Mudo Lohjan harrastajille 1 kulta, 2 hopeaa ja 2 pronssia

MUDO ry järjesti lauantaina 26.3. yhdessä Suomen Taekwondoliiton kanssa vuoden 2022 liikesarjakauden ensimmäisen SM ranking-kilpailun. Tämä oli jo 8. kerta peräkanaa, kun Lohjalle tullaan kilpailemaan ranking-pisteistä. Kilpailussa tehtiin ennätykselliset 360 kilpailusuoritusta ja n 160 kilpailijan toimin. Kilpailuissa olivat mukana ranking-, ilves- ja harrastajasarjat. Mukana olivat kilpailemassa myös Suomen maajoukkueen jäsenet, jotka ovat lähdössä Koreaan MM-kilpailuihin pääsiäisen aikoihin.  Osallistujia tuli runsaasti myös Ruotsin Team Academy IF -seurasta asti. Eli kilpailuissa oli paljon nähtävää ja harrastajille esikuvia, kun joukossa oli useita MM- ja EM-mitalisteja. He olivat mukana myös seuraavan päivän leirillä, kun kilpailun jälkeen pidettiin vielä leiri sunnuntaina 27.3. , jossa 55 lajiharrastajaa keräsi oppeja lajin tekniikoista ja suoritustavoista. Leiriä ohjasi huippuvalmentajat; Suomen Taekwondoliiton maajoukkueen päävalmentaja Erik Pohjonen, 5. Dan, kansainvälinen tuomari Tatu Iivanainen 5. Dan sekä liikesarjatuomari Vesa Suomalainen 3. Dan, joka toimii myös maajoukkueen joukkueenjohtajana ja on Lohjalla toimivan Taekwondoseura Mudon pääopettaja.

Liikkuvuus ja tasapainoharjoittelua

Tapahtuman kilpailujenjohtaja Vesa Suomalainen kertookin, että; ”Koko LohjaOpen 2022-tapahtuma onnistui hyvin ja sen mahdollisti seuramme harrastajat ja heidän huoltajansa talkoo voimin. Meillä on kokemusta kilpailujen järjestämisestä, ja hyvin toteutetusta tapahtumasta saimmekin runsaasti positiivista palautetta. Tottakai aina on myös parannettavaakin ja se otetaan huomioon LohjaOpen2023-tapahtiumaan. Suurin yllätys oli kilpailijamäärä, jollaista ei tässä maassa ole aikaisemmin ollut yhdessä paikassa liikesarjoja kilpailemassa. Se asetti järjestelyille kokonaan uudenlaisia haasteita. Iso kiitos kuuluukin koko talkooväelle ja osallistujille, sillä yhdessä tekemällä tämä onnistui. Yhdistyksemme MUDO ry saa vähän tuloja tapahtuman järjestämisestä, ja niiden avulla kykenemme järjestämään edullista harrastamista jäsenillemme.”

Lohjalaisia (Mudo ry) oli myös mukana ja he saivat hyviä sijoituksia

Harrastaja- ja lasten Ilves- sarjoissa (alle 14-vuotiaat) saatiinkin hienoilla suorituksilla mitaleja. Lohjalaisista koko kilpailun aloitti
Lasten punaiset ja mustat vyöt ja koko kilpailujen ensimmäisenä suorituksena Elisa Suomalainen (10-vuotias) saavutti hopeaa pistein 6.04. Sarjan voitti Aada Paakkunainen (Porin Taekwondoseura ry) pistein 6.14 ja kolmanneksi tuli Emil Karma (Budokwai Taekwondo) pistein 5.65.

Lasten ilvesten vihreävöisten sarjassa kultaa sai Elisa Mäkinen (Budokwai Taekwondo) pistein 6.22, hopeaa Neea Hyvärinen (Mudo ry) pistein 6.16 ja pronssia Alex Stenman (Mudo ry) pistein 6.04.

Miesten diesel-sarjassa kultaa voitti Ilkka Korhonen (Mudo ry) pistein 6.25, hopeaa sai Juhana Raitasalo (Taekwondourheilijat 2011) pistein 6.20 ja pronssia sai Timo Karjalainen (Hausjärvi Hong Taekwondo) pistein 4.92.

Miesten punaisten ja mustien vöiden sarjassa kultaa voitti Juhana Raitasalo (Taekwondourheilijat 2011) pistein 5.83, hopeaa Kristian Rinne (Helsingin Taekwondoseura ry) pistein 5.79 ja pronssia Ilkka Korhonen (Mudo ry) pistein 5.76.

Tyttöjen kadettien sarjassa 6. sijalle sijoittui Sara Hyvärinen, kultaa sai Mia Galvenius (Team Academy IF) pistein 7.27, hopeaa Isabelle Lammers (Team Academy IF) pistein 7.22 ja pronssia Hedvig Östlund (Team Academy IF) pistein 6.74.

Myös Vihtiläisille tuli hyviä tuloksia

Alle 40-vuotiaiden sarjassa kultaa sai Jeppe Aukio pistein 7.24 (Vihdin Taekwondoseura ry), hopeaa Elmer Nordberg (HNMKY Taekwondo) pistein 6.18 ja pronssia Tommi Petjoi pistein 5.45.

Lasten ilves keltavöisten sarjassa kultaa voitti Silva Kivikangas (Vihdin Taekwondoseura ry) pistein 6.45, hopeaa sai Julia Teränen (Espoo Hwarang Team ry) pistein 5.86 ja pronssia Katlin Vares (Hausjärvi Hong Taekwondo) pistein 5.61.

Naisten punaisten ja mustien vöiden sarjassa kultaa voitti Heidi Natunen (Vihdin Taekwondoseura ry) pistein 6.28, hopeaa Maria Akerberg (Team Academy IF) pistein 6.12 ja pronssia Suvi Toivonen (HNMKY Taekwondo) pistein 6.00.

Parit yli 30-vuotiaiden sarjassa kultaa voitti Johanna Nukari ja Kim Rejman (EHT, HTKD) pistein 7.14; hopeaa sai Laura Wild ja Jeppe Aukio (Mudokwan, Vihti) pistein 6.82 sekä pronssia Elmer Nordberg ja Idaira Pineda Marrero (HNMKY Taekwondo) pistein 5.95.

Lasten ilves parit-sarjassa kultaa sai Inka Laukkanen ja Ronja Närhi (Taekwondo Nurmijärvi) pistein 6.29; hopeaa Emil Karma ja Elisa Mäkinen (Budokwai Taekwondo) pistein 6.22 sekä pronssia Silvia Kivikangas ja Ellen Rauhala (Vihdin Taekwondoseura ry) pistein 6.20.

Pareissa alemmat vyöt kultaa voitti Ekaterina Rafailovic ja Ylda Widerberg (Team Academy IF) pistein 6.05, hopeaa Silvia Kivikangas ja Anna-Maria Kivikangas (Vihdin Taekwondoseura ry) pistein 5.92 sekä pronssia Eerin Kivikangas ja Aamu Rauhala (Vihdin Taekwondoseura ry) pistein 5.89.

Ryhmät yli 30-vuotiaiden sarjassa kultaa voitti Matti Huuskonen, Kim Rejman, ja Jeppe Aukio (EHT, HTKD, Vihdin Taekwondoseura ry) pistein 6.67; hopeaa sai Laura Wild, Kati Kuosmanen, Jenny Nyman (EHT, Mudokwan) pistein 6.19; sekä pronssia Sini Forssel, Idaira Pineda Marrero ja Satu Ritari (HNMKY Taekwondo) pistein 5.65.

Ryhmien harrastaja-sarjassa kultaa voitti Ekatarina Rafailovic, Ylva Widerberg ja Alicia Yu Broman (Team Academy IF) pistein 6.00; hopeaa Hannu Kihlström, Jouko Lappi ja Suvi Leppänen (Kuopion Taekwondo ry) pistein 5.92; sekä pronssia Heidi Natunen, Eve-Lina Vikström ja Teea Huttunen (Korso, Vihti) pistein 5.87.