Suomen Rautatiemuseo järjestää ohjelmallisen syysretken lauantaina 16.10.2021 Perinnejuna Valtterilla. Matkustajia otetaan kyytiin sekä Hyvinkäältä (lähtöaika 10.05) että Lohjalta (lähtöaika 11.23). Päivän ohjelmaksi voi valita joko Alvar Aalto -kaupunkiopastuksen Tammisaaressa, opastetun vierailun Hangon rintamamuseossa Lappohjassa tai omatoimisen retken Hangossa. Retkipäivän kaikki liput ovat myynnissä verkkokaupassa 13.10. saakka eikä lippuja voi ostaa junasta. 

Kuva Perinnejuna Valtterista Lohjalla viime vuoden syysretkellä. Kuva: Suomen Rautatiemuseo

Retki järjestetään yhteistyössä VR:n, Raaseporin museon ja Hangon rintamamuseon kanssa. Katso lisätietoja: www.rautatiemuseo.fi 

Perinnejuna Valtteri on VR:n ja Suomen Rautatiemuseon yhteistyössä Suomen rautateiden 150-vuotisjuhlavuodeksi 2012 kunnostama junakokonaisuus. Valtterissa on neljä entisöityä puurakenteista vaunua. Junan kokoonpanoon kuuluu entinen Ahlström-yhtiön pääjohtajan salonkivaunu, III luokan matkustajavaunu, yhdistetty matkustaja- ja kahvilavaunu sekä yhdistetty matkustaja- ja konduktöörivaunu. Juna on saanut nimensä salonkivaunun entisen käyttäjän, Walter Ahlströmin mukaan. Vanhin vaunu on salonkivaunu 1920-luvulta. Kolme muuta matkustajavaunua on kunnostettu 1940–1970-lukujen tyyliin. Perinnejuna Valtteri kuuluu Suomen Rautatiemuseon kokoelmaan.