Virkkalan klubitalo odottaa aktiivisia toimijoita, jotka luovat siitä Lohjan tapahtumatalon. Talo tiloineen taipuu mm. erilaisten juhlien, tapahtumien, kokousten ja tanssiaisten järjestämispaikaksi.

Keväällä näytti vielä pahasti siltä, että Virkkalan klubitalo jää tyhjilleen, kun Teatteri Trala joutui purkamaan vuokrasopimuksensa KOY Virkkalan Klubitalon kanssa. Syynä olivat tuolloin taloudelliset vaikeudet, jotka koettelivat Teatteri Tralaa siinä missä montaa muutakin kulttuurialan toimijaa. Kun esityskausi loppui ennen kuin pääsi kunnolla alkamaankaan, jäi suurin osa lipputuloista saamatta. Nyt koronakeväästä on kuitenkin selvitty ja Teatteri Tralassa ja klubitalolla puhaltavat uudet tuulet.

–Olimme jo purkaneet klubitalon salista tekniikan ja katsomon, kun aloitimmekin uudet neuvot Tuukka Heinäsmäen (KOY Virkkalan Klubitalo) kanssa. Innostuimme tapahtumatalokonseptista niin, että neuvottelimme vuoden pilottisopimuksen hänen kanssaan. Katsomme nyt, miten tämä idea ottaa tuulta, kertoo Teija Man Teatteri Tralasta.

Tapahtumataloidean takana vaikuttivat osaltaan myös paikallisten ihmisten kyselyt.

–Hirveä määrä ihmisiä on käynyt kyselemässä, mitä talolle tapahtuu ja jääkö se tyhjilleen, Man kertoo.

Yhdessä tapahtumataloa luomaan

Tapahtumatalon ideana ei suinkaan ole, että Tralan väki yksin täyttää talon ohjelmalla. Päinvastoin mukaan on saatava muitakin toimijoita, jotta Lohjan tapahtumatalo saadaan pystyyn.

–Teemme kyllä ohjelmaa sekä aikuisille että lapsille, mutta emme jaksa täyttää taloa joka viikko. Resurssimme eivät riitä, Man sanoo.

Tarkoituksena onkin, että talo täyttyy eri tahojen järjestämistä tapahtumista, tansseista, vierailevien esiintyjien keikoista, harrastustoiminnasta, juhlista, seminaareista, messuista ja kokouksista. Rakennuksesta löytyy useita erilaisia tiloja erilaista toimintaa varten. Myös vuokrattava valokuvaus- ja äänistudio on suunnitteilla.

–Meillä on salin puolella tilaa 210 neliömetriä ja tarjolla nykyaikainen ääni- ja valotekniikka. Saimme myös palkkatukea ääni- ja valomiehen palkkaamiseen. Hän vastaa myös yleisistä kunnossapitotehtävistä. On hienoa, että pystymme tarjoamaan esiintyjille ääni- ja valotekniikan osaamista, Man iloitsee.

Klubitalossa järjestetään avoimet ovet 3.10. kello 12.00–16.00. Kahvio on auki ja paikallinen trubaduurikin yritetään saada paikalle esiintymään. Paikalle ovat tervetulleita kaikki talosta ja sen vuokraamisesta kiinnostuneet.

Klubitalosta valmistellaan innolla Lohjan tapahtumataloa. Tilaa talossa riittää ja erilaiset tilat taipuvat moneksi.

Monta myssyllistä ideoita ja naamiaisbileet halloween-hengessä

Vaikka muiden apua tarvitaan kipeästi, on Tralallakin suunnitelmia.

–Toivomme, että tästä tulisi show and dinner -tyylinen esiintymisravintola, jossa voi nauttia ravintolan antimia ja seurata samalla esitystä, Man ideoi.

Anniskeluravintolana klubitalolla on Johanna Paleniuksen ravintola Sivujuoni.

Yksi idea ovat teemalliset tanssit, joista saadaan esimakua 31.10., kun Trala järjestää klubitalossa halloween-teemaiset naamiaisbileet, jos koronavirustilanne vain sallii sen.

–Tapahtumaan voi pukeutua teeman mukaisesti, mutta ei ole pakko. Luvassa on elävää musiikkia. Kauhunkakarat aloittavat yllätysnumerolla ja Meiju Suvas ja Ihana Bändi jatkavat. Pihalle tulee kynttilöitä ja kurpitsoja tunnelmaa luomaan. Ihmiset ovat olleet innoissaan naamiaisista. He kaipaavat hauskanpitoa, joten olisi ihanaa, että tapahtuma voidaan järjestää, Man kertoo.

Keväällä keskeytyneitä Pokka pitää -näytöksiä jatketaan syksyn aikana Lohjalla Toimintakeskus Harjulassa. Ennen joulua on tarkoitus tehdä lapsille pieni teatteriesitys klubitalolle, mutta aikuisten pikkujoulurevyy jää tänä vuonna väliin. Revyytä on mahdollisesti tiedossa keväällä. Talvella teatteria ei tehdä, vaan sen osalta katseen käännetään kesän esityksiin. Vaikka tämä kausi mennään Tralassa kevyemmällä teatterituotannolla, suunnitelmia riittää tulevaisuuden varalle.

–Meillä on ideoita monta myssyllistä, Man hehkuttaa.

Klubitalon tiloista ja tapahtumien järjestämisestä kiinnostuneet voivat olla yhteydessä Teatteri Tralaan, joka hoitaa tilojen vuokrausta. Tilojen on tarkoitus olla syyskuun loppuun mennessä siinä kunnossa, että klubitalo on valmis muuttumaan Lohjan tapahtumataloksi. Talon sisustukseen panostetaan ja kertaalleen puretut valot laitetaan takaisin paikoilleen.

–Kokeillaan, kuinka moni haluaa osallistua talon täyttämiseen elämällä. Pallo on nyt heitetty lohjalaisille, Man toteaa.

SMS