Keittiö on tyypillisesti talon käytetyin huone, ja keittiön valaistus ehkäpä kaikkein tärkein keittiön sisustuksen elementti.

Keittiötä käytetään moneen eri tarkoitukseen, ja oikealla valaistuksella voidaankin luoda juuri oikea tunnelma vieraiden viihdyttämiseen.

Juuri oikean keittiön valaistusratkaisun valinta voi olla helppoa. Ensin sinun täytyy tunnistaa keittiön pääalueet, joissa tarvitaan riittävää valaistusta

Tiskialtaalle ja työtasoille sopivat valokiskot tai upotetut valot, ja kaappien alapuolelle asennettavat valot antavat parhaan valon työtasoille ilman häiritseviä varjoalueita. Löydät laajan valikoiman keittiön valaisimia verkosta, ja käytettävissäsi on myös useita hintavertailusivustoja, joiden avulla löydät parhaat tarjoukset.

Keittiön valaistusta suunniteltaessa on tärkeää luoda erilaisia valaistuskerroksia, jotka toimivat yleisvalaistuksena, korostusvaloina sekä myös sisustuksellisina koriste-elementteinä.

Yleisvalaistus

Keittiön yleisvalaistusta tarvitaan kaikissa arjen toiminnoissa. Paras yleisvalaistus saavutetaan heijastamalla valoa erilaisten pintojen kautta. Esimerkki tällaisesta valaistuksesta on kiskovalaistus.

Työskentelyvalot

Esimerkiksi kaapistojen alle sijoitettavat valot antavat erinomaista valoa keittiössä työskentelyyn. Hyvä valaistus saavutetaan usein pienillä, tehokkailla, kohteeseen suunnattavilla valonlähteillä yhdessä strategisesti sijoitettujen kaapistojen alle asennettavien valaisimien ja kattovalaisimien kanssa.

Koristevalaistus

Tämäntyyppisellä keittiövalaistuksella voit lisätä tilaan tyyliä ja väriä.

Alaspäin suuntautuva valaistus

Alaspäin suuntautuvat valaisimet ovat energiatehokkaita valonlähteitä, jotka koostuvat pienistä kattoon sijoitetuista, upotetuista valaisimista. Niiden lamppujen elinikä on pidempi, ne eivät häikäise ja niiden tuottama valo on kirkasta ja terävää.