Yksi Etelä-Suomen harvoista tanssilavoista aktivoituu entistä enemmän nyt Lohja Asuntomessujen ajaksi, nimittäin Tanhuhovilla on nyt tanssit joka viikko. Perjantaisiin asuntomessutansseihin ovat tulossa esiintymään tämän hetken suomalaiset iskelmätaivaan tähdet: 09.07. Finlanders,  16.07. Jarkko Yli-Sikkilä & Soiva Orkesteri solistina Tangokuningatar Pirita Niemenmaa,  23.07. Sami Rosholm & Casanova ja vielä 30.07. Leif Lindeman & Amor.

Asuntomessutanssit joka perjantai

Asuntomessutanssit alkavat aina kello 19 ja päättyvät sitten keskiyöllä. Tarjolla on Tanhuhovin kahvilan antimet sekä janoiselle tanssikansalle myös Tanhuhovin oma pubi on avoinna ja karaokea pääsee laulamaan kunnon bändikamoilla, kertoo Tanhuovi yrittäjä Kjell Ahlfors.

Normaalisti meille voisi tulla jopa tuhatkunta tanssijaa, mutta näinä aikoina olemme laittaneet itsellemme rajaksi 400 tanssijaa, joille riittää niin tilaa tanssilattialla pyöriä, kuin käydä hakemassa virvokkeita ilman suuria jonotuksia.

Legendaarinen Tanhuhovi

Moni paikallinen ja kauempaakin tansseihin tuleva ja tansseissa käyvä muistaa Tanhuhovin tanssit jo nuoruudestaan, ja tarinat Tanhuhovin diskoilloista ja niiden tapahtumista ovat jo paikallisia legendoja, mutta kuinka monessa muussa paikassa Suomessa on ollut omat putkat naisille ja miehille ihan paikan päällä? Sellaiset nimittäin löytyvät yhä Tanhuhovilta, joskaan eivät enää käytössä olevina.

Tanhuhovi avattiin tanssiväelle jo 1960-luvulla, mutta nykyään tanssiväelle on tarjolla enää viikonlopun tanssi-illat. Diskoilu päättyi jo vuosia sitten, mutta yhä vielä ihmiset muistelevat Tanhuhovin kuuluisia linja-autokuljetuksia, joilla Tanhuhoville tuli väkeä iltaa viettämään kauempaakin.

Rompetori joka sunnuntai asuntomessujen aikana

Tanhuhovin tanssisalin, pubin ja kahvilan lisäksi tiloissa toimii kirpputori, joka vastaa myös sunnuntaisin Tanhuhovin parkkipaikan Rompetorista, joka on nyt asuntomessujen aikana joka sunnuntai. Rompetorille voi tulla kuka tahansa myymään romppeitaan autostaan kymmenen euron paikkamaksua vastaan. Rompetori on sunnuntaisin kello 9-15 avoinna.

Nämä heinäkuun tapahtumat ovat siis joka viikko, sekä rompetori että asuntomessutanssit, sillä aivan Tanhuhovin vieressä on asuntomessujen virallinen parkkialue, ja Tanhuhovi haluaa omalta osaltaan toivottaa kaikki messuvieraat tervetulleiksi Lohjalle, vaikka iltaa viettämään.