Olkaimettomat iltapuvut ovat pitkään olleet muodissa. Olkaimettomat mekot ovat kiinnostavia, mutta samalla myös elegantteja ja kantajaansa upeasti imartelevia, sillä paljastaahan mekko juuri sopivasti sensuellia hartiaseutua. Kerromme tässä artikkelissa eri tapoja sille, miten olkaimettoman mekon voi pukea juhlaan.

  1. Valitse mekon leikkaus vartalomallin mukaan. Olkaimeton mekko on imarteleva, jos yläosan mallin valitsee oman vartalomallin mukaan. Rintava tarvitsee enemmän tukea ja erilaisen leikkauksen mekolle kuin pienirintainen, joka voi valita hyvinkin antavan leikkauksen mekolle. Tärkeintä on, että mekko pysyy hyvin paikoillaan, se ei purista liika eikä sitä tarvitse jatkuvasti vetää ylöspäin sen pelossa, että mekossa olisi vilautusvaara. Erilaisia mekkomalleja omalle vartalolle voi katsoa JJ’s House verkkokaupan sivuilta.
  • Kauniisti laskeutuvat kankaat sopivat parhaiten tähän tyyliin. Kevyet ja kauniisti laskeutuvat kankaat sopivat parhaiten tähän mekkomalliin. Kevyt kangas tekee mekosta mukavan päällä eikä mekkoa tarvitse kiristää vartaloon korseteilla tai epämukavia kaarituilla. Hieman väljä mekon malli myös tuo kiinnostavaa kontrastia muuten paljastavan ja seksikkääseen tyyliin. Ohut kangas myös mahdollistaa erilaisten vekkien ja laskosten ompelemisen mekon yläosaan eikä olemuksesta tule liian raskas. Koska olkaimettomia mekkoja tulee käytettyä etenkin kesällä, on kevyt materiaali myös sään puolesta hyvä valinta.
  • Muista oikeat alusvaatteet. Olkaimettoman mekon pilaa täydellisesti jos alle jättää olkaimelliset rintaliivit. Olkaimettoman mekon kanssa onkin ehdottomasti käytettävä olkaimettomia liivejä, jotka istuvat hyvin päällä. Hyvät liivit tukevat ja tuntuvat päällä istuvilta. Yleensä mekon yläosan valumisen voi estää valitsemalla mekon alle tukevat rintaliivit. Mitään pitsihepeniä ei kannata edes yrittää panna päälle, vaan kannattaa ammattitaitoisen myyjän kanssa etsiä nimenomaan juhla-asujen alle soveltuvat erikoisrintaliivit. 
  • Asusteet kruunaavat tyylin. Asusteilla on todella suuri vaikutus siihen, millaiselta asut loppujen lopuksi näyttävät. Juhlavat tilaisuudet ovat mitä parhain hetki pukea ylleen parhaimmat ja näyttävimmät asusteet. Olkaimettoman mekon kanssa sopivat hyvin clutchit ja pienet kirjekuorilaukun, suuret kaulakorut tai näyttävät korvakorut ja stilettikorot. Paljasta rintakehää kannattaa korostaa vaikkapa kaulakorulla, jossa on suuri riipus. Jos rintakehään ei suoraan halua viedä huomiota, voi kaulakorun sijaan korviin panna upeat korvakorut. Ylisuuren näköiset riippuvat korvakorut ovat olleet jo muutaman vuoden kuuma trendi ja ne sopivat todella kauniisti olkaimettoman mekon pariksi. Korvakorut vievät huomion upeasti kaulaan ja kasvojen alueelle.
  • Lisää peittävyyttä shaaleilla. Jos olkaimettomia tuntuu liian alastomalta, ei olkaimetonta mekkoa kannattaa jättää kaapin perälle pölyttymään. Vaikka mekko olisikin hyvin antava, voi asusta tehdä helposti peittävämmän pienillä muutoksilla. Silkkikankaasta tehty shaali on helppo valinta henkilölle, joka haluaa osan juhlasta peittää olkapäänsä. Shaalin saa sujautettua laukkuun jos sitä ei halua koko aikaa pitää päällä, mikä on plussaa. Myös pieni bolero käy peittävyyden lisäämiseksi kesällä ja suojaa kylmältä tuuletukselta.  
  • Hiukset ylös. Olkaimeton mekko pääsee oikeuksiinsa parhaiten kun hiukset nostaa ylös nutturalle tai boheemille lettikampaukselle. Näin huomion saa vietyä pois hiuksista ja olemuksesta tulee heti kevyempi. Klassinen nuttura sopii eleganttiin tyylin pukeutuvalle ja lettikampausta taas sopii boheemisti pukeutuvalle.

Voisimme helposti väittää, että olkaimettomat juhlamekot sopivat aivan kaikille. Hihaton mekko paljastaa yläkropan muodot, mutta hyvin istuva ja oman vartalon muotoja mukaileva leikkaus tekevät tyylistä imartelevan. Olkaimeton mekko on juhlavaatteiden klassikko, johon on pukeuduttu vuosikymmenien ajan. Olkaimeton mekko on ongelmallinen päällä vain silloin, jos se ei istu päälle tai valuu koko ajan.