Tanssikoulu ToeStar laajensi toimintaansa viimeksi vuoden vaihteessa. Tuolloin käyttöön otettiin toinen tanssisali ja palkattiin neljä uutta opettajaa. Nyt tanssikoulu laajentaa toimintaansa uudelleen ja saa käyttöönsä kolmannen tanssisalin. Lisäksi neljä uutta opettajaa astuu mukaan remmiin.

Tanssikoulun perustaja Laura Hannus kertoo, että ensimmäisen laajennuksen jälkeen koulun harrastajamäärä lähes tuplaantui ja uudet ryhmät täyttyivät hyvin, vaikka muutamia jouduttiinkin yhdistämään. Tuntitarjonta monipuolistuu nyt entisestään ja tavoitteena on jälleen harrastajamäärän tuplaaminen. Uusina opettajina tanssikoulussa aloittavat Vera Moisio, Joonas Hirvelä, Helinä Väinänen sekä Un Dos Tresistä tuttu Kirsi Kannas.

–Haluan tarjota monipuolisinta tanssitarjontaa Lohjalla. Siksi laajennan vielä lisää. Esimerkiksi flamencoa ei ole ollut tarjolla Lohjalla Un Dos Tresin lopetettua. Otin Kirsiin yhteyttä ja kysyin, tulisiko hän mukaan. Onneksi hän oli ihan innoissaan. On ihan super jees, että saamme Kirsin mukaan. Haluan tarjota myös balettia, joten Vera tuli mukaan kuvioon, Hannus hehkuttaa.

Moisio valmistuu piakkoin tanssinopettajaksi Turun taideakatemiasta. Väinänen puolestaan on aloittanut tankotanssin aikoinaan Hannuksen ohjauksessa ja treenaa nykyään itse Helsingissä kilpailuvalmennuksessa.

–Hän otti itse yhteyttä, että tulisi mielellään ohjaamaan, jos on tarvetta. Hänen avullaan saamme nyt lisättyä tankotanssitunteja ja pystyn itse opettamaan muutakin, Hannus sanoo.

Sammattilainen Hirvelä puolestaan on opiskellut Itä-Suomen liikuntaopistossa tanssin ja somatiikan linjalla. ToeStarissa hän alkaa ohjata luovan tanssin tunteja.

ToeStarissa aloittaa laajentumisen myötä jälleen uusia ohjaajia. Kuvassa ohjaajat
Joonas Hirvelä (vas), Helinä Väinänen ja Kirsi Kannas sekä ToeStarin perustaja Laura Hannus.

Tanssia, kehonhuoltoa ja -hallintaa kaikenikäisille

Tällä hetkellä voi ilmoittautua sekä ensi lukuvuoden tunneille että kuusi viikkoa kestävälle kesäkaudelle ja kesän päiväleireille.

–Kesälle on tarjolla kehonhuoltoa, venyttelyä, käsilläseisontaa, satu-, tanko- ja katutanssia, showjazzia, modernia, balettia, nykytanssia ja aikuisten showtanssia, jossa on vaikutteita kabareesta ja burleskista. Se ryhmä on jo melkein täynnä. Katsotaan, jatkuuko se syksylläkin, jos innostuneita löytyy, Hannus avaa.

Niin kesän kuin ensi kauden tunneiltakin löytyy jokaiselle jotain. Alkeis- ja perustason tunneilla pärjää kuka tahansa tanssitaustasta riippumatta.

–Juuri eräs yli 50-vuotias harrastaja kertoi, kuinka hän on hurahtanut ihan kokonaan tankotanssiin ja hankkinut tangon kotiinsakin, Hannus kertoo.

Oppimisen ja onnistumisen tunteita on luvassa siis kaikenikäisille. Hannus vinkkaa, että esimerkiksi luovasta tanssista on helppo aloittaa, koska siinä ei keskitytä tarkasti askelkuvioihin, vaan lähdetään siitä, mitä tanssijasta itsestään kumpuaa. Väärin ei siis voi tanssia. Luova tanssi sopii hyvin myös improvisaatiosta pitäville. Tarjolla on myös erilaisia kehonhallinta- ja kehonhuoltotunteja, kuten käsilläseisontaa, kehonpainoharjoittelua, venyttelyä ja spagaattitunteja.

ToeStarissa aloitettiin keväällä myös kilpailujoukkueiden valmennus. Niihin järjestetään täydennyshaku, jotta uudet kiinnostuneet pääsevät mukaan.

Kirsi Kannas (vas), Helinä Väinänen, Laura Hannus ja Joonas Hirvelä.

ToeStar on kehittynyt monipuoliseksi tanssikouluksi

Hannus perusti ToeStarin vuonna 2013. Sitä ennen hän työskenteli tanssinopettajana ja freelance-tanssijana. Mikä sai hänet perustamaan tanssikoulun?

–Olen tanssinut paljon eri lajeja, joten minulla oli paljon tarjottavaa muille. Halusin luoda omannäköisen tanssikoulun ja tarjota sellaista, mitä Lohjalla ei sillä hetkellä ollut tarjolla, kuten opetusta katutanssin eri alalajeista, tankotanssista ja nykytanssista.

–Tanssijan työhön verrattuna koen, että muut saavat enemmän irti osaamisestani, kun päätin keskittyä enemmän opettajana toimimiseen, pystyn antamaan heille konkreettisemmin inspiraatiota ja oivalluksia, Hannus kertoo.

Hän toteaa, että vuosien varrella ToeStarin toiminta on kehittynyt mukavasti.

–Nyt ToeStar alkaa olla hyvä ja monipuolinen. On kiva, että olen pystynyt viemään toimintaa eteenpäin. Enää ei tarvitse puurtaa yksin ja pystyn tarjoamaan tunteja monipuolisesti kaikenikäisille. Se on hyvä.

Nykyään ToeStar toimii Puu-Anttilassa.

–Puu-Anttila on ihana, kaunis ja taiteellinen. Kauniissa ympäristössä on kiva toimia, Hannus iloitsee.

Aiemmin tanssikoulun näytökset on pidetty Puu-Anttilan juhlasalissa tai Harjulassa, mutta harrastajamäärän kasvaessa kyseiset tilat käyvät pieniksi.

–Ensi kauden näytöksiä varten on varattu Laurentius-sali, Hannus toteaa.

Kesäkauden ja seuraavan lukuvuoden aloituksen väliin jää muutama viikko. Sen Hannus käyttää tanssisalien remontointiin.

–Maalataan, asennetaan peilejä, tanssimattoja ja balettitankoja. Kesäloma menee siinä.

Syksyä hän odottaa innostuneesti, mutta hieman jännittyneesti.

–Töitä joutuu tekemään paljon, Hannus tiivistää.

SMS