Tekolumi kestää niin ladulla kuin rinteessäkin plussakeleistä huolimatta.

Kehno talvikeli on tuonut notkahduksen talvilajien ystävien harrastuksiin myös Vihdissä. Nummelassa ehdittiin jäädyttää kolme pientä luistelukenttää ennen viime viikon lämpimiä. Auki olivat Hiidenrannan, Pajuniityn puiston ja Väinämöisen kentät. Myös Nummelan lentokentällä sijaitseva 750 metrin mittainen matkaluistelurata saatiin auki. Vihdin kirkonkylällä jäädytettiin hiekkakenttä ja 400 metrin luistelurata urheilukentälle. Lisäksi eri yhdistykset jäädyttivät kylille kenttiä.

–Olemassa olevat kentät on tarkoitus saada ensin kuntoon ja jäädyttää sitten lisää kenttiä esimerkiksi Lankilaan ja Huhmariin. Kun on lämmintä, jään pinta heikkenee, mutta se saadaan kuntoon pienillä korjauksilla, jos hiekka ei paljastu, kertoo Vihdin liikuntapaikkamestari Tero Nevala.

Latuja ehdittiin tehdä harjulle ja lentokentän ympärille. Nyt voimissaan on kunnolla vain puolentoista kilometrin tekolumilatu.

–Etenkin vanhempi väki tykkää hiihtää lentokentän tasaisessa maastossa, Nevala sanoo.

Lentotoiminta on tauolla maaliskuun alkuun saakka, joten sen puolesta kentällä voi nyt liikkua. Lentokentän tuntumasta löytyy myös Tarmon maja.

Nevala kertoo, että Nummelan rannasta Vihdin kirkonkylälle vedettiin myös 11 kilometriä pitkä järvilatu. Kuten monena vuonna aiemminkin, on vesi valitettavasti noussut nyt ladulle.

Vihdistä löytyy toki myös Vihti Ski Center. Siellä laskettelusta ja lautailusta pääsee hienosti nauttimaan näin Etelä-Suomessakin ja tekolumilatu mahdollistaa hiihdon surkeammassakin talvikelissä.

Tekolumiladut ja laskettelurinteet eivät pienistä plussakeleistä ja vesisateista hätkähdä. (Kuvituskuva)

Kunnon talvikelejä odotellessa

Lunta ja pakkasta kaivataan todella, sillä ihmiset kaipaavat laduille ja luistelujäille.

–Hiihdon ja retkiluistelun suosio on nyt kova. Sauvojen kanssa retkiluistelustakin saa hiihdon kaltaista. Suosio oli kasvanut pidemmän aikaa jo ennen koronaa, mutta monien sisäliikuntatoimintojen sulkeminen toi vielä oman lisänsä, Nevala kertoo.

Suosiosta kertoo jotain se, että joissain paikoissa on ollut jopa liikennekaaosta, kun niin moni on pyrkinyt talviliikunnan pariin samaan paikkaan. Heikon lumitilanteen vuoksi katsetta joutuu kuitenkin nyt kääntämään muihin lajeihin. Nevala vinkkaa suuntaamaan esimerkiksi Nuuksioon Salmenkartanon ulkoilureiteille ja laavuille sekä kokeilemaan läskipyöräilyä.

–Lunta ja pakkasta toivotaan, jotta saataisiin talven tuntua, Nevala toteaa.

SMS