Tähtiartisti laulukilpailu on kaikille 18 vuotta täyttäneille suomalaisille avoin Suomalaisen iskelmä- ja tanssimusiikin laulukilpailu ja kilpailuun voi ilmoittautua paikanpäällä. Kilpailussa on 18.vuosi meneillää .

Eteläisestä Suomesta on hallitsevia Tähtiartisti-Kuniinkaallisia mm. Ruhtinatar-sarjasta Paula Rouhila (Hämeenlinna ) ja Ruhtinas-sarjasta Pasi Lehtinen ( Vääksy).  Lohjalta  kotoisin oleva  Kuningatar-sarjalainen Emmi Salmikari on myös menestynyt hyvin .

Tähtiartisti 2019 laulukilpailussa on kuusi sarjaa:
-Kuningas ja -Kuningatar-sarja ( 18 – 45v ) Miehet ja Naiset
-Ruhtinas ja -Ruhtinatar ( 46 – 59 v ) Miehet ja Naiset
-Kreivi ja -Kreivitär ( 60 – … ) Miehet ja naiset

Alkukilpailu sekä aluefinaali ovat karaoke-pohjaisia ja tämän jälkeen semifinaalissa sekä finaalissa kilpailijat laulavat tähtiartisti-orkesterin säestämänä.

Alkukilpailussa yleisö äänestää paikanpäällä mieleistään parasta mies- ja naislaulajaa ja jokaisesta sarjasta eniten yleisön-ääniä saaneet laulajat pääsevät suoraan aluefinaliin yleisön antamin äänin.Loput aluefinaalistit valitsee tuomaristo .

Alkukukpailu videoidaan tuomaristoa varten alkukilpaiuissa kaikki saavat laulaa ns. äänenavaus-kierroksella, myös ne jotka  eivät halua kilpailla.

Alkukilpailuissa tavoitellaan myös mahdollisimman hyviä tuomariston pisteitä koska jokaisesta kilpailuvaiheesta jää tuomariston pisteet voimaan jolloin yhteispisteillä on suuri merkitys jatkoa ajatellen. Kilpailijoilla on mahdollisuus käydä useammassa alkukilpailussa, tästä lisää informatiota kilpailupaikoilla.

Alkukilpailuiden parhaimmisto etenee aluefinaliin joka pidetään la.5.10. Hotelli Koskenniska(Forssa) 

Aluefinaaleihin tullaan neljästä alkukilpailusta. Aluefinalistien laulu-videoiden leikkeet ( n 1 min. ) tulevat nettiin osoitteeseen www.tahtiartisti.fi ja on sieltä nähtävissä viikon ajan.

Semifinaali 29.-30.11.

Aluefinalistit kilpailevat pääsystä kaksipäiväiseen semifinaaliin. Semifinaali on pe-la 29.-30.11. Hotelli Tallukka(Vääksy) Kilpailijat pääsevät tutustumaan tuolloin studio-olosuhteisiin, sillä jokainen semifinalisti laulaa yhden kilpailukappaleen studiossa sekä käy kenraaliharjoituksessa kappaleensa läpi tähtiartisti-orkesterin ( Trio Haavekuva ) edessä. Seuraavana päivänä on vuorossa kilpailukappaleen esittäminen ravintolayleisölle  Haavekuvan säestämänä.

Semifinaalin jälkeen kappaleet on nähtävissä osoitteessa www.tahtiartisti.fi ja jokainen voi myös osallistua kilpailija äänestykseen, ohjeet kotisivuillamme.

Finaali 7.-8.2.2020

Finaaliin selviytyneet kohtaavat Spa Hotel Vesileppiksen kaksipäiväisessä finaalissa joka pidetään helmikuussa 7.-8.2. 2020 Jokaisen sarjan voittajaa odottaa levytys-sopimus ja voittokappaleet tulevat yhteiselle Tähtiartistilevylle.


Kilpailun järjestäjät Keijo Hurtig ja Tarja Hirvaskari toivottavat kaikki laulun ja tanssin ystävät tervetulleeksi la.20.7. Hovimäki Campingille (Hirsjärvi). Joten jälleen kerran Tähtiartisti-laulukilpailussa  ”karavaani kulkee ja tie tähtiin on auki”