Tänään: 17.07.2024

Toimittaja

Vaahteramäen Eemelistä Reko Lundánin tuotantoon

teatteri

Vaahteramäen Eemelin viimeisiä kohtauksia täydelle salille.

 

Vihdin Teatterin syksyn menestysnäytelmä Vaahteramäen Eemeli päättyi iloisissa merkeissä katsomon ollessa tupaten täynnä. Täyttöprosentti kasvoi loppua kohti ja saavutti neljässä viimeisessä esityksessä sadan prosentin tason. Teatterilla ollaan tyytyväisiä sekä hallinnon puolella että suorittavassa työryhmässä. Pitkän harjoitusjakson puurtaneet näyttelijät ilmaisivat avoimesti haikeutensa nuorimmaisesta kokeneimpaan, kun syyskausi loppui kuin kanan lento. Vielä olisi riittänyt puhtia useammillekin esityksille. Kaikkiaan Eemelin näki 1922 katsojaa, vaikka esityksiä oli vain yhdeksän. Ihan hyvä tavoite seuraaville Luksian auditoriossa toteutettaville esityksille.

Jatkoa seuraa, sillä seuraava Vihdin Teatterin ponnistus on jo ovella. Lauantaina 26.1.2019 saa ensi-iltansa paljon kiitelty Reko Lundánin kirjoittama aikuisnäytelmä ”Aina joku eksyy”. Yhdentoista näyttelijän voimin toteutetaan kolmen sukupolven elämänkaarta itkuineen ja iloineen. Näytelmä on herkkä, hempeä ja raju. Katsoja saa varautua nauruun ja kyyneliin, järkytykseenkin. Reko Lundán (2.4.1969 – 27.10.2006) kirjoitti kyseisen näytelmän alle kolmekymppisenä KOM-teatterille. Terävästi käsitellyt sukulaisten väliset pulmat ja ristiriidat upposivat katsojiin kuin häkä. Sen jälkeen näytelmää on esitetty ympäri Suomea eri teattereissa ja vastaanotto on ollut kiittävä. Nyt se on vihdoinkin myös Vihdin Teatterin tuotannossa. Todella vihdoinkin, sillä sitä on kysytty usein. Ohjaaja Eero Järvinen tarttui haasteeseen ja harjoitukset on saatu hyvään vauhtiin. Roolitus on tehty ja kaikki näyttelijät sopivat rooleihinsa kuin hansikas. Näyttämöllä nähdään Jukka Ahonen, Anna-Leena Brännare, Päivi Haaparanta, Kristiina Kemppainen, Tommi Muhli, Toni Oksanen, Marit Peura, Anna Rikman, Mirva Saviniemi, Kari Sohlberg ja Taru Väätäinen.

Teatterin toimisto on jo virittäytynyt lippujen myyntiin ja varauksiin. Pelkän puskaradion välityksellä lippuja on jo varattu useimpiin esityksiin. Esityksiä on kaikkiaan 14, viimeinen 9.3. Toimistolta annetaan myös lahjavinkki: Vihdin Teatterin lahjakortti sopii kaikille.

Aina joku eksyy -näytelmän ensimmäisissä harjoituksissa Jukka Ahonen (vas), Kristiina Kemppainen, Tommi Muhli, Anna Rikman ja Päivi Haaparanta.