Tänään: 22.07.2024

Toimittaja

Tenorit liemessä naurattaa yleisöä Mustion kesäilloissa

teatteri

Näyttelijät Tuomas Uusitalo (vas), Anniina Jokinen, Jaakko Loukkola, Hannamaija Nikander, Riku Korhonen, Jouko Puolanto ja ohjaaja Joonas Suominen.

 

Viime kesänä Mustion Linnan kesäteatterissa nähtiin vauhdikas farssi, Ministeriä viedään. Samaa rataa jatketaan tänä kesänä, kun vuorossa on Ken Ludwigin käsikirjoittama farssi Tenorit liemessä. Mustion Linnan kesäteatterille sen ohjaa Joonas Suominen.

Ken on yksi maailman huippukäsikirjoittajista. Hän osaa rytmittää farssin hyvin, kertoo Suominen.

Ken on mestari tekemään farsseja. Se on yksi vaikeimpia teatterin lajeja. Työryhmällä on ollut hauskaa harjoituksissa, joten jos se on jonkinlainen mittari, tulee myös yleisöllä olemaan hauskaa, sanoo myös tuottaja Seppo Suominen.

1930-luvun Pariisiin sijoittuvan farssin tapahtumapaikkana on hotellin sviitti. Siellä tarinan soppaa hämmentävät kolme tenoria, kaksi vaimoa ja kolme tyttöystävää. Kyllä näillä aineksilla hyvä keitos valmiiksi saadaan. Kirkuva lauma faneja odottaa tenorien vetämän konsertin alkua, mutta matkassa on muutama mutka. Ensi-iltansa Tenorit liemessä saa 14.6.

Tarinan herättävät Mustiolla henkiin seitsemän näyttelijää; Anniina Jokinen, Riku Korhonen, Jaakko Loukkola, Hannamaija Nikander, Tuomas Uusitalo sekä Jouko ja Minna Puolanto. Näyttelijä-laulaja Jokinen on näytellyt pääasiassa Salossa Teatteri Provinssin tuotannoissa. Hänet nähdään myös tulevana syksynä Viulunsoittaja katolla -näytelmä avainroolissa. Korhonen on teatteritaiteenmaisteri, joka on näytellyt monissa kaupunginteattereissa. Hänet tunnetaan myös elokuva- ja tv-sarjarooleista sekä ääninäyttelijänä. Loukkola on näyttelijä ja ohjaaja, joka työskentelee tällä hetkellä mm. Pikkukakkosessa. Nikander on lohjalainen näyttelijä, joka on tullut tutuksi mm. rooleistaan Lohjan teattereissa. Hän oli myös ehdolla Jussi-palkinnon saajaksi naissivuosasta elokuvassa Armomurhaaja. Uusitalo on teatteritaiteenmaisteri, muusikko ja laulaja, joka on näytellyt niin teatterissa, elokuvissa kuin tv-sarjoissakin. Jouko Puolanto on tuttu sekä monista tv-, elokuva-, että teatterirooleista. Minna Puolanto on sekä tanssi- että teatteritaiteenmaisteri, joka tunnetaan myös käsikirjoittajana että koreografina.

 

Teatteri Provinssilla on edessään toinen kesä Mustiolla

Teatteri Provinssi vastaa nyt toista kesää Mustion Linnan kesäteatterin pyörittämisestä.

-Viime vuosi meni hyvin, ja katsojia oli yli 8 000. Nyt tavoitteena on 12 000. Se on realistinen, koska farssia on seitsemän esitystä enemmän kuin viime vuonna, meillä on vierailevia esiintyjiä ja toinen näytelmä, joka kertoo Hjalmar Linderistä. Siitä on tulossa mielenkiintoinen hanke, Seppo Suominen kertoo.

Kesän aikana on luvassa yhteensä 42 esityskertaa, joista neljä on vierailevien esiintyjien esityksiä ja kahdeksan kertaa esitetään näytelmä Viimeinen patruuna, joka saa ensi-iltansa 3.8. Hjalmar Linderin kirjoituksesta Nog med blodbad (Jo riittää verilöyly) tulee kuluneeksi 28.5. sata vuotta. Hufvudstadsbladetissa julkaistusta kirjoituksesta alkoivat Linderin ongelmat yhteiskunnan ja sen päättäjien kanssa. Näytelmä kertookin sekä Linderin tarinan että palan Suomen historiasta. Mustion Linnan kesäteatterissa vierailevat kesällä Tuure Kilpeläinen, Laura Voutilainen, Ismo Leikola sekä Angelika Klas, Marion Melnik ja Seppo Hovi.

Tulemme innoissamme tänne tekemään teatteria, koska tämä paikka on yksi Etelä-Suomen hienoimpia ja infra on hyvä. Katsojapalautteet ovat olleet myös positiivisia, kertoo Seppo Suominen.

Myös Mustion Linnan isäntäväki on tyytyväinen viime kesään ja Teatteri Provinssin toimintaan.

-Olemme äärettömän tyytyväisiä siitä, että Seppo tuli hoitamaan teatteria. Teimme oikean valinnan 2,5 vuotta sitten, kun keskusteltiin siitä, kuka tulee jatkamaan teatteria. Olemme tyytyväisiä myös siitä, että Hjalmarista tehdään näytelmä, kommentoi Filip Linder.

Mustion Linnan kesäteatterissa on tehty myös teknisiä uudistuksia. Katsomoon tulee numerointi ja katto uusitaan.

-Numerointia on toivottu, ettei ihmisten tarvitse jonottaa ja panikoida ovella. Uusi katto on vanhaa isompi. Vanha loppui kesken ja viimeiset penkkirivit kastuivat. Myös ravintolapalvelut paranevat, kun ulos saadaan enemmän pöytiä. Väliajalla voi juoda kahvit rauhassa, Seppo Suominen kertoo.

SMS