Harjun urheilukentällä järjestetään keskiviikkona 12.6. Urheilua ja kulttuuria yhdessä – tapahtuma. Tässä ainutlaatuisessa tapahtumassa pääsee seuraamaan Lohjan Pallon miesten jalkapallopeliä, nauttimaan musiikista, erilaisista aktiviteeteistä ja viihteestä, ja pelin puoliajalla kentän laidalle tulevalle lavalle nousee Lohjan kaupunginorkesteri ja Tomi Joutsen sekä hänen kanssaan Jenny Liebkind.

Viime talvella, kovimpien pakkasten aikaan, Lohjan Pallon varapuheenjohtaja ja edustuksen yksi valmentajista Markus Hänninen, ja Lohjan liikuntakeskuksen toimitusjohtaja Jukka Vienonen istahtivat kahville miettimään tapahtumaa, joka yhdistäisi urheilun ja kulttuurin. Jo silloin helmi-maaliskuussa päätettiin, että tulevana kesänä, keskiviikkona 12.6.2024, kun Lohjan Pallon edustusjoukkue saa vieraaksi sarjapeliinsä Hangon FC HIK:n, niin järjestettävä tapahtuma olisi paljon laajempi kuin vain jalkapallo-ottelu.

Lohjan Pallon toiminta kehittynyt eteenpäin

Yksi syy tapahtuman suunnittelulle, oli jalkapallon harrastajamäärien kasvu, ja Lohjan Pallon toiminnan kehittyminen.

Kun saimme mukaan Lohjan kaupunginorkesterin intendentin Heidi Ketolan, alkoi kokonaisuus vähitellen saada muotojaan. Onhan meillä kaupungilla sekä urheilulla että kulttuurilla tarkoitus palvella lohjalaisia.

kertoi Vienonen esitellessään tapahtumaa lehdistölle.

Meillä lohjalaisena jalkapalloseurana on tietenkin toiveissa saada katsomoon myös siellä harvemmin käyviä lohjalaisia. Viime vuonna LoPan kotiotteluissa kävi jopa reilut 400 katsojaa, ja mikäli sää sallii, niin hyvää katsojamäärää odotamme myös tähän tapahtumaan.

kertoi Urho Sevón Lohjan Pallon edustajana.

Ennen pelin alkua yleisöä viihdyttämään on tapahtumaan järjestetty myös leikkimielinen rangaistuspotkukilpailu kulttuurin ja urheilun välille, ja maaliin astelee Lohjan Pallon toiminnanjohtaja Juuso Kevari, jolla onkin historiaa jalkapallomaalivahtinakin,

kertoi tapahtuman viihteellisestä osasta Sevón.

Ilmaistapahtuma ke 12.6. kello 16.30 alkaen

Keskiviikon tapahtuma alkaa jo kello 16.30 faniryhmän ja kannattajien kokoontumisella Lohjan torilta, ja sieltä kulkueena siirtyminen itse tapahtumapaikalle, eli Harjun kentälle, missä itse tapahtuma alkaa 17.00. Voit tulla suoraan kentälle, tai kävellä tämän kannattajaryhmän kanssa torilta kentälle, mitään ilmoittautumisia ei tarvita.
Itse tapahtuma alkaa Harjun kentällä musiikilla. Kello 17.00 esiintymislavalle, jonka on paikalle tuottanut Hänninen Group, nousee lohjalainen nuoribändi Harjula.
Tapahtuman äänestoistosta vastaa Finnaudion Janne Penttinen.

Toisena bändinä lavalla nähdään Silja-Elisa Laitosen naisbändi Alygdalah. Silja on haastattelussa kertonut omasta bändistään, että se esittää vielä covereita, mutta visiona on tehdä ”sellaisia radioon kelpaamattomia ralleja”.
Musiikillisen iloittelun jälkeen on vuorossa rangaistuspotkukilpailu, jossa maali otetaan katsomon eteen, jotta kaikki varmasti näkevät kumpi voittaa: kulttuuri vai urheilu. Tämän jälkeen illan varsinaiset sankarit eli pelaajat pääsevät kentällä lämmittelemään ennen pelin alkua.
Kello 18.30 on vuorossa itse jalkapallo-ottelu. Ottelunkin aikana on alueella aktiviteettejä perheen nuoremmille, ja miksei vanhemmillekin.

Tarkoituksena on järjestää esimerkiksi mahdollisuus potkaista palloa pallotutkaan, ja nähdä, kuinka kovaa se oma potku oikein lähteekään.

Sevon

Puoliajalla Tomi Joutsen, Jenny Liebkind ja Lohjan kaupunginorkesteri

Puoliajalla on tarjolla erikoista herkkuna, kun Tomi Joutsen laulaa Jenny Liebkindin kanssa kaksi Amorphiksen rauhallisempaa kappaletta: Her Alone sekä My Name is Night. Heitä säestää Lohjan kaupunginorkesteri ja sovituksen on esitykseen tehnyt Jussi-Matti Haavisto.

Tomi kertoi jännittäneensä ensiesitystä Uusimaa-päivässä, koska hänellä ei ollut mukanaan omaa bändiään, vain toinen laulaja ja orkesteri. Orkesterin ja Tomi Joutsenen yhteinen ensi esiintyminen on nähtävillä Yle Areenassa.

Olihan se aikamoinen kokemus, ja saan tehdä sen vielä uudelleen nyt jalkapallon puoliajalla, mikä onkin tietynlainen paluu takaisin juurille, sillä olen pelannut Lohjan Pallossa varmaan noin 15 vuotta alakoulusta aikuiseksi, kunnes sitten siirryin vielä hetkeksi pelaamaan Karjalohjan Biisoneihin.

Tomi Joutsen

LoPa -FC HIK

Edustusjoukkueen valmentajiin kuuluva Markus Hänninen odottaa kovaa ja tasaista ottelua, sillä HIK on yksi sarjan parhaista joukkueista. Joukkueet eivät ole vielä tällä kaudella kohdanneet, ja LoPan matka Hankoon onkin vuorossa sitten syyskuussa.

Tavoitteena on kotivoitto ja viihdyttävän ottelutapahtuman tarjoaminen kaikille tapahtumaan tulijoille. Tapahtuma on tarkoitettu koko perheelle, ja siksi aktiviteettejä onkin laidasta laitaan koko ottelun ajalle..

Markus Hänninen

Tapahtuma loppuu pelin loppuvihellykseen.

Tapahtuman järjestäjiä Harjun kentän katsomossa: Markus Hänninen, Heidi Ketola, Tomi Joutsen, Jukka Vienonen, Minna Nuppola sekä Urho Sevón.
Tapahtuman järjestäjiä Harjun kentän katsomossa: Markus Hänninen, Heidi Ketola, Tomi Joutsen, Jukka Vienonen, Minna Nuppola sekä Urho Sevón.

Kommentoi kirjoitusta