Talvilomalla nuorisotaloilla tapahtuu. Ympäri Lohjaa järjestetään myös useampia ulkoilutapahtumia, joissa voi vaikkapa hörpätä kaakaot ja paistaa makkarat luistelun ja mäenlaskun lomassa.

Ensi viikolla vietetään koulujen talvilomaviikkoa. Lapsille ja nuorille on tuttuun tapaan luvassa monenlaisia loma-aktiviteetteja. Nuoriso-ohjaaja Jouni Silventoinen Lohjan kaupungin nuorisotyöstä kertoo, että koronan vuoksi ulkoilu painottuu tänä vuonna talvilomaohjelmassa. Oikukas talvisää saattaa toki tuoda muutoksia suunnitelmiin. Niistä tiedotetaan nuorisotyön somekanavilla Instagramissa ja Facebookissa.

Talvilomatunnelmia aloitellaan jo tämän viikon perjantaina klo 12.00–24.00 Pelitalo Basen 12 tunnin livestriimillä. Luvassa on koko kahdentoista tunnin ajan yhteistä pelailua, arvontoja ja erilaisia haasteita, joihin myös katsojat voivat osallistua. Liity mukaan peleihin twitch-chatissa tai Pelitalo Basen discordissa.

Nuorisotaloilla tapahtuu

Sammatin Kellarin yönuokka pidetään pe 18.2. klo 18 – la 19.2. klo 6 Nuorisotalo Kellarissa.
Yönuokalle on ennakkoilmoittautuminen. Ilmoittautumislomakkeita saa hakea Kellarista.

Karjalohjan Katulampun digipäivä pidetään ma 21.2. klo 12–15 Nuorisotalo Katulampussa. Ohjelmassa on digitoimintaa ja puuhailua alakoululaisille.

Nummen Bunkkerin yönuokka pidetään ma 21.2. klo 19 – ti 22.2. klo 7, Nuorisotila Bunkkerissa. Ohjelmassa on mukavaa yhdessäoloa pelaillen ja leffoja katsellen. Yönuokalle on ennakkoilmoittautuminen. Ilmoittautumislomakkeita saa Bunkkerin ohjaajilta.

Karjalohjan Katulampun yönuokkari pidetään ti 22.2. klo 19 – ke 23.2. klo 7 Nuorisotalo Katulampussa. Yönuokkari on suunnattu 6.-luokkalaisille – 17-vuotiaille. Yönuokkarille on ennakkoilmoittautuminen. Ilmoittautumislomakkeita saa Katulampun ohjaajilta.

Sammatin Kellarissa pidetään leffanuokkari ke 23.2. klo 14–17 (1.-6.-luokkalaiset) ja klo 17.30–21.00 (6.-luokkalaisista 18-vuotiaisiin). Luvassa on leffanuokkari ja leivontaa!

Ulkoilutapahtumia ympäri Lohjaa

Tiistaina 22.2. klo 12–15 ulkoillaan Virkkalan santamontulla. Luvassa on pulkkailua, mukavaa yhdessäoloa ja makkaranpaistoa.

Samana päivänä klo 13-15 pidetään myös talvirieha nuorisotalo Kellarin pihalla Sammatissa. Talvirieha on pihalla kaikenikäisille.

Ojamon kentällä luistellaan ti 22.2. klo 17-19. Luvassa on hyvää musiikkia ja kaakaota. Ota omat luistimet mukaan. Mukana menossa myös Lohjan seurakunta.

Talvista puuhaa on luvassa myös Lohjan Museolla ke 23.2. klo 13–17. Ota pulkka mukaan ja suuntaa museolle! Luvassa leikkimielistä kisailua, mäenlaskua ja makkaranpaistoa. Museoon on tiistaista sunnuntaihin maksuton sisäänpääsy. Kahvio auki torstaista sunnuntaihin.

Talvilomaohjelmassa painottuu tänä vuonna ulkoilu. (Kuvituskuva)

Saukkolan seurakuntakodin avoimet ovet ja Talvitouhut Karjalohjalla

Saukkolan seurakuntakodin avoimet pidetään to 24.2. klo 10–15 Saukkolan seurakuntakodilla. Luvassa on makkaranpaistoa, ulkopelejä sekä kuumia juotavia.

Talvitouhut järjestetään Karjalohjan koulun ja hallin pihalla to 24.2 klo 12–14. Tapahtumassa keksitään kivaa tekemistä yhdessä. Ota mukaan luistimet ja kypärä, jos haluat luistella, ja laskuväline, jos lasket mäkeä.

Ulkoilua ja hankisählyturnaus Aurlahdessa

Perjantaina 25.2. klo 13–17 Aurlahdessa vietetään yhdessä talvipäivää talvisten puuhien parissa. Luvassa on mm. taika-pingviinin pitämiä jumppahetkiä, luistelua ja hankisählyä. Nuoriso-ohjaaja Olavi Turpeinen kertoo, että hankisählytunaus on järjestetty vain kerran aikaisemmin vuonna 2017, joten se on vielä verrattain uusi tulokas perinteisen lomaohjelman joukossa. Mukaan turnaukseen voi ilmoittautua nuorilohja.fi-sivulla. Tapahtuman järjestävät NuoriLohja ja Lohjan Liikuntakeskus.


Pihapuuhien lomassa valmistetaan retkieväät nuotiolla. (Kuvituskuva)

Taikurikurssille mars

Taikuuden kurssit alakouluikäisille järjestetään 21.2. ja 22.2. Harjulan Kanerva-salissa. Ma 21.2. klo 9-13 järjestetään alkeiskurssi ja ti 22.2. klo 9-13 jatkokurssi. Voit ilmoittautua molemmille kursseille tai vain toiselle. Olethan kuitenkin käynyt aikaisemmin alkeiskurssin ennen jatkokurssille tuloa.

Kursseilla opetellaan hauskoja taikatemppuja, perehdytään taikurin rooliin sekä tehdään esiintymistaidon harjoituksia. Jatkokurssin päätteeksi oppilaat esittelevät oppimiaan taitoja kotiväelle, mikäli mahdollista. Kurssien ohjaajana toimii Taikuri Jari Reponen, joka on vieraillut Lohjalla monien vuosien ajan aina talvi- ja syyslomalla.

Kurssi on maksullinen. Hinta sisältää opetuksen ja taikavälineet eli oppilaat saavat taikavälineet omakseen kurssin päätteeksi. Kurssille on hyvä ottaa omat eväät mukaan. Ilmoittautuminen on avoinna Lohjan nuorisotyön verkkosivuilla 20.2. asti tai kunnes paikat täyttyvät.

Tarkempi info talvilomaohjelmasta sekä eri toimintojen vetäjien yhteystiedot löytyvät Lohjan kaupungin nuorisotyön verkkosivuilta.

SMS