OP Koti Länsi-Uusimaan toimitusjohtaja Tuomas Tyrsky uskoo, että koko Uudenmaan alueen asuntomarkkinat kasvavat, mutta myös eriytymään alueittain. Suomessa asuntojen hinnat eivät ole nousussa, mutta niidenkin osalta nähdään eriytymistä erilaisten ja erikokoisten asuntojen välillä. Tyrsky toteaa, että mitään isoja muutoksia asuntomarkkinoissa ei ole näköpiirissä, joten nyt on hyvä aika tehdä asuntokauppaa.

Lohjan ja lähikuntien asuntomarkkinoilla on nähtävissä viime vuodesta pientä piristymistä kaikkialla muualla paitsi Karkkilassa, jossa ollaan asuntokauppamäärissä miinuksella. (Kauppamäärät tammi–syyskuu 2018–2019: Kirkkonummi 0,43%, Lohja 2,97%, Vihti 0,52%, Siuntio 32,65%, Karkkila -7,59, koko toimialea 1,96%.) Tyrsky toteaa, että prosentteja ei kuitenkaan kannata liikaa tuijottaa eri kuntien välillä, koska niiden kauppamäärät ovat hyvin erilaisia. Kun kauppoja on vähän, parinkin kaupan ero vaikuttaa prosenteissa suurelta.

–Omakotitaloasuminen kiinnostaa tällä alueella ja muuttoliike suuntautuu omakotitaloihin, Tyrsky tiivistää.

Myyntijohtaja Janne Vermasheinä puolestaan iloitsee siitä, että vapaa-ajan asuntojen kauppa on käynyt hyvin myös kuivanmaan mökkien kohdalla.

–Oikea hintataso on löytynyt.

Hän toteaa, että asuntojen hintapyynnöt ovat laajemminkin tulleet realistisemmiksi ja lähemmäs todellisia myyntihintoja.

Jatkossa rakentaminen hidastuu, mutta on silti edelleen hyvällä tasolla.

–Lohjalla on hyviä uudiskohteita myynnissä sekä hankkeita suunnitteilla, Tyrsky sanoo.

Asuntolainojen määrä on kasvanut mukavasti kuluneen kesän aikana, vaikka taloyhtiölainoissa kasvu onkin hidastunut huippuvuosista. Korot ovat jo entuudestaan alhaalla, mutta niiden ennustetaan laskevan edelleen. Tyrsky toteaa, että korkosuojaa kannattaa silti harkita, sillä jossain kohtaa korot myös nousevat. Tulevaisuutta Tyrsky kommentoi toteamalla, että isot päätökset, kuten Tunnin juna, näkyvät koko toimialueella.

Myyntijohtaja Janne Vermasheinä (vas), oimitusjohtaja Tuomas Tyrsky ja kiinteistövälittäjä Riina Seppälä OP Koti Länsi-Uusimaasta.

Yhdistyminen pankkien perässä

OP Uusimaa syntyi 1.10.2019, kun OP Länsi-Uusimaa ja OP Uusimaa yhdistyivät. Yhdistymisen tavoitteena on tarjota laajat, kokonaisvaltaiset pankki-, vahinkovakuutus-, varallisuudenhoito- ja kiinteistönvälityspalvelut henkilö- ja yritysasiakkaille. OP Koti Länsi-Uusimaa Oy LKV ja OP Koti Uusimaa LKV valmistelevat myös yhdistymistä ja suunniteltu yhdistymisen ajankohta on 29.2.2020.

Kohti digitaalisia asuntokauppoja

Tyrsky korostaa, että OP Koti haluaa panostaa paikallisiin palveluihin ja osaamiseen, jotka säilytetään myös yhdistymisen jälkeen. Paikallisuutta tarvitaan myös nykymaailmassa, vaikka asuntokauppa digitalisoituu hyvää vauhtia. Digitaalinen asuntokauppa on joustavaa, sillä se ei ole aikaan, eikä paikkaan sidottu. Ensimmäiset digitaaliset asuntokaupat onkin jo tehty Uudellamaalla. Yksi digitaalisuuden ilo on myös OP Kodin stailauspalvelu

–Teemme yhteistyötä yksityisen yrittäjän kanssa, joka käy katsomassa asunnon tyylin ja korostaa sen mukaan asunnon hyviä puolia. Tarkoitus ei ole piilottaa mitään, kuten peittää seinän reikää taululla, vaan korostaa parhaita puolia esimerkiksi valaistuksen avulla, vaihtamalla verhot tai korostamalla isoja ikkunoita, kertoo kiinteistövälittäjä Riina Seppälä.

Palvelusta on apua asuntokaupan teossa, sillä ihmiset tutustuvat myytäviin asuntoihin yhä enemmän verkossa ja luovat siellä mielikuvansa myytävistä kohteista.

SMS