Videopelaaminen on lisääntynyt kaikissa aikuistenkin ikäryhmissä, ja sitä on tullut vauhdittamaan oma Esportal peliportaali.

Esportal on verkkopohjainen pelialusta, joka tarjoaa pelaajille mahdollisuuden pelata ja kilpailla toisiaan vastaan erilaisissa tietokonepeleissä. Alustalla on mahdollista pelata useita suosittuja pelejä, kuten Counter-Strike: Global Offensive, Dota 2 ja League of Legends.

Esportal tarjoaa monia ominaisuuksia pelaajille, kuten yksityiset peliserverit, reaaliaikaiset tilastot ja tiedot, sekä erilaisia turnauksia ja kilpailuja. Alustan avulla pelaajat voivat myös löytää joukkueita ja luoda omia tiimejä, joiden kanssa voi pelata yhdessä ja kilpailla muita vastaan.

Esportal on suunnattu erityisesti kilpailullisille pelaajille, jotka haluavat kehittää taitojaan ja kilpailla toisia vastaan. Alusta tarjoaa myös mahdollisuuden seurata ammattilaisten pelisuorituksia, joten se sopii hyvin myös peleistä kiinnostuneille katsojille.

Esportal on pääosin Euroopassa käytetty pelialusta, ja se on saavuttanut suuren suosion erityisesti Pohjoismaissa.

Counter-Strike: Global Offensive

Counter-Strike: Global Offensive, lyhyemmin CS:GO, on suosittu monen pelaajan verkkopeli, joka kuuluu ensimmäisen persoonan ammuntapelien (FPS) genreeseen. Peli on kehitetty alun perin Valve Corporationin toimesta, ja se julkaistiin vuonna 2012. Pelin alkuperäinen kehittäjä oli Minh ”Gooseman” Le ja Jess ”Cliffe” Cliffe, jotka loivat alkuperäisen Counter-Strikein Half-Life-pelimoottorilla.

CS:GO:ssa pelaajat jakautuvat kahteen tiimiin, terroristit ja vastarintaliikkeen (counter-terrorist), ja pelaajat yrittävät suorittaa erilaisia tehtäviä tiiminsä puolesta. Pelissä on useita erilaisia pelitiloja, kuten kilpailullinen tila, jossa tiimit kilpailevat toisiaan vastaan, ja tavallinen tila, jossa pelaajat voivat harjoitella pelin mekaniikkoja ja strategioita.

Peli sisältää myös erilaisia aseita, joilla pelaajat voivat ampua vastustajiaan. Pelaajat voivat ansaita rahaa suorittamalla tehtäviä ja voittamalla pelejä, ja käyttää rahaa parempien aseiden ja varusteiden hankkimiseen.

CS:GO on erittäin suosittu peli, jota pelataan ympäri maailman sekä harrastus- että kilpailumielessä. Pelin ammattilaiset kilpailevat useissa kansainvälisissä turnauksissa, ja pelin suuri suosio on johtanut myös useiden ammattilaissarjojen syntymiseen.

Mikä on Dota2?

Tämä on peli, jossa suomalaiset pelaajat ovat ansainneet miljoonia voittamalla The International turnauksessa, kylläkin pelaten kansainvälisessä joukkueessa – ei suomalaisessa.

Dota 2 on monen pelaajan verkkopeli (MOBA), joka kehitettiin ja julkaistiin Valve Corporationin toimesta vuonna 2013. Pelissä kaksi joukkuetta taistelevat toisiaan vastaan, yrittäen tuhota vastapuolen tukikohdan. Peli on jatkoa Defense of the Ancients (DotA) -nimiselle Warcraft III -modille, joka julkaistiin vuonna 2003.

Dota 2:ssa jokaisella pelaajalla on oma pelihahmo, jota kutsutaan sankariksi. Pelissä on yli sata erilaista sankaria, joista jokaisella on oma ainutlaatuinen pelityyli ja ominaisuudet. Pelaajat voivat ansaita kokemuspisteitä ja kultaa suorittamalla tehtäviä ja voittamalla taisteluita, ja käyttää näitä pisteitä hahmojensa kehittämiseen ja varusteiden ostamiseen.

Dota 2:n pelaajat jakautuvat kahteen tiimiin, Radiant ja Dire, ja pelissä on useita erilaisia pelitiloja, kuten kilpailullinen tila, jossa tiimit kilpailevat toisiaan vastaan, ja tavallinen tila, jossa pelaajat voivat harjoitella pelin mekaniikkoja ja strategioita. Peli on erittäin taktinen ja vaatii hyvää yhteistyötä joukkueen sisällä.

Dota 2 on erittäin suosittu peli, jota pelataan ympäri maailman. Peli on suosittu myös ammattilaispelaajien keskuudessa, ja siinä järjestetään useita kansainvälisiä turnauksia, joissa ammattilaisjoukkueet kilpailevat suurista rahapalkinnoista. Pelin suuri suosio on johtanut myös monien pelin sisäisten varusteiden ja esineiden markkinoiden syntymiseen.

Valorant

Valorant on monen pelaajan verkkopeli (FPS), joka on kehitetty Riot Gamesin toimesta. Pelin julkaisu tapahtui vuonna 2020 ja se on saatavilla tietokoneille.

Valorantissa kaksi joukkuetta taistelee toisiaan vastaan. Pelaajat voivat valita useista pelihahmoista, joilla on omat ainutlaatuiset taidot ja varusteet. Peli sisältää myös erilaisia aseita, joita pelaajat voivat käyttää taistelussa vastustajiaan vastaan.

Pelissä on useita erilaisia pelitiloja, kuten kilpailullinen tila, jossa joukkueet kilpailevat toisiaan vastaan, ja tavallinen tila, jossa pelaajat voivat harjoitella pelin mekaniikkoja ja strategioita. Pelissä on myös erilaisia pelikarttoja, joissa on erilaisia tavoitteita ja strategioita.

Valorant on erittäin taktinen peli, joka vaatii hyvää yhteistyötä ja tiimityötä, jotta voitto saavutetaan. Peli on suunnattu kilpailullisille pelaajille, jotka haluavat kehittää taitojaan ja kilpailla toisiaan vastaan.

Valorant on saanut suuren suosion ympäri maailman, ja se on kerännyt suuren pelaajakunnan lyhyessä ajassa. Pelin kehittäjät ovat myös järjestäneet useita kansainvälisiä turnauksia, joissa pelaajat voivat kilpailla toisiaan vastaan suurista palkinnoista. Pelin suosio on johtanut myös siihen, että Valorantilla on oma eSports-sarja, jossa ammattilaisjoukkueet kilpailevat toisiaan vastaan.

Rocket League

Rocket League on autolla pelattava monen pelaajan verkkopeli, joka on kehitetty Psyonixin toimesta. Peli julkaistiin alun perin vuonna 2015 PlayStation 4:lle ja PC:lle, mutta myöhemmin se on tullut saataville myös Xbox One:lle, Nintendo Switchille ja PlayStation 5:lle.

Rocket League -pelissä pelaajat ohjaavat autoja, joilla yritetään ohjata jalkapalloa vastapuolen maaliin. Peli sisältää useita erilaisia pelitiloja, kuten 1v1, 2v2, 3v3 ja 4v4 -tilat. Pelaajat voivat myös pelata peliä paikallisesti ystävien kanssa tai yksin harjoitellakseen pelin mekaniikkoja.

Pelin pelaajat voivat ansaita erilaisia palkintoja suorittamalla tehtäviä ja voittamalla pelejä, ja käyttää näitä palkintoja autojen ulkoasun muokkaamiseen. Pelissä on yli 500 erilaista esinettä, kuten renkaita, maaleja, pintakuvioita ja koriste-esineitä, joita pelaajat voivat käyttää autojensa muokkaamiseen.

Rocket League on saavuttanut suuren suosion ympäri maailmaa, ja siitä on tullut yksi suosituimmista monen pelaajan verkkopeleistä. Peliä pelataan myös ammattilaispelaajien keskuudessa, ja siitä järjestetään useita kansainvälisiä turnauksia, joissa pelaajat kilpailevat suurista palkinnoista.