Tänään: 25.06.2024

Toimittaja

Virkkalassa rokataan huippubileissä

kalkkirock, musiikki, Trala, Virkkala

Toista kertaa järjestettävä KalkkiRock soi Virkkalassa Kalkkitehtaan rannassa lauantaina 18.6. Tapahtuman takana ovat Teatteri Trala ry, Lemmy ry (Lohjan kevyen musiikin ystävät) ja LiveTool (äänetoistopalvelut) sekä lukuisa joukko vapaaehtoisia avustamassa käytännön toimissa. Paikallisuus on taas tänäkin vuonna erittäin vahvasti esillä. KalkkiRockissa esiintyvät bändit tarjoavat nostalgisen aikamatkan eri vuosikymmenille, mukana on musiikkia alkaen 50’ 60’ 70’ 80’ ja 90’ luvulta, taatusti jokaiselle jotakin. Ensimmäinen bändi aloittaa klo 18.00 ja soitto jatkuu aina klo 23.30 saakka.

Lohjalaislähtöinen The Ronski Gang on suomirockin legendaarisimpia ja pitkäikäisimpiä yhtyeitä, joka teki ensimmäiset keikkansa jo vuonna 1968. Se oli 70- ja 80- luvulla yksi maamme suosituimmista live-bändeistä ja keikkailee yhä edelleen. Pitkän koronatauon jälkeen bändi saapuu vihdoin takaisin Ronskin ja Haten kotiseudulle Virkkalaan.

Tinos on alun perin Lohjalla vuonna 1965 perustettu bändi, jolla on edelleen vahvasti musiikilliset juuret 60-luvun musiikissa. Tinos on esiintynyt viime vuosina aktiivisesti kotimaassa ja ulkomailla.

The Rockin’ Trouble, perustettiin vuonna 2009. Bändin reipas rockpitoinen ohjelmisto koostu vanhoista rock-klassikoista yhdisteltynä tämän päivän rockiin.

The G. Rock Band, teemana on ”World´s Best Rock and Pop Classics”. Bändi on perustettu vuonna 2015 ja se on rakennettu vankasta Vihti/Espoo yhteistyöstä. Hyvin lempeästi keski-ikäistyneillä yhtyeen jäsenillä on vuosien kokemus soittamisesta eri kokoonpanoissa. Pääosin 80–90 -luvuilta tutut raudanlujat coverit esitetään ripauksella bändin omaa tyyliä, alkuperäisiä versiota kunnioittaen.

Festarialueelle mahtuu 1 000 henkeä. Alue on aidoilla rajattu ja samalla koko alue on tarjoilualuetta, joten ikäraja on K18, eikä omia eväitä saa tuoda alueelle. A-oikeuksista huolehtii Wame ja snakariherkut takaa Dogs & Deli, joten ei pääse nälkä yllättämään. Portit avataan klo 17.00 ja tilaisuus päättyy klo 24.00.

Omalla autolla liikkuville alueella on hyvät pysäköintimahdollisuudet. Retrobussikuljetus (Matti Mäkisen Scania Kutter vm 84) järjestetään Nummelasta Lohjan kautta konserttipaikalle, meno ja paluu. Bussi pysähtyy kaikilla matkan varrella olevilla pysäkeillä. Käteissuoritus linjurin rahastajalle matkan aikana, Nummelasta kymppi ja Lohjan kirkkokentältä alkaen vitonen. Varmista bussipaikkasi ja tee varaus Teatteri Tralan kautta, teatteri.trala@gmail.com.

Lippujen ennakkomyynti on alkanut vauhdikkaasti, joten kannattaa varata liput edullisemmin ennakkoon.

Teksti: Kari Aulo

Tinos vuoden 2021 KalkkiRockissa. Bändi on mukana myös tänä vuonna. (Kuva: Aki Schadewitz)