Tapahtumamarkkinoinnissa kannattaa muistaa muutama perusasia, jos haluaa saada tapahtumalleen mahdollisimman laajan huomion. Koska meille tulee tasaisesti viikoittain erilaisista tapahtumista tiedotteita ja viestejä, olemme päättäneet kirjoittaa tällaisen pienen ja yksinkertaisen ohjeen paikallisille tapahtumanjärjestäjille. Tämä ohje on aika yleisluonteinen, mutta sisältää paljon asioita, jotka eivät välttämättä ole jokaisella organisaattorilla aina hallinnassa.

Kerro tapahtumastasi ajoissa

Esimerkiksi me Ykkös-Lohjassa kerromme mielellämme TULEVISTA tapahtumista. Emme niinkään ole innostuneita menemään paikanpäälle jokaiseen mahdolliseen tapahtumaan, mutta etukäteen kerromme mielellämme alueen asukkaille tulevista tapahtumista. Eli ole ajoissa oman tapahtumasi kanssa, varsinkin jos haluat saada siitä tietoa julki lehdessä.

Ykkös-Lohjan yksi perusajatuksista on kertoa alueen asukkaille tulevista tapahtumista – ei niinkään siitä, mitä tapahtui menneellä viikolla – tämä periaate tarjoaa siten alueen asukkaille mahdollisuuden osallistua näihin tapahtumiin.

Maksullinen, ilmainen vai liiketoimintaa käsittävä tapahtuma?

Me Ykkös-Lohjassa julkaisemme lehteä, jonka mahdollistavat vain ja ainoastaan lehdessä olevat mainokset. Meidän jakeluamme tai painokulujamme eivät tue mitkään valtiolliset, poliittiset tai muutkaan tahot millään muulla tavalla kuin ostamalla mediatilaa mainosten muodossa lehdessä tai digissä.

Tämä sama periaate toimii myös tapahtumissa. Jos esimerkiksi sinun tapahtumasi on täysin maksuton, etkä tee sillä liiketoimintaa tai tulon tarkoituksella, saat tapahtumasi lehteen puffina – kunhan olet ajoissa liikenteessä. Jos taas olet Matti Myöhäisenä liikenteessä, niin sinulla pitäisi sitten olla oma kuvasi sekä tekstisi, jotta puffi eli pieni mainos tapahtumastasi pääsisi kirjoituksena lehteen. Jos kuitenkin tapahtumassasi myydään jotain, tai sinne on pääsyliput, tapahtuman ilmoittaminen tapahtuu 25 euron ilmoituksen myötä: https://shopster.fi/tuote/tapahtumailmoitus-ykkos-lohjaan/

Urheilutapahtumat

On tapahtuma sitten urheiluun tai vaikkapa kulttuuriin liittyvä, samat säännöt pätevät kaikille tapahtumille. Ykkös-Lohja mielellään tukee paikallisia seuroja ja yhdistyksiä julkaisemalla näiden tiedotteita ja tapahtumauutisia, kunhan se tapahtuu hyvissä ajoin. Laita tietoa tapahtumastasi suoraan ilmoitukset@ykkoslohja.fi osoitteeseen, ja muista, että lehti ilmestyy keskiviikkoisin, eli lehti menee tiistaisin painoon.

Sponsorointi

Ykkös-Lohja ei sponsoroi rahallisesti tapahtumia tai seuroja, mutta voimme tukea ja auttaa toimintaa tuomalla sitä esille lehden sivuilla, tai täällä digissä. Näistä yhteistyömahdollisuuksista kannattaa kysellä aktiivisesti päätoimittajalta sähköpostitse.

Me voimme myös järjestää tarvittaessa pienimuotoisen workshopin aiheen yhdistysten tiedottaminen ja puffit – jos tällaiseen on kiinnostusta, toivomme että otatte yhteyttä suoraan päätoimittajaan.