Sopraano Angelika Klasin Tulen Tango -kiertue saapuu Lohjalle 10.10. Kansainvälisiäkin areenoita kiertänyt Klas esiintyy Suomen eturivin muusikoista koostuvan Kotaja Quintetin kanssa. Kotaja Quintetiin kuuluvat Iikka Kotaja (piano/sävellys/sovitus), Johanna Juhola (harmonikka/sävellys), Aino Eerola (viulu), Veikki Virkajärvi (kitara) jaJuho Kivivuori (basso).

Yhdessä he tarjoavat yleisölle viihdyttävän illan rakastetuimpien tangojen parissa.

–Esitämme monipuolisen kattauksen tangoja sekä Suomesta että maailmalta. Luvassa on sekä vanhoja tangoja että ihan uusia tuttavuuksia. Kokonaisuus on vahva niin taiteellisesti kuin musiikillisestikin, Klas avaa.

Konsertissa matkataan ympäri maailmaa rakkaimpien tangosävelien siivin. Laulut kertovat intohimosta, surusta, ilosta, elämästä ja rakkaudesta. Ohjelmassa kuullaan argentiinalaisia tangoja, uusia sovituksia suomalaisista- ja kansainvälisistä tangoklassikoista, upeimpia Astor Piazzollan lauluja sekä uutta suomalaista tangoa. Uusien kappaleiden sävellyksestä vastaavat Kotaja Quintetin johtaja pianisti/säveltäjä Iikka Kotaja sekä harmonikkataiteilija, säveltäjä Johanna Juhola.

Veikki Virkajärvi (vas), Juho Kivivuori, Iikka Kotaja, Angelika Klas, Johanna Juhola ja Aino Eerola esiintyivät elokuun alussa Laukon Kartanon puistossa. (Kuva: Veikko Pyykkö)

Vanhojen tangojen uudet sovitukset ovat hurmanneet yleisön

Kiertue oli koronan vuoksi välillä tauolla ja Lohjan konserttikin ehti siirtyä, kun kiertue jouduttiin keskeyttämään viime syksynä vain muutaman konsertin jälkeen.

–Tämä on ollut rankkaa aikaa meille esiintyjille, mutta nyt on sellainen fiilis, että tämä tehdään, Klas sanoo.

Nyt lavalle on vihdoin päästy nousemaan ja Lohjan konserttiinkin on enää tovi.

–Toivotan kaikki lämpimästi tervetulleiksi. On hyvä palata elävän musiikin pariin. Siitä voi seurata pieni euforia. Yleisössä on ollut valtava tunnelataus. Koronan aikana se tunne on ehkä unohtunut, mutta nyt se syttyy uudelleen, Klas sanoo.

Vaikka kiertue aiemmin katkesi vain muutaman konsertin jälkeen, ehdittiin ihmisiin silti tehdä vaikutus.

–Sana on ilmeisesti kiirinyt, että tämä on hyvä konsertti, koska lisäkonserteista on tullut paljon kyselyjä. Niiden myötä kiertueen konserttien määrä on tuplaantunut alkuperäisestä ja toiveuusintojakin on tullut samoille paikkakunnille, Klas iloitsee.

Hän arvelee, että konsertti on hurmannut yleisön mm. ainutlaatuisuudellaan.

–Ainutlaatuisuutta on tapamme esittää uudenlaisia sovituksia vanhoista tangoista. Meillä on upea versio esimerkiksi Kotkan ruususta. Tuttujen kappaleiden lisäksi tarjolla on jotain uutta, johon ihastua, tangon glamouria ja intohimoa. Soittajien taidokkuus ja tunnelataus eivät jätä kylmäksi

Lohja on Klasille ennestään hyvin tuttu paikkakunta.

–Minulla oli ensimmäinen isompi esiintyminen Lohjalla vuonna 2007. Siteeni Lohjaan ovat olleet vahvat siitä lähtien. Lohja vetää aina puoleensa. Olen esiintynyt Lohjalla vaikka minkälaisissa tapahtumissa Tenoripäivistä kahvilakonsertteihin. Minulla on Lohjalla niin vakituista yleisöä kuin tuttujakin, Klas kertoo.

Lohjan konsertti pidetään 10.10. klo 15.00 Laurentius-salissa. Kymmenen konsertin kiertue kiertää ympäri Suomea ja huipentuu sitten Helsingin Savoy-teatterin juhlakonserttiin lokakuun lopussa.

SMS