Tämän vuoden Kalkkirockissa juhlitaan kaksi päivää

KalkkiRock festivaali järjestetään tänä vuonna jo kolmannen kerran. Aiemmista vuosista poiketen, festivaali on tänä vuonna ensimmäistä kertaa kaksipäiväinen, sijoittuen perjantaihin 16.6. ja lauantaihin 17.6.2023.

Festivaalin järjestäjänä toimii KalkkiRock ry, paikallisten kulttuuritoimijoiden perustama yhdistys, jonka tarkoituksena on elävän musiikin edistäminen. Puheenjohtaja Kari Aulo kertoo, että lipunmyynti on sujunut hyvin, erityisesti lauantain päivälle on ostettu paljon ennakkolippuja.

Ensimmäinen Kalkkirock järjestettiin vuonna 2021.

Teija Malén otti alun perin yhteyttä ja ehdotti että tehdään tällainen tapahtuma. Kerätiin mukaan osaava porukka kuten Tapio Luoma  ja Live-Tool. Tapiolla on osaaminen tekniikassa ja äänessä. Sitten se lähti siitä liikkeelle. Tässä on tahoina järjestämässä Teatteri Trala, Live-Tool, ja sitten Kalkki Rock Ry, Aulo kertoo järjestäjistä.

Aulon mukaan tuntui, että Virkkalan suunnalta puuttui suurempi tapahtuma. Tilan puolesta mahdollisuuksia kuitenkin oli.

-Itse tulin alun perin mukaan Lohjan elävänmusiikinyhdistyksen kautta. Myöhemmin LEMMY on jäänyt pois ja on perustettu oma KalkkiRock Ry,

Tämä on nyt kolmatta kertaa järjestetty ja tänä vuonna on nyt eka kertaa sitten kaksi päiväisenä, Aulo kertoo.

Kaksipäiväisen festivaalin idea sai alkunsa festivaalin yhteistyökumppanilta, Pub Wamelta.

-Kundit oikeastaan avasivat sen pelin sillä tavalla, että laittakaa nyt ihmeessä kaksi päivää saman tien. Koska kun sinne tullaan, niin emmekö me voi saman tien sitten samalla kattauksella viedä läpi. Siitä se oikeastaan lähti, Aulo selittää.

Onko mahdollisesti jossain vaiheessa luvassa kolmen päivän tapahtuma?

-Ensi vuotta aletaan kohta miettimään jo, katsotaan nyt miten se edistyy. Jos kysytään riittää, niin mikä ettei, toistaiseksi tuo kaksi päivää vaikuttaa ihan hyvältä, Aulo valaisee ensi vuoden suunnitelmia

-Perjantai on enemmän paikallisia bändejä, monet ovatkin varmaan päättäneet jättää niiden lippujen oston viime hetkelle tai portille. Suosittelen kuitenkin ostamaan molemmille päiville lipun ennakkoon, sillä se on halvempi kuin portilta ostettaessa, Aulo kertoo.

Kalkkirock 2022 Kuva: Aki Schadewitz

Festivaali järven rannalla

Tapahtuma pidetään Virkkalan Kalkkitehtaan rannassa, Kalkkiradantie 5. Portit avataan klo 18.00 ja musiikkiesitykset alkavat klo 19.00, päättyen klo 24.00. Tapahtuma on K-18, ja kaikki yleisötilat ovat tarjoilualuetta. Tarjolla on myös pikkupurtavaa illan ajan.

Anniskelusta ja ruokapuolesta vastaavat Pub Wame ja Chiliveikot.

-Ruokapuolella meillä on sellainen kuin Chiliveikot. He ovat esimerkiksi paljon Lohjan katutapahtumissa olleet tarjoamassa ruokaa. Siellä on aika monipuoliset ja hyvät safkat tulossa. Pub Wame hoitaa tarjoiluanniskelut, Aulo kertoo.

-Tällaisella jengillä se viedään läpi ja ostetaan sitten palveluita paikallisilta. Me haluamme tehdä yhteistyötä juuri paikallisten yrittäjien kanssa ilman muuta. Meillä on jonkun verran ollut sponsoreita tässä ja eri tavalla ja se on sitten pyritty, että se näkyy sitten kanssa.

Ensimmäinen KalkkiRock järjestettiin vuonna elokuussa 2021 ja sen jälkeen ajankohta vaihtui kesäkuulle, johon se on nyt myös vakiintunut.

-Jengi ei ole vielä kyllästynyt käymään festareilla, kun on alkukesä, niin on pakko päästä liikkeelle. Se on hyvä ajankohta. Tavallaan me olemme avaamassa sitä kesää. Kun tullaan heinäkuuhun, niin on jo joka viikonloppu ihan mielettömät määrät kaikenlaisia tapatumia, Aulo kertoo ajankohdasta

Festivaalialueelle mahtuu 1 000 henkeä, ja aidoilla rajattu tapahtuma-alue on kokonaisuudessaan tarjoilualuetta. Alueella on iso parkkipaikka, ja Lohjan keskustasta järjestetään myös bussikuljetus (meno-paluu).

-Alueen vieressä on tilava kenttä. Sinne mahtuu ihan niin paljon autoja kuin tarvitsee. Parkkipaikat ei lopu kesken.

Matin retrobussi kuljettaa festivaalivieraat Lohjan Mäntynummelta portille asti, ja paluukuljetus on järjestetty klo 00.30. Näin kukaan ei joudu kinastelemaan kuskina olemisesta, ja jos on tunkua, Matti ajaa tarvittaessa useamman kierroksen.

-Matti on vanhan liiton herrasmies ja hänellä on sellainen hieno vanhan-ajan bussi. Hän on ollut innoissaan mukana jo ensimmäisestä vuodesta lähtien, Aulo kertoo.

– Matti lähtee Mäntynummelta ja Kurvaillee sieltä tännepäin.

Ensimmäinen lähtö klo 17.30, Mäntynummi Akix – Ratakatu – Kirkkokenttä – Laurinkatu – Ojamo – Maksjoki – Virkkala – Tietolantie – KALKKIROCK Kalkkiradantie 5.

Toinen lähtö 19.30.

Paluukuljetus:

klo 00.30 KALKKIROCK-LOHJA-MÄNTYNUMMI

Maksu linja-autossa käteisellä.

Reitin varrelta otetaan kaikilta bussipysäkeiltä kyytiin festarille matkaavat!

60-luvun bändejä ja paikallisia esiintyjiä

Perjantaina tapahtumassa on korostettu paikallista osaamista ja niin ilta on varattu pääosin paikallisille esiintyjille, KRISTIAN MEURMAN & THE I.S.O., MANKELI, SAFETYBOX, SPECTHORN JAM ja JOHANNA VON HERTZEN

Lauantaina KalkkiRock siirtyy pitkälti 60-luvun tunnelmiin, mukana on useita Back To The Sixties yhdistyksen alkuperäisiä 60-luvun bändejä. Lauantaina mukana ovat THE FIRST, THE ROOSTERS, TINOS ja THE SOUNDS. Lavalle nousee myös legendaarinen ESA PULLIAINEN W/Mr BREATHLESS. Odotettavissa on suosittuja hittejä, ikimuistoisia kappaleita jopa niiden alkuperäisiltä esittäjiltä.

Nyt on paljon enemmän esiintyjiä, kun kyseessä on kahden päivän tapahtuma ja esimerkiksi perjantaina onkin enemmän paikallisia esiintyjiä. Onko kävijöiltä tullut palautteita tai toiveita?

-Kyllä sitä palautetta kuunnellaan. 60-luku on tosi suosittua täällä. Lauantaina onkin paljon 60’s musaa. Sellaiselle on ollut kysyntää ja siitä on tullut selkeästi pyyntö ja nimenomaan se ilta on nyt lähtenyt hyvin kysynnän puolesta liikkeelle. Perjantaina on ihan selvä, että silloin tulee olemaan myös paljon ihmisiä, koska paikalliset bändit vetävät. Kaikki kaverit ja perheenjäsen ovat myös silloin täällä. Sekin näyttää ihan hyvältä ennakkoon, Aulo kertoo.

Paikallisen yleisön lisäksi ainutlaatuiseen tapahtumaan löytää väkeä myös muilta paikkakunnilta.

-Meillä on ollut, äkkiä sanottuna, Porista, Kuopiosta ja Helsingistä tulee aika paljon, Aulo kertoo.

Mitä yleisö voi odottaa tämän vuoden Kalkkirockilta?

-Hyvää musiikkia varmasti, se on tässä se tärkeä juttu. Toimiva tapahtuma sekä juomaa ja ruokaa riittävästi. Pyritään tietenkin aina siihen, että kaikille jää hyvä maku ja, että tänne pitää tulla aina uudestaan!