Tänään: 12.07.2024

Toimittaja

Synttärikonsertti vanhojen kavereiden kanssa

konsertti, musiikki

The Ronski Gangin karismaattinen laulusolisti Harry ”Ronski” Sjöblom täytti jo viime vuonna pyöreät 70 vuotta, mutta sen hetkinen koronatilanne siirsi juhlallisuudet tälle vuodelle. Uusi vuosi toi lisää uusia synttärisankareita, joten Lohjan Laurentius-salissa juhlitaan nyt myös bändin basistin Kaj ”Misteri” Eklundin sekä Tinos yhtyeen kitaristin sekä musiikin monitoimimiehen Kari Aulon tämän vuotisia seitsemänkymppisiä. Synttärikonsertti pidetään Laurentius-salissa 8.10. klo 19.00.

–Olemme olleet Ronskin kanssa kavereita jo 60-luvulta lähtien. Korona esti hänen syntymäpäiviensä juhlinnan, mutta sitten tuli puhetta, että tässä on muitakin tasavuosia tulossa. Ajateltiin, että pidetään kimpassa synttärit. Lohjalla tietysti ja Laurentius-salissa, joka on suurin juhlatila täällä. Mukaan kutsutaan tuttuja esiintyjiä. Vanhat kaverukset päättivät pitää bileet, Aulo tiivistää.

The Ronski Gang on suomirockin legendaarisimpia ja pitkäikäisimpiä yhtyeitä. Ensimmäiset keikkansa se teki jo vuonna 1968. The Ronski Gang oli 70- ja 80-luvuilla yksi maamme suosituimmista live-bändeistä. Keikkailu jatkuu edelleen.

Tinos on alun perin vuonna 1965 perustettu bändi, jolla on edelleen vahvasti musiikilliset juuret 60-luvulla. Se on esiintynyt viime vuosina aktiivisesti kotimaassa ja ulkomailla mm. Englannissa Liverpoolin Beatlesweek festareilla vuosina 2018 ja 2019 sekä Ranskassa Lillen kaupungissa sikäläisessä Beatles tapahtumassa vuonna 2019. Konsertin juontajina toimivat TV:stä ja radiosta tutut Tomi Tuominen ja Kantritohtori Teppo Nättilä.

The Ronski Gang (Kuva: Jarmo Teinilä)

Päivänsankarien omien bändien lisäksi Laurentius-salissa kuullaan myös maineikkaita erityisvierailijoita. Freeman on oman menestyksekkään uransa ohella tuttu mies mm. Menneisyyden Vangit yhtyeestä ja on ollut Ronskin kanssa samoilla keikoilla jo 1970- luvun alkupuolella.

Muska Babitzinia kutsutaan ansaitusti Suomen ensimmäiseksi naispuoliseksi rocklaulajaksi. Hän aloitti lauluhommat jo vuonna 1969 ja ura jatkuu yhä edelleen.

Tomi Tuominen on tv:stä tuttu formula- ja ralliselostaja ja toimittaja, joka sen lisäksi myös laulaa ja tekee omaa musiikkia.

Kai Jämsä on oman laulajauransa ohella tehnyt paljon musiikkia Suomen eturivin artisteille ja soittanut monessa maineikkaassa kokoonpanossa, kuten Puolikuu ja viimeisimpänä Muskan kokoonpanossa.

Julye Blom on sielukasääninen laulaja, joka tekee myös omaa musiikkia ja esiintyy eri puolilla Suomea kokoonpanonsa kanssa. Ronskin tyttärenä hänellä on oma erityisasemansa vierailijajoukossa.

Lasse Palander on lohjalainen laulaja ja muusikko, joka on uransa aikana säestänyt lähes kaikkia eturivin iskelmälaulajia 2000-luvulle tultaessa. Hän on myös Ronskin ja rumpali Haten serkku.

Tinos (Kuva: Kiffe Sjöblom)