Tanssiopisto Vinha aloittaa toimintansa Lohjan keskustan tuntumassa. Ensimmäinen lukukausi alkaa 9.8. Vinhalla on toimintaa myös Karkkilassa ja Vihdissä. Aivan uusi aluevaltaus Lohja ei ole, sillä tanssiopistolla on ollut aiemmin toimintaa Pusulassa. Nyt toimintaa tuodaan Lohjan keskustaan. Vinhat tunnit pidetään Tanssistudio Funkan entisissä tiloissa.

–Tervetuloa tutustumaan toimintaamme ja uuden toimipisteemme vasta remontoituihin tiloihin, toivottaa Vinhan rehtori Saara Mikkola-Ylitolva.

Vinhassa päädyttiin kasvaneen tanssinopetuksen kysynnän vuoksi laajentamaan toimintaa Lohjalle

–Koska kaksi tanssin perusopetuksen toimijaa lopetti Lohjalla, Vinhassa päädyttiin laajentamaan toimintaa, Mikkola-Ylitolva toteaa.

Tanssiopisto Vinha tarjoaa tunteja kaikenikäisille taaperoista aikuisiin. Valikoimasta löytyy mm. balettia, hip hopia, jazztanssia ja nykytanssia sekä perhesirkusta.

–Perhetanssi- ja perhesirkustunnit ovat nostaneet suosiotaan viime aikoina ja tänä vuonna näyttää siltä, että kaikissa toimipisteissä on alkamassa 1–2-vuotiaiden taaperotanssituntien lisäksi 3–6-vuotiaiden perhetunteja. Näillä tunneilla lapsi tanssii yhdessä aikuisen kanssa, Mikkola-Ylitolva sanoo.

Kuvassa opettaja Varpu Asiala oppilaan kanssa perhesirkus-tunnilla. Perhesirkustunteja on tarjolla myös Lohjalla ensi lukuvuoden aikana. (Kuva: Tanssiopisto Vinha / Sara Riihiaho)

Tanssiopisto Vinha antaa taiteen perusopetusta sekä yleisen että laajan oppimäärän mukaan.

–Yleisessä oppimäärässä tunnilla käydään kerran viikossa. Laajassa harjoittelu on tavoitteellisempaa ja tunteja useampi viikossa. Lisäksi laajan oppimäärän oppilaille suositellaan erilaisia täydentävien opintojen jaksoja ja erityisesti esitys- ja produktioryhmien toimintaa.

Vapaille oppilaspaikoille voi edelleen ilmoittautua.

–Osa ryhmistä on jo täynnä, mutta etenkin monissa Lohjan ryhmissä on vielä hyvin tilaa. Eepos-ilmoittautumisen yhteydessä näkee suoraan, mahtuuko ryhmään vielä. Myös jonopaikalle voi ilmoittautua. Kymmenen euron kokeilumaksulla voi käydä kahdella tunnilla, kun on ilmoittautunut. Rohkeasti siis vain ilmoittautumaan.

Opistolla seurataan tarkasti koronatilannetta ja järjestetään toimintansa mahdollisimman vastuullisesti ja turvallisesti. Oppilaita ja perheitä tiedotetaan käytännöistä ja mahdollisesti muuttuvista tilanteista ajantasaisesti. Näillä näkymin kausi aloitetaan lähiopetuksessa.

Karkkilan esitysryhmä syksyn 2020 Tanssi sanoissa -näytöksen kuvauksissa. Kaikissa opiston toimipisteissä on tarjolla täydentävien opintojen esitys- ja produktioryhmätoimintaa. (Kuva: Tanssiopisto Vinha / Sara Riihiaho)

Ympäristöteema ja avajaiset

Tämän lukuvuoden teemana Vinhassa on yhteinen ympäristö kestävän kehityksen näkökulmasta.

–Mietimme, millaisia ratkaisuja voimme tehdä opistona, ja teemme itsearviointia kestävyydestä. Teema näkyy myös konkreettisina tekoina. Esimerkiksi kauden aloitustiedotteessa vinkkasimme laittamaan vanhoja tanssivaatteita kiertoon, Mikko-Ylitolva kertoo.

Vaikka lukukausi alkaa jo 9.8., tanssiopiston Lohjan toimipisteen varsinaisia avajaisia vietetään lauantaina 18.9.

–Järjestämme tapahtumapäivän, jolloin pääsee tutustumaan tiloihin, henkilökuntaan ja tanssimiseen paikan päällä. Odotamme ilolla toiminnan aloittamista Lohjalla. Tanssiopisto on mukana myös tulevana perjantaina Lohjan taiteen perusopetuksen tapahtumapäivässä 6.8., jolloin opiston toimintaan voi tutustua.

SMS

Tanssiopisto Vinhassa voi harrastaa mm. nykytanssia. Syksyn 2020 Tanssi sanoissa -näytöksen kuvauksissa tanssivat kaikenikäiset. Kuvassa yksi Karkkilan nykytanssiryhmistä. (Kuva: Tanssiopisto Vinha / Sara Riihiaho)