Tuukka sijoittui toiseksi ensimmäisessä Formula Regional -kilpailussaan ja on kolmantena yleiskilpailussa Lähi-idän kauden avausosakilpailun jälkeen

Viime viikonloppuna Yas Marinan radalla käytiin Formula Regional Middle Eastin ja Formula 4 UAE:n sarjojen ensimmäinen osakilpailu. Vuodesta 2021 lähtien nämä sarjat ovat merkinneet kilpailuvuoden alkua Scuderia Ferrari Driver Academyn opiskelijoille. Samalla se oli myös Tuukka Taposelle debyytti Formula Regional -sarjassa, ja 17-vuotias suomalainen aloitti urakkansa vahvasti.

Vakuuttava alku

Taponen lähti ensimmäiseen kilpailuun toiselta paikalta ja piti sijoituksensa maaliin asti, puolustautuen taitavasti Martinius Stenshornen ja James Whartonin hyökkäyksiltä 18 kierroksen ajan. R-ace GP -tiimiä edustava Taponen jatkoi viikonloppua sijoittumalla kuudenneksi ja neljänneksi toisessa ja kolmannessa kilpailussa. Hän osoitti nopeutta ja oikeaa lähestymistapaa kamppaillessaan muiden kuljettajien kanssa. Yhteensä Taponen keräsi 38 pistettä ja oli siten avausviikonlopun jälkeen sarjan kolmantena.

Toinen kilpailuviikonloppu Abu Dhabissa

Formula Regional Middle Eastin ja Formula 4 UAE:n toiminta jatkui seitsemän päivän kuluttua Abu Dhabin radalla, mutta eri ratakartalla. Camara ja Taponen tähtäsivät palkintokorokkeelle.

Ensimmäinen Formula Regional -tapahtumani sujui hyvin, jopa odotettua paremmin. Kaikki valmistautumisemme osoittautui hyödylliseksi, joten sain hyvän tuntuman autoon jo ensimmäisessä harjoituksessa. Nyt palaamme Yas Marinaan, mutta eri layoutilla, jossa on enemmän suoria kuin viime kerralla. Pidän jalat maassa, mutta uskon, että voimme pärjätä hyvin. Ensimmäisellä kierroksella pystyimme ymmärtämään enemmän auton säädöistä, ja en kiellä, ettenkö haluaisi olla jälleen palkintokorokkeella.”

Totesi Tuukka ennen kisaa

Toisen viikonlopun 1.kisa

Olihan kisa! Paalupaikalta kärkee. Muutaman kierroksen jälkeen safety car radalle ja porukka kokoon. Sen jälkeen uusintastartti ja kovaa vääntöä kärkisijoista. Muutamat pienet sivuosumat tallikaverin kanssa ja lopulta selvään 4 sekunnin voittoon! Tästä on hyvä jatkaa tämän päivän toiseen starttiin, joka ajetaan illalla keinovalaistuksessa. Sarjapisteissä noustiin tässä kohtaa sijalle 2. Ja Rookie-kuskien sarjassa kärkipaikka on luonnollisesti edelleen hallussa.

Tuukan Facebook päivitys

Toisen viikonlopun 3.kisa

Kolmanteen lähtöön päästiin starttaamaan paalulta ja lähdöstä heti kärkeen. Kilpailun aikana safety car vieraili kahteen otteeseen radalla, mutta molemmilla kerroilla uusintalähtö meni nappiin ja kärkipaikka pysyi tukevasti hallussa lähdöstä maaliin asti. Samalla noustiin koko FRMEC-sarjassa kärkeen, kun kaksi viikonloppua on takana. Edessä on vielä kolme viikonloppua, joista kaksi ajetaan Dubaissa ja yksi Abu Dhabissa. Nyt nautitaan. Kiitos ja kumarrus kaikista tsempeistä mitä viikonloppuna on tullut.

Tuukan kausi on lähtenyt liikkeelle odotuksiakin paremmin ja nuorukainen on nyt viimeistään näyttänyt epäilijöille että miehestä on voittajaksi. Soitimme Tuukalle Italiaan kuulumisia varten.

Uusi sarja ja uusi auto ei ole niin suuri hyppäys tuntemattomaan. Autossa on enemmän voimaa ja downforcea ja mutkiin saa ajaa kovempaa, mutta kaikki tuntuu hyvältä.

Tuukka Taponen uudesta autostaan

Tuukalle tuli taustatiimiin lisää voimia, kun TV:stä tuttu Aaro Vainio on saatu mukaan auttamaan Tuukkaa ja Tuukan tiimin yhteistyötä.

Aarosta on paljon apua sekä oman ajamisen parantamisessa, että tiimin kanssa tapahtuvassa yhteistyössä. Aarolla on kokemusta ja on hienoa saada hänet meidän tiimiin mukaan.

Uuden tiimin ei pitänyt olla aivan voittajatiimi

Uuteen kauteen lähdettäessä alla oli ei niin täydellinen kausi. Tuukka itse listaili useita eri asioita, jotka eivät viime kaudella oikein osuneet kohdalleen ja siksi edellisestä voitosta F4 sarjassa Misanossa ehti kulua Tuukan mielestä liian pitkä aika, eikä nuori mies itse odottanut voittoa heti uudessa sarjassa ja uudessa tiimissä.

Itseasiassa R-Ace GP tiimi oli yksi niitä eniten yllättyneitä tahoja kun voitin ensimmäisen osakilpailun. Olihan se itsellekin todella hieno tunne nousta taas voittajaksi, mutta se, kuinka suuri ja positiivinen asia se oli tiimille, oli myös iso plussa tälle kaudelle. Uusi tiimi on osoittautunut odotettua vahvemmaksi tämän kauden kisatilanteessa. Tästä on hienoa jatkaa eteenpäin.

Toivotimme Tuukalle jaksamista ja onnea tuleviin kisoihin täältä Lohjalta ja seuraamme tasaisesti Tuukan kisoja kauden mittaan. Tuukka on nyt asunut Italiassa Maranellon alueella viime vuodesta lähtien, koska jo 2022 matkustuspäiviä tuli noin 250 päivää vuodessa Suomessa välillä käyden. Nyt reissaaminen kisojen välissä Suomeen on poistunut arjesta, ja Lohjan lahja maailman formulataivaalle saa rauhassa keskittyä tuleviin kisakoitoksiin nykyisessä kodissaan Italiassa.

Kaikki artikkelin kuvat (c) Foto Formula K