Hiidenpirtin kesä käynnistyi 1.6. uuden yrittäjän ohjauksessa, kun Taina Peltola astui yrityksen ruoriin. Alku on ollut varovainen, koska yrittäjänä toimiminen on Peltolalle uusi aluevaltaus. Vähitellen toimintaa on kuitenkin tarkoitus kehittää niin tarjottavien kuin ohjelmankin osalta. Alku on sujunut hyvin.

–Kun nähdään, että homma lähtee pyörimään, pystytään ottamaan uusia askeleita, Peltola toteaa.

Hän työskenteli Hiidenpirtissä pari vuotta jo edellisen yrittäjän aikana ja kokeili lisäksi ravintola-alaa työvoimatoimiston Taitava koulutus -kokeilun kautta. Sen puitteissa hän oli töissä Tuijan tuvassa.

–Jo silloin mietittiin, ostaisinko Tuijan tuvan, mutta lapset olivat pieniä ja asia jäi siinä vaiheessa. Olen myös ajatellut, että kun mies ja poika ovat jo yrittäjiä, niin en minä nyt enää yrittäjäksi ryhdy, Peltola naurahtaa.

Toisin kävi.

–Nyt lapset ovat isoja. Kun jäin työttömäksi ja tuli tilaisuus, ajattelin, että kokeilen siipiäni. Hiidenpirtti on todella kauniilla paikalla, ja tykkään leipoa ja tehdä käsillä. Ihmiset ovat yleensä hyvällä tuulella kahville tai syömään tullessaan ja haluavat rentoutua, Peltola kertoo syitä yrittäjäksi ryhtymisen takana.

Idea yrittäjyydestä kypsyi vuoden ensimmäiset kuukaudet ja asia ratkesi maaliskuussa, kun Peltola sai lainan. Samalla iski myös korona.

–Kyllähän siinä aluksi tuntui, että apua mihin olen ryhtynyt, milloin pääsemme aloittamaan toiminnan, miten korona vaikuttaa siihen ja tuleeko asiakkaita, Peltola luettelee mieleen nousseita huolia.

Pelko osoittautui onneksi turhaksi, sillä kesä on ollut tähän asti vilkas.

–Ihmisiä on ollut hurjasti liikkeellä. Heistä on mukava tulla nyt ravintolaan syömään, kun keväällä on oltu pitkään kotona.

Hiidenpirttiin voi kätevästi tulla niin autolla, moottoripyörällä kuin veneelläkin, sillä se sijaitsee aivan vanhan Turuntien varrella ja pirtin vieressä on laituri veneille.

Pihvin ystäville.

Haaveissa leipominen ja yhteistyö paikallisten tuottajien kanssa

Peltola kertoo, että toistaiseksi ruokien raaka-aineet tulevat tukusta, mutta hänellä on haaveena tarjota mahdollisimman paljon itse tehtyä ruokaa, leipoa tai palkata leipuri sekä tehdä yhteistyötä myös paikallisten tuottajien kanssa. Hiidenpirtti ottaa nyt jo vastaan mielellään esimerkiksi paikallisten kalastajien kuhasaaliita.

–Rahkeet eivät vielä riitä kaikkeen, olemme lähteneet sen verran vauhdilla liikkeelle. Teemme nyt esimerkiksi lohkoperunat ja kermaperunat itse tilausten mukaan. Tuore ruoka maistuu ihan erilaiselta kuin lämpöhauteessa seissyt, mutta se vie myös aikaa. On tullut jonoa. Ihmiset ovat kehuneet ruokaa paljon, mutta jonoista tulee sanomista, kun he ovat nälkäisiä. Ruoista kehuja ovat saaneet etenkin lehtipihvi, nyhtöpossu ja pirtin burger.

Pirtin yhteydessä on myös kesäkioski, josta saa kahvia ja virvokkeita, ensi kesänä toivottavasti jäätelöäkin.

–Etenkin veneilijät ovat pitäneet kioskista, kun voivat seurata samalla veneitään.

Myös Peltolan tyttäret työskentelevät Hiidenpirtissä. Toinen heistä on ammatiltaan kokki. Kesällä apuna on muitakin, mutta kun talvi lähestyy ja toiminta hiljenee, jatketaan omalla porukalla. Tällä hetkellä Hiidenpirtti on avoinna joka päivä. Tavoitteena on, että pirtti on auki ympäri vuoden, mutta talvea kohti mentäessä aukioloaikoja saatetaan supistaa. Talvi tuo kuitenkin mukanaan haasteita, sillä lähellä ei ole työpaikkoja, jotka toisivat pirtille vakituisia lounastajia.

Ohjelmapuolta ei tälle kesälle ole vielä ehditty paljon suunnitella, sillä Peltola ei arvannut koronarajoitusten purkautuvan näin nopeasti. Monenlaisia ajatuksia on kuitenkin jo pohdittuna tulevaisuutta varten.

–Kirppistapahtuma, lihantuottaja grillaamaan tähän pihalle, musiikkibingo ja karaokeiltoja. Meillä on iso piha, jossa mahtuu järjestämään erilaisia tapahtumia. Talveksikin pitää keksiä jotain, että sen yli selvitään, Peltola sanoo.

Asiakkailleen hän haluaa tarjota rentouttavan, kodikkaan ja viihtyisän hetken pirtissään.

–Lämpimästi tervetuloa viihtymään ja moikkaamaan meitä, Peltola toivottaa.

SMS

Kevyempään makuun.
Hiidenpirttiin pääsee myös veneellä.