Madaameissa lavalle astuvat Maisa Sinisalo, Paula Koponen, Juhani Maijala, Anne Karhunen ja Essi Koski. 

 

Teatteri Tralan kausi alkaa stand up -illalla lauantaina 8.9. kello 20.00 Virkkalan klubitalolla. Ursula Herlin lupaa, että tulossa on viihdyttävä ilta.

-Todella hyvä ilta tulee. Meillä on ajatuksena tehdä Klubitalon yhteyteen säännöllinen stand up -klubi, jonka illat tulevat olemaan laadukkaita ja hyvin tuotettuja. Esiintymässä on ammattikoomikoita sekä lupaavia aloittelijoita, Herlin kertoo.

8.9. klubitalon lavalle nousevat ammattilaiset Mikko Vaismaa ja Tomi Haustola.

-He ovat omia suosikkejani ja äärimmäisen hyviä tekemässään komiikassa. Heidän komiikkansa perustuu tilannekomiikkaan, jota luodaan hetkessä yleisöä jututtamalla, Herlin kehuu.

Tulevia komiikan tähtiä edustavat Simo Takanen, Illusia Sarvas ja Herlin itse.

-Lupaan, että illasta tulee älyttömän hauska, koska meillä on niin hyvät koomikot kasassa, Herlin hehkuttaa.

Liput hän vinkkaa hankkimaan etukäteen Tralan tai Lippupisteen kautta, sillä niistä on varattu jo yli puolet. Jos lippuja jää, niitä saa myös ovelta.

Stand up -illoille on luvassa jatkoa, sillä kokemukset ensimmäisestä viime toukokuussa pidetystä stand up -illasta ovat hyvät.

-Yleisö tuntui todella nauttivan ja oli todella hyvä fiilis. Se oli mieletön ilta, joten haluamme jatkaa. Jatkoa on tulossa maaliskuussa, Herlin kertoo.

Esitys kestää noin kaksi tuntia. Väliajalla voi piipahtaa kahviossa.

Kauden ensimmäisessä stand up -illassa esiintyvät Illusia Sarvas, Tomi Haustola, Mikko Vaismaa, Ursula Herlin ja Simo Takanen.

 

Madaamit pureutuu äitiyteen ja siihen liittyviin tabuihin ja normeihin

Kauden ensimmäinen näytelmä on Tuomas Parkkisen käsikirjoittama Madaamit, joka saa ensi-iltansa 29.9. Ohjaaja Joonas Luukkala kuvailee, että Madaamit on räävittömiin suuntiin repeävä komedia vakavalla taustavireellä.

-Äitiys ja siihen liittyvät tabut ja normit ovat esityksen polttopisteessä. Kaikkea sitä tarkastellaan näytelmän ainoan mieshahmon, Jaakon silmin. Näytelmän maailma sijoittuu muinaiseen aikaan, 1998. Moni asia on muuttunut kahdessakymmenessä vuodessa, osa jopa parempaan suuntaan. Tervetuloa nauramaan yhteiselle historialle! Luukkala toivottaa.

-Paniikkia ohjatessani sain tyttövauvan ja koti-isänä ollessani luin uusia kiinnostavia näytelmätekstejä. Aihe kevyesti sanottuna kolahti, joten Madaamit jäi pinkan päällimmäiseksi. Madaamit on jo itse asiassa kolmas esitys, jossa tutkin nopeasti muuttuvaa arvomaailmaa ja yhteiskuntaa miehen näkökulmasta. Mika Myllyahon kirjoittamaa Paniikkia ennen ohjasin Harri Virtasen Kiinteistövälittäjä vastoin tahtoaan -esityksen lopputyönäni Metropolia ammattikorkeakoulussa, Luukkala jatkaa.

Teatteriporukka uskoo Madaamien irrottavan monet naurut paikalle saapuvasta yleisöstä.

-Loistelias työryhmä täyttää Virkkalan Klubitalon näyttämön poskettomilla hahmoilla, näyttävällä lavastuksella ja hykerryttävällä Antti Rasin säveltämällä musiikilla. Tästä puhutaan vielä pitkään, Luukkala vakuuttaa.

-Teksti on todella hyvä, sellaista päätöntä komiikkaa, jota ei ole Lohjalla tehty ihan juuri, iloitsee myös Jussi Salminen.

Joonas Luukkala (vas) ja Jussi Salminen lavasteiden kimpussa.

 

Komedian täyteinen kausi luvassa

Madaamien jälkeen vuorossa ovat pikkujoulurevyy Täällä Lohjan Tähden Alla (ensi-ilta 10.11.), jonka käsikirjoittaa Arto Nieminen ja ohjaa Jussi Salminen, sekä lasten omat pikkujoulut ja Antti Tulosen ohjaama Tonttu Tuppura ja kadonnut pikkupupu (ensi-ilta 25.11.)

-Arto Nieminen on kirjoittanut pikkujoulurevyyn Salon Teatteri Provinssille jo vajaan parinkymmenen vuoden ajan. Olen käynyt katsomassa heidän konseptiaan ja halusin tuoda sen myös Lohjalle. Meillä ei ole oikein sopivaa ravintolaa tilojen ja katsojapaikkojen puolesta, mutta klubitalolle esitys sopii, Salminen kertoo.

Tammikuulle on ollut suunnitteilla Mika Myllyahon trilogian kolmas osa Harmonia, joka on jatkoa jo aiemmin Tralassa esitetyille Paniikille ja Kaaokselle. Tällä hetkellä näytelmän esitysajankohta on kuitenkin vielä avoinna näyttelijäporukassa tapahtuneiden muutosten vuoksi, joten hersyvän hauskan trilogian jatkoa saadaan luultavasti odottaa vielä tovi.

Maaliskuussa on luvassa vielä kevään musikaali.

-Kausi näyttää erittäin hyvältä. Meillä on nyt pelkästään komediaa, mutta kyllä siitä syvällisempiäkin aineksia löytyy aavistus, Salminen iloitsee.

Hän toivoo, että katsojat löytävät paikalle nauramaan sankoin joukoin, jotta monipuolinen teatteritarjonta säilyy Lohjalla jatkossakin.

-Tiukkaa on ja harrastajavoimin tässä on kova työ, mutta tila vaatii sen, että näytelmiä on oltava vuodessa useampi, Salminen toteaa.

SMS