Toimittaja

Virkkalan klubitalolla valmistaudutaan pikkujoulukauteen

teatteri, Trala

Teatteri Tralan syksyn ohjelmasta löytyy monenlaista viihdettä niin lapsille kuin aikuisillekin

Teatteri Tralassa valmistaudutaan kovaa vauhtia syksyn esityksiä varten. Teija Malén kertoo, että Tralan ohjelmisto koostuu niin omista teatterituotannoista kuin vierailevien esiintyjienkin ohjelmanumeroista. Luvassa on mm. RockKlubi-ilta, musiikkikomedia ja konsertteja niin lapsille kuin aikuisillekin. Ohjelmasta löytyvät myös tutut Lasten Omat Pikkujoulut Tralan omana tuotantona.

–Ohjelmassa on nyt vähän kaikille kaikkea. Katsomme, mikä ihmisiin uppoaa ja mikä ei. Ohjelmaa on saatu kivasti ja esiintyjät ovat innoissaan klubitalon puitteista. Meillä on hirveä draivi päällä nyt, kun pitkään aikaan ei ole päästy tekemään juuri mitään. Emme lannistuneet koronasta, vaan puskemme eteenpäin. Toivotaan, että yleisö tulee paikalle samalla innolla kuin millä me olemme tätä ohjelmaa rakentaneet, Malén sanoo.

Teatteri Tralan into on huomattu korkeammillakin tahoilla. Trala on nimittäin saanut opetus- ja kulttuuriministeriötä 10 000 euron kohdeavustuksen kesäteatteritoimintaan. Malén kertoo, että suuri osa siitä menee niiden ammattilaisten palkkoihin, joiden apua Trala hyödyntää toiminnassaan.

Teatteri Trala haluaa tarjota viihdettä paikallisille, mutta myös esiintymispaikan bändeille ja muille esiintyjille. Olosuhteet ainakin ovat hyvät, sillä Malén kertoo, että klubitalolla on todella hyvä valo- ja äänitekniikka kiitos Live Toolin Tapio Luoman.

Teatteri Tralassa fiilisteltiin jo lastennäytelmien tekemistä ja kokeiltiin asusteita. Kuvassa lapset Vivian Sahila ja Vilja Mykkänen, hämähäkkinaisena Johanna Palenius ja hiirinä Teija Malén ja Milla Revonkoski. (Kuva: Paula Koponen)

Syksyn ohjelmasta löytyy musiikkia ja teatteria

Tralan syyskausi aloitetaan 16.10. RockKlubi-illalla, jossa esiintyvät W.A.S.P.:stä tuttu Douglas Blair sekä The Rockin ́Trouble. Douglas Blair esiintyy klo 18.00–19.30. Kyseinen osuus on suunnattu kaikenikäisille, joten alle 18-vuotiaatkin ovat tervetulleita mukaan. Blairin esitys tarjoaakin eväitä mm. bänditoiminnasta kiinnostuneille nuorille. Samalla halutaan tuoda myös live-musiikkia heille tutuksi. Blair haluaa tehdä nuorisotyötä joten Trala tarjoaa hänen osuutensa nuorille maksutta. Mukana myös Lohjan Kaupungin nuorisotyö, joka kuljettamalla nuoria paikalle, jos oma kyyti puuttuu. Ilta jatkuu täysi-ikäisten osalta vielä rockin tahtiin, kun lavalla kansaa viihdyttää lohjalainen The Rockin ́Trouble klo 20.00–22.00.

30.10. pidetään ensi kesänä esitettävän Badding-musiikkinäytelmän casting-tilaisuus klo 13.00.

–Badding tulee olemaan iso juttu ensi kesänä. Nyt haetaan näyttelijöitä ja toukokuulla alkaa harjoituskausi.

Samana päivänä fiilistellään lisää Badding-illan merkeissä klo 19.00–22.00. Duo Ulla ja Karza toimivat illan vetäjävaljakkona. Heidän konserttiosuutensa kestää 45 minuuttia ja loppuilta ”jamitetaan” porukalla. Jamit ovat kaikille avoimet soitto- ja laulutaidoista riippumatta.

–Oma ääni ja/tai soitin mukaan ja lavalle jammailemaan. Ja kaikki saavat laulaa yhdessä.

5.11. klo 20.00 esiintyvät Ruuskanen & Railio ja Laura Voutilainen.

–Ruuskanen&Railio Klubi-illat ovat olleet meillä todella suosittuja, Malén iloitsee.

6.11.–7.11. Marjatta Rinne vetää näyttelijätyön kurssin, joka järjestetään yhteistyössä Suomen Harrastajateatteriliiton kanssa.

–Pari paikkaa on vielä vapaana. Meillä on tarkoituksena järjestää enemmänkin näyttelemiseen liittyviä kursseja, Malén kertoo.

19.11. klo 19.00 on vuorossa Minna Kivelän ja Ilkka Merivaaran suosittu Mä rakastan sua ja Abbaa -musiikkikomedia.

2.12. klo 18.00 Marjatta Rinne ja Eija Nurmio esittävät murrerunoilija Heli Laaksosen teksteihin perustuvan Sylvia, Tuija ja laulava patja -esityksen.

–Tämä on ollut suosittu ennenkin. Luvassa on kahden naisen tarinointia näytelmän muodossa, Malén avaa.

11.12. vuorossa on Trio kaipuun (Veera Railio, Antti Korhonen ja Kaija Kärkinen) konsertti, joka koostuu tunnetuista suomalaisista kappaleista.

12.12. on luvassa ohjelmaa koko perheelle, kun Veera Railio ja Johanna Viksten pitävät Lelukavereiden laulukerhoa.

–Lapsetkin pääsevät laulamaan. Oman pehmolelunkin voi ottaa mukaan.

26.12. pidetään vielä tapaninpäivän konsertti, jossa esiintyvät Pami Karvonen ja joku toinen muusikko. Sitä, kuka lavalle nousee Karvosen kanssa, ei ole vielä päätetty. Se kuitenkin tiedetään, ettei päivän ohjelmistossa ole joululauluja, vaan jotain muuta musiikkia jouluisesta ajankohdasta huolimatta.

Tansseja, lasten omia pikkujouluja ja Minna Kivelän ja Ria Katajan Korot kattoon -esitystäkin on suunniteltu, mutta niiden kohtalo on vielä auki. Suunnitelmia ja ohjelmaa siis riittää pitkin syksyä. Malén muistuttaa, että näiden tapahtumien lisäksi Virkkalan klubitalolla on mahdollista järjestää pikkujoulut myös omalla porukalla yksityistilaisuutena.

–Esimerkiksi tuo Korot kattoon -paketti sopisi hyvin pikkujouluihin, Malén vinkkaa.

Teatteriravintolakonsepti ja taksitolppa

Virkkalan klubitalolta ei enää löydy nousevaa katsomoa, vaan sali on täytetty pöydillä.

–Olemme tarkoituksella hakeneet show and dinner -tyyliä ja haluamme kokeilla tällaista teatteriravintolakonseptia. Istutaan pöydissä, katsotaan esityksiä ja nautitaan samalla virvokkeita, Malén kertoo.

Katsomo ei siis ole tulossa takaisin. Sen sijaan haussa on ravintolapuolen yhteistyökumppani, jotta uusi konsepti saadaan kunnolla vauhtiin.

–Haluamme pitää tilan sellaisena, että sitä voi vuokrata helposti yksityistilaisuuksiakin varten. Se ei onnistu, jos tässä on iso katsomo keskellä tilaa, Malén toteaa.

Ihmiset ovat harmitelleet sitä, että Virkkalasta on hankala päästä takaisin Lohjan keskustaan tapahtumaillan jälkeen. Nyt tähänkin ongelmaan on kehitelty ratkaisu.

–Olemme keskustelleet lohjalaisen taksiyrittäjän kanssa, että klubitalolla olisi esityspäivinä ns. taksitolppa, jotta saadaan varmistettua kyydit kotiin. Tilataksit tulisi täyttää samaan suuntaan menevillä, jotta aikataulut eivät venyisi ja kaikki pääsisivät turvallisesti kotiin, toteaa Malén.

–Seuratkaa sivujamme ja tervetuloa seuraamaan livenä tapahtumia, hehkuttaa Teatteri Tralan johtokunta.