Valokuvaaja: Pekka Rautiainen

Maailman tilanne viime päivinä, Euroopan ja maanosan itäosan tilanne, on koskettanut myös urheilua. Venäjän hallitsemassa Kontinental Hockey Leaguessa (KHL) pelaamasta kieltäytynyt suomalainen jääkiekkoseura Jokerit on menettänyt venäläisen omistajansa Norilsk Nickelin.

Jokerit ilmoittivat 24.2.2022 kieltäytyvänsä pelaamasta KHL:ssä eikä siitä kestänyt kauan, kun huhtikuun alussa Jokerit ilmoitti jättävänsä koko hankkeen, eikä jatka pelaamista Kontinental Hockey Leaguessa.

Venäläisten vasta reaktion saapuminen ei kestänyt kauaa. Venäläiset vetäytyivät torstaina suomalaisen jääkiekkoseuran omistuksesta.

Kuva https://www.jokerit.com/jokerit-hockey-club-oy-jari-kurrin-omistukseen

Jokereiden puheenjohtaja Jari Kurri on ostanut seuran 40 prosentin osuuden Norilsk Nickel Harjavalta Oy:ltä. Jari Kurri on saanut siten sataprosenttisen omistuksen Jokerit Hockey Club Oy:stä seuran tiedotteen mukaan.

Haluan kiittää NN Harjavaltaa yhteistyöstä viime vuosina. Meillä on paljon tehtävää klubin omistuspohjan uudelleenorganisoinnissa ja toiminnan rahoituksen saamisessa. Iloksemme olemme huomanneet, että suomalaisilla yrityksillä ja yksilöillä on tahtoa olla mukana kirjoittamassa tätä uutta lukua Jokereiden tarinaan.

Jari Kurri

Jokereiden ja Norilsk Nickel Harjavalta Oy:n yhteistyö alkoi vuonna 2017. Kesäkuussa 2019 NN Harjavalta osti seurasta 40 prosentin osuuden. Venäläiset omistajat pahoittelivat suomalaisessa seurassa tapahtuneita muutoksia.

Jokereiden lähtö Kontinental Hockey Leaguesta, ja keskittyminen suomalaisen jääkiekkojärjestelmän kehittämiseen, merkitsevät luonnollisesti muutoksia kumppanuudessa ja sponsoroinnissa, arvioivat asiantuntijat.

Norilsk Nickel on ollut joukkueen nimisponsori vuodesta 2019 lähtien, ja yhtiö väittää täyttäneensä kaikki sopimuksen mukaiset taloudelliset ja markkinointijärjestelyt, Nornickel toteaa.

Jokerit tiedottaa tulevaisuuden suunnitelmistaan mahdollisimman pian.