Lohjalaiset JOKO-teatteri, Vaahterateatteri ja Lohjan Huoneteatteri tuottavat yhdessä ohjaaja Anna Rimpisen johdolla kesäteatteriesityksen Välinpitävä Sammatin Sampomäelle. Vajaan tunnin mittainen esitys tutkiskelee elämäämme ja tunteitamme poikkeusaikana – unohtamatta pilkettä silmäkulmassa ja naurun parantavaa voimaa. Esityksen kantavana voimana ovat yhdessä tekeminen ja yhdessäolosta nauttiminen, eikä työryhmä malta odottaa, että myös yleisö saapuu paikalle hiljaisten kuukausien jälkeen.

Teatteria ja musiikkia yhdistelevä Välinpitävä ammentaa vahvasti lohjalaisista teatteriharrastajista koostuvan työryhmän omista kokemuksista ja poikkeusajan erityisistä ominaispiirteistä, joista yleisökin voi tunnistaa itsensä (tai naapurinsa). Tervetuloa viihtymään Sampomäelle!

Sammatin Sampomäki Vaahterateatterin kotina on perinteinen kesäteatterinäyttämö. Koronapandemian aiheuttaman tilanteen vuoksi täksi kesäksi suunnitellun näytelmän toteuttaminen osoittautui kuitenkin mahdottomaksi. Seitsemättä kesää Sampomäelle palaava ohjaaja Anna Rimpinen halusi silti tutkia teatterin keinoin ainutlaatuista aikaa, jota elämme ja tuloksena syntyy nyt hieman erilaista kesäteatteria.

Mihin kaikkeen olemmekaan joutuneet tottumaan, miten aika on meitä muokannut ja millaisia tunteita tämä kaikki herättää? Ja kuinka kuitenkin pinnalle puskevat myös hyvät asiat naurun kupliessa taustalla. Välinpitävä valmistuu vahvasti teatteripajamaisena prosessina, jossa jokainen työryhmän jäsen on halutessaan päässyt mukaan myös kirjoittamaan. Esityksen teemat ovat valikoituneet yhteisten keskusteluiden ja harjoitusten tuloksena, ja niissä näkyy jokaisen oma kädenjälki. Yhdessä tekeminen on tauon jälkeen ollut nautinnollista ja hedelmällistä, sekä omalla tavallaan elvyttävää. Tekstin ja teatterin lomassa esitystä vie eteenpäin Joni Pitkosen kaunis musiikki.

Lohjalainen teatterikenttä on monipuolinen ja rikas sekä yhteen hiileen puhaltava. Maailman teatteripäivänä teatterimme julkaisivat yhteisen viestin, jonka ydinsanoma oli niin ikään yhdessä tekeminen. JOKO-teatterin, Vaahterateatterin ja Lohjan Huoneteatterin yhteistuotanto ilmentää tätä yhteistyötä ja entistä moninaisemmaksi sen tekee näyttelijäjoukko, jossa on mukana tuttuja kasvoja muiltakin lohjalaisilta teatterinäyttämöiltä.

Välinpitävän työryhmä toivottaa yleisön tervetulleeksi Sampomäelle neljänä päivänä heinäkuussa. Esityksen ensi-ilta on lauantaina 18.7. klo 17. Lippuja voi ostaa etukäteen NetTicketistä ja Prismasta tai varata osoitteesta valinpitava@gmail.com. Tilavaan ulkoilmakatsomoon myydään poikkeustilasta johtuen rajallinen määrä lippuja ja yleisön, sekä työryhmän turvallisuus otetaan huomioon kaikissa järjestelyissä. Työryhmä toivottaa yleisön lämpimästi tervetulleeksi nauttimaan yhdessäolosta, teatterista ja kesästä. Sampomäen kaunis kulttuuriympäristö houkuttelee viettämään vaikkapa eväsretkeä teatterikäynnin yhteydessä. Esityspäivät: la 18.7. klo 17 (ensi-ilta), su 19.7. klo 17, ti 21.7. klo 19 ja ke 22.7. klo 19.

Välinpitävän työryhmä: Anna Rimpinen, Iida Koskinen, Heidi Nyman, Joni Pitkonen, Jaakko Kivistö, Marja Koski, Kari Ketonen, Camilla Holmström, Ella Nyman, Anne Palin ja Janne Laine. Kuvasta puuttuvat esiintyjistä Risto Silvola ja Iida Rimpinen sekä tuotantopuolelta Enni Koski ja Heidi Kotakoski. (Kuva: Risto Silvola)