Tänään: 13.07.2024

Päätoimittaja

ToeStarin kauden ensimmäiset kilpailut takana

tanssi

Tanssikoulu ToeStarilla oli jännittävä päivä viime lauantaina, kun koululta kolme ryhmää, yksi soolo ja yksi duo osallistuivat Tampereella järjestettyyn Dance & Show tanssikilpailuihin.

Kilpajoukkueet ToeStar Kids ja ToeStar juniors ovat toimineet keväästä 2021 lähtien. Tällä kaudella ryhmien koreografina ja valmentajana toimii Cecilia Ekroos. Viime kesänä perustettiin myös aikuisille oma esiintyvä ryhmä Savage Sisters, jonka valmentajana ja koreografina toimii Paula Kotilainen.

Tanssikilpailut ovat mainio tapa kerryttää tärkeää esiintymiskokemusta ja saada palautetta tanssin ammattilaisilta. Osalle porukasta nämä olivat ensimmäiset tanssikilpailut ikinä.


Kotiin tuomisiksi kilpailuista tuli kokemuksen ja hyvän meiningin lisäksi kolme pronssia, Kiira Alakurtin ja Ellen Themanin itse tekemällään duolla Find the Light, ToeStar Kidsien Cecilia Ekroosin koreografioimalla Back to the Roots esityksellä, sekä Savage Sistersien Paula Kotilaisen koreografioimalla esityksellä Work it.

Savage Sisters

Kilpajoukkueet ToeStar Kids ja ToeStar Juniors harjoittelevat oman ryhmänsä kanssa kahdesti viikossa, jonka lisäksi heillä on pakollisena yksi baletin tekniikkatunti viikossa. Aikuisten ryhmällä on tällä hetkellä kerran viikossa omat treenit, jonka lisäksi he käyvät vähintäänkin yhdellä tanssiteknisellä tunnilla viikossa. Ryhmien tavoitteena on mahdollistaa tavoitteellisempi tanssin harrastaminen. Haemme mukaan lisää innokkaita tanssijoita, jotka haluavat päästä kehittymään ja harjoittelemaan motivoituneen ryhmän kanssa, sekä saada lisää esiintymiskokemusta ja uusia tanssiystäviä.

Ilma-akrobatiaa, tankotanssia, joogaa

Tanssikoulu ToeStarilla voi esiintyvien tanssiryhmien lisäksi harrastaa myös ilma-akrobatiaa, tankotanssia, joogaa, kehonpainoharjoittelua, tai vaikka käsilläseisontaa. Koulun nuorimmat oppilaat ovat 3-vuotiaita, yläikärajaa ei ole. Suurin osa koulun tanssi- ja tankotanssiryhmistä osallistuvat keväällä Laurentius-salissa järjestettävään oppilasnäytökseen, mutta esimerkiksi kehonpainoharjoittelutunneilla käydään vain liikkumisen ilo vuoksi, mutta ei tehdä esitystä. Joulunäytöstä ei tänä vuonna järjestetä, joten tunneille voi hyvin hypätä mukaan vaikka heti.