Oletko miettinyt lapsellesi uutta harrastusta? Oletko tutustunut aiemmin ringetteen? Lohjalla toimii Appletree Ringette ry, joka järjestää nyt syksylle maksuttomia lajiin tutustumismahdollisuuksia. Me kyselimme hieman seuran aktiiviselta jäseneltä Merja Hedmanilta, mitä kuuluu lajille Lohjalla.

Apple Tree Ringette ry perustettiin heinäkuussa 2020. Meillä oli viime syksystä alkaen yksi vakiovuoro Lohjan jäähallista, jossa pyöritimme luistelu- ja ringettekoulua. Tietääkseni ennen meitä ringetteä ei ole ollut Lohjalla, kertoo Merja.

Seuran toimintaan kuuluu luistelu- ja ringettekoulun lisäksi kouluille suunnattu maksuton opastus esimerkiksi liikuntapäivänä tai liikuntatunnilla. Joukkuetoimintaa Appletree Ringette ry:llä ei vielä ole, mutta jos paikkakunnalta löytyy siihen kiinnostusta ja aktiivisia vanhempia pyörittämään toimintaa niin halukkuutta toiminnan kasvattamiseen on. Ainoa suurempi este kasvulle on kuitenkin rajoitettu jääaika, sekä jääajan kustannukset pienelle seuralle.

Kuvassa ringetteen tutustumassa Luka Laakko (4 v.) ja Mandi Laakko (6 v.). Kuvan on ottanut Markku Koli

Maksuton luistelukurssi

Maksuton kolmen kerran luistelukurssi on tarkoitettu lapsille. Päivämäärät ovat sunnuntai 22.8, 29.8. ja 12.9. kello 10-11 Lohjan jäähallissa. Ilmoittautuminen tapahtuu Suomisport.fi -palvelussa. Kurssi löytyy Apple Tree Ringeten nimellä.

Voit katsoa mainosvideon meidän nettisivuilta appletreeringette.fi  tai facebookista. Meillä on kaksi ryhmää; alkeisryhmä 3-8 vuotiaille ja edistyneet 6-12 vuotiaille. Alkeisryhmään tulevan ei tarvitse osata yhtään luistelua. Harjoittelemme turvallista kaatumista, luisteluasentoa, potkuja, eteenpäin luistelua, kääntymistä ja pysähtymistä.

Ringeten peruskurssi soveltuu siis loistavasti myös luistelun opetteluun, ilman tavoitteellista ringeten opettelua.

Edistyneiden ryhmä on tarkoitettu esimerkiksi niille lapsille, jotka olivat mukana jo viime talvena tai joilla on muuten jo selvä tuntuma luisteluun. Harjoittelemme monipuolisesti niin, että luistelun perustaidot kehittyvät. Sen lisäksi tuomme mukaan ringetterenkaan kuljettamisen, syöttelyn ja laukomisen. Se tekee luistelun harjoittelusta entistäkin hauskempaa ja kiinnostavampaa.

Mitä kurssille osallistuminen vaatii?

Luistelukurssille osallistuminen vaatii teroitetut luistimet (tylsillä ei voi luistella), kypärän, hanskat sekä rohkeutta ja asennetta opetella uusi taito. Meiltä saa mailan lainaksi, joten omaa ei tarvitse olla, kertoo Merja ja toivottaa kaikki tervetulleiksi tutustumaan lajiin.

Varsinainen luistelu- ja ringettekoulu käynnistyy 26.9. Syyskaudella harjoituskertoja on 13 ja se maksaa 70 EUR/osallistuja. Ryhmiä tulee olemaan alkeisryhmä, edistyneet ja vanhempien kuntoryhmä. Idea on, että vanhemmat voivat itse kuntoilla samaan aikaan, kun lapsi saa opetusta luistelussa. Olisiko tässä uusi, yhteinen, koko perheen harrastus?