Tänään: 24.07.2024

Toimittaja

THU teamillä vilkasta toimintaa

moottoriurheilu, Pusula

Pusulassa joka torstai kokoontuva autourheiluseura ei pidä kesälomaa kisajärjestelyistä. Aktiivisesti toimiva seura järjestää elokuun ensimmäisenä sunnuntaina jokamiesluokan kilpailun Someron moottoriradalla. Kilpailu ajetaan jälleen nimellä WALLIUS JM jo yhdeksännen kerran. Kisassa ajetaan kuusi luokkaa: yleinen, tuupparit ja EVK limittäin, nuoret ja naiset ja seniorit limittäin.

–Kilpailuun odotetaan runsasta osanottoa ja myös yleisö on suosinut vuosien ajan meidän järjestämäämme kisaa, kertoo tapahtumajohtaja Teemu Kuusisto.

Kisatermillä sanotaan, että Kuusisto viheltää kisan. Hän on myös THU-teamin puheenjohtaja jo kolmatta vuotta.

–Meillä on hyvä henki seurassa ja teemme kaikkemme kisojen onnistumiseksi. Parhaan

kiitoksen saa yhteisesti tehdystä työstä, kun kilpailijat ovat tyytyväisiä järjestelyihin ja vielä AKK:n tarkkailijalta ollaan saatu hyvät lausunnot.

Kilpa-autojen katsastus alkaa klo 8. Samaan aikaan myös ravintolapalvelut avautuvat. Ratakioskeissa myydään kisamakkaraa, kahvia ja sämpylöitä. Yleisölle on siis tarjolla kisatunnelmaa ja herkkuja.

II Pusulan ajo

THU-team on jaksanut puurtaa kesähelteessä, sillä heinäkuun lopulla ajettiin myös tasanopeusajo II Pusulan ajo Someron, Somerniemen ja Pusulan valtionteillä. Kilpailu ei vaadi suljettuja osuuksia, vaan ajetaan ihan muun liikenteen seassa.

”Nopeuspyynnit” ovat noin 15km/h alhaisemmat kuin vakionopeudet. Kilpailijat kilpailevat kolmessa luokassa: historic, modern ja tutustumisluokka. Osa ajokeista ovat vanhoja ”arvoautoja”, joissa riittää katsottavaa ja ihailtavaa.

Historic luokka: 1. pari Eugen ja Ritva Damstedt Porsche 911, 2. Eero ja Eetu Juutilainen Audi Coupe Quatro, 3. Hanne ja Matti Juselius THU-teamistä autolla Opel Manta Modern luokka:1.Pekka Kaipainen-Erkki Laakso Toyota Avensis 2. Pentti Andersson-Asko Sairanen Mercedes Benz S320 4M 3. Jarmo Vesala-Jari Itäkodes Mercedes GLC Tutustumisluokka:1.Lars-Olof Staffans-Heikki Saloheimo Morgan 4/4 2.Aimo ja Toni Kaarresalo Audi 90.

Tasanopeusajoja on ajettu jo 1950-luvulla ja se on suosittu laji Etelä-Euroopassa. Hyvin suuri osa kilpailijoista ovat entisiä autosuunnistuksen harrastajia. Mikäli laji herättää kiinnostusta niin lisätietoa on mahdollista saada THU-kerholla torstai-iltaisin Ahjolan yläkerrassa Pusulan kirkonkylällä.