Talvi tuli menneellä viikolla sitten Lohjallekin kunnolla ja pihoilla, katoilla ja autojen päällä oli kymmeniä senttejä lunta. Millainen talvi tästä tulee kokonaisuudessaan, sen näemme sitä mukaa kun talvi etenee, mutta nyt voidaan hyvin olettaa, että tulossa on valkoinen joulu.

  Lumi tekee talvesta talven

  Siinä missä kova lumentulo laittaa auraajat koville, on tekemistä paljon myös kotien pihoilla ja nyt on hyvä aika juuri ennen joulua tehdä hyvää, ja saada hyvä mieli sekä itselle että lähellä asujille.

  Lumi kuuluu suomalaiseen talveen, ja lumityöt ovat osa suomalaisten talviarkea, mutta näin joulun alla voisi olla kiva ajatus auttaa sitä naapurissa asuva yksinäistä vanhusta, tai vanhempaa pariskuntaa esimerkiksi luomalla lumet, enkä tarkoita nyt mitään palkallista lumenluontityötä, vaan naapurinapua tilanteessa, missä itsellä on energiaa ja voimia, ja naapurilla ei välttämättä sellaisia ole.

  Edessä pitkä talvi

  Tuleva talvi tulee joka tapauksessa olemaan monelle perheelle taistelua arjen kustannusten nousun kanssa. Toisaalta kuitenkin pitää lapsille olla tarjota joulu, mutta toisaalta pitää tilillä olla myös rahaa maksaa se tuleva energialaskua, joka saattaa olla moninkertainen verrattuna siihen edelliseen laskuun. Se, että tilastojen valossa Suomessa ovat elintarvikkeiden hinnat nousseet 9% ei ehkä ole sama, kuin mitä omassa lompakossa tuntuva todellisuus, mutta tämän tilanteen kanssa on vain opeteltava elämään – ja suomalainen on kautta aikojen pystynyt muokkaamaan omia tekemisiään pärjätäkseen.

  Se, että nykyään monesti ajattelemme asioita itsestämme lähtien, niin nyt tänä talvena olemme pitkästä aikaa tilanteessa, missä koko yhteiskunta toivoo meidän tekevän yhteistyötä – joten miksi jättäisimme yhteistyön sähkönkulutuksen vähentämiseen, miksi emme tekisi muutenkin yhteisesti hyvää?

  Toisia auttamalla, yhdessä

  Joulun alla tulee saatavilla myös erilaiset joulukeräykset, joiden kautta voidaan sitä omaa hyvää jakaa toisille. Kaikilla ei ole mahdollisuuksia nauttia kaikesta joulun mahdollisuuksista, mutta huomioimalla toiset, voimme antaa osan omastamme, auttaa toisia. Alussa mainittu lumitöiden tekeminen on naapuriapua, jota voi tehdä pyytämättä, ja joka ei maksa tekijälleen yhtäkään euroa. Jos aiemmin Suomessa on pärjätty tekemällä yhdessä, niin eikö jatkossakin meillä voida tehdä asioita yhdessä, toisia auttaen ja huomioiden, edes tämän talven ajan.

  Hyvää joulua kaikille

  Eri mediassa on sekä kirjoitettu että puhuttu paljon tulevasta joulusta ja kuinka meidän tulee varautua pahimman varalle. Näin pitääkin tehdä, mutta pyritään kuitenkin siihen, että jouluna meillä kaikilla olisi rauhallinen, lämmin joulu.

  KO

  https://shopster.fi/tuote/joulupukki-ilmoitus/