Nettiruutu.fi on sivusto, josta voit lukea suomeksi arvosteluja suoratoistolla tarjolla olevista sarjoista. Seurannassa on niin Netflix, Cmore, SkyShowTime, Yle Areena, HBO Nordic, Disney, Paramount+ yms suoratoistokanavat. Myös MTV3 Katsomo on seurattuna ja viikoittain on sivustolla luettavissa sekä uutisia, että arvosteluja, ja arvostelujen mukana on lähes aina YouTube video sarjasta/elokuvasta. Nettiruutu keskittyy sarjoihin, mutta silloin tällöin käsittelee myös elokuvia.

Suoratoisto on muuttanut television katselua

Suoratoisto on muuttanut televisiokatselua merkittävästi viime vuosina. Aiemmin televisiokanavat lähettivät ohjelmia tiettyinä aikoina, ja katsojien oli suunniteltava aikataulunsa ohjelmien mukaan. Nykyään suoratoistopalvelut, kuten Netflix, Amazon Prime Video, Disney+ ja Hulu, tarjoavat tilaajilleen laajan valikoiman sisältöä, jota voi katsella milloin tahansa ja missä tahansa.

Tämä on muuttanut tapaa, jolla katsojat kuluttavat televisio-ohjelmia. Nyt katsojat voivat valita katsottavan sisällön ja katsella sitä omalla aikataulullaan. He eivät enää ole riippuvaisia televisiokanavien ohjelmakellosta. Lisäksi suoratoistopalvelut tarjoavat myös alkuperäissarjoja ja elokuvia, jotka eivät ole saatavilla perinteisillä televisiokanavilla.

Suoratoisto on myös mahdollistanut katsojille pääsyn sisältöön eri laitteilla, kuten älypuhelimilla, tableteilla, kannettavilla tietokoneilla ja älytelevisioilla. Tämä on tehnyt televisiokatselusta entistä henkilökohtaisempaa ja joustavampaa.

Suoratoistopalvelut ovat myös haastaneet perinteiset televisiokanavat, sillä ne tarjoavat enemmän valinnanvaraa ja sisältöä. Tämä on johtanut kilpailuun ja innovaatioihin televisio-ohjelmien tuottamisessa ja jakelussa.

Suoratoisto toi uudenlaisen katselukulttuurin

Suoratoisto on myös mahdollistanut ”binge watchingin”, eli useamman jakson katsomisen putkeen. Tämä on kasvattanut ihmisten kiinnostusta sarjojen katsomiseen, sillä katsojat voivat nyt nauttia sarjojen tarinoista ja henkilöhahmojen kehityksestä kokonaisvaltaisesti. Binge watching on myös saanut aikaan uusia ilmiöitä, kuten faniteorioita ja keskustelupalstoja, joissa fanit voivat jakaa ajatuksiaan ja spekuloida sarjojen juonikäänteillä.

Suoratoistopalvelut ovat myös antaneet mahdollisuuden pienemmille tuottajille ja tekijöille päästä mukaan televisio- ja elokuvamaailmaan. Palvelut ovat tehneet tilaa uusille ideoille ja näkökulmille, ja antaneet mahdollisuuden tuoda esille monimuotoista sisältöä. Tämä on johtanut monimuotoisempaan ja monikulttuurisempaan tarjontaan, joka tarjoaa mahdollisuuden nähdä erilaisia näkökulmia ja kokemuksia.

Suoratoisto on myös muuttanut mainosmarkkinointia televisiossa. Perinteisesti televisiomainokset ovat olleet suuria budjetteja vaativia tuotantoja, joita esitetään tietyin väliajoin ohjelman aikana. Suoratoistopalvelut tarjoavat mahdollisuuden kohdistaa mainoksia yksilöllisesti käyttäjien kiinnostusten mukaan. Tämä on muuttanut mainonnan kenttää merkittävästi, sillä mainostajat voivat nyt puhutella kohderyhmää suoraan.

Millainen on Amazon Prime Suomi

Nettiruudussa on arvosteluja myös Amazon Prime Suomi kanavalta.

Amazon Prime on Amazonin tilauspohjainen palvelu, joka sisältää useita eri palveluita ja etuja. Se sisältää muun muassa pääsyn Amazonin valikoimaan sisältyviin elokuviin ja televisio-ohjelmiin, ilmaiset ja nopeammat toimitukset Amazonin verkkokaupan tilauksille, rajattoman tallennustilan valokuville ja varmuuskopioille Amazon Drive -palvelussa, ilmaisen Kindle-kirjan vuokraamon, ilmaisen kuukauden valitsemalleen Prime Gaming -pelille ja paljon muuta.

Amazon Prime Video on osa Amazon Primen sisältöä ja se tarjoaa rajattoman pääsyn laajaan valikoimaan televisio-ohjelmia, elokuvia ja alkuperäissarjoja, kuten ”The Marvelous Mrs. Maisel” ja ”The Boys”. Palvelu tarjoaa myös suoratoistoon valittuja urheilutapahtumia ja live-konsertteja.

Amazon Prime -jäsenyys edellyttää tilauksen maksamista, joka maksetaan yleensä kuukausittain tai vuosittain. Palvelun hinnoittelu vaihtelee maittain, mutta yleensä Amazon Prime -jäsenyys on kohtuuhintainen ja sen sisältämät edut tekevät siitä houkuttelevan vaihtoehdon monille asiakkaille.

Yhteenvetona Amazon Prime on Amazonin monipuolinen tilauspohjainen palvelu, joka sisältää useita etuja ja palveluita. Amazon Prime Video on yksi sen tarjoamista palveluista ja se tarjoaa rajattoman pääsyn laajaan valikoimaan televisio-ohjelmia, elokuvia ja alkuperäissarjoja.