Aikuisten harrastustoiminta, mukaan lukien sydänyhdistysten monipuolinen toiminta vertaistukikerhoista liikuntaryhmiin ja teatteriretkistä asiantuntijaluentoihin, koki korona-aikana kovan kolauksen. Yksin tietokoneen edessä jumpatessa ei koe samaa iloa kuin porukassa. Liikunnan sydänterveyttä edistävät vaikutukset lisääntyvät hyvässä seurassa.

Koska lasten harrastustoiminta ainakin tietyin rajoituksin oli mahdollista, päättivät Uudenmaan paikalliset sydänyhdistykset tarjota alueen junioriurheilujoukkueille mahdollisuuden sydämelliseen kannustukseen. Etelä-Suomen Sydänpiiri julkisti Unelmien liikuntapäivänä 10.5. sosiaalisessa mediassa kuvakilpailun, jolla haluttiin innostaa ja kannustaa porukassa liikkuvia lapsia ja nuoria sydänterveyttä edistävässä harrastuksessaan.

Uudenmaan sydänyhdistykset palkitsivat 14 joukkuetta ympäri maakuntaa. Lohjan Sydän ry:n alueella palkinto meni Lohjan Pallon tyttöjen 12/13-joukkueelle. (Kuva: Pekka Nurmi)

Kuvakilpailussa palkintoina olivat kaksi kantokoria ja sydän-juomapulloja sekä sydänmerkittyjä välipalakeksejä sisältävä setti. Uudenmaan sydänyhdistykset palkitsivat 14 joukkuetta ympäri maakuntaa. Lohjan Sydän ry:n alueella palkinto meni Lohjan Pallon tyttöjen 12/13-joukkueelle.

Palkinto jaettiin Ojaniitun kentällä sunnuntaina 4.7. Lohjan Sydän ry antoi lisäksi vielä mehukuutiot koko joukkueelle, jossa on 30–35 tyttöä. Tilaisuudessa Lohjan Sydämen puolelta muistutettiin, ”että kaikki tietävät sen, että liikunta sekä terveelliset elämäntavat ja ravinto ovat sydänterveyden kulmakivi. Tärkeää on rakentaa elämänsä nuoresta alkaen näiden kulmakivien varaan ja jatkaen samalla tavalla läpi elämän.”

–Olemme todella iloisia voitosta. Meillä on joukkue, jossa liikutaan suurella sydämellä, jaetaan onnistumisen ilo ja innostutaan herkästi. Kannustavaan tyttöjoukkueeseemme mahtuu aina myös lisää uusia pelaajia, voittajajoukkue kommentoi.

Kuvakilpailulla haluttiin innostaa ja kannustaa porukassa liikkuvia lapsia ja nuoria sydänterveyttä edistävässä harrastuksessaan. (Kuva: Pekka Nurmi)