Karjalohjan kotiseutuyhdistys ry on nimennyt eläinlääkäri ja agronomi Vuoden karjalohjalaiseksi vuonna 2023. Syntyperäinen karjalohjalainen Anna Nordström on tehnyt alueellamme erittäin mittavan elämäntyön taitavana, luotettuna ja osaavana eläinlääkärinä. Anna on vielä kunnaneläinlääkärin tehtävistä 68-vuotiaana eläköidyttyään pyyteettömästi jatkanut lukuisten karjalohjalaisten ihmisten auttamista heidän eläintensä sairauksien ja vammojen hoidossa sekä niihin liittyvissä moninaisissa huolissa. Tätä auttamistyötä hän on tehnyt ns. harrastuksenaan ja aitona kutsumuksenaan. Ainoa ”ongelma”, jonka moni kanssaihminen on Annan kanssa kokenut, on, että eläköidyttyään Anna ei läheskään aina ole pyytänyt ammattitaitoisesta auttamistyöstään ja asiantuntemuksestaan mitään palkkiota, mikä on tuottanut apua saaneille päänvaivaa siitä, kuinka he voisivat edes jotenkin hyvittää Annaa saamastaan arvokkaasta avusta.

vuoden karjalohjalainen
vuoden karjalohjalainen

Anna on talonpoikaisjärkinen ja esimerkillisellä tavalla juureva peruskarjalohjalainen ihminen, josta huokuu empaattisuus, rauhallisuus, vaatimattomuus ja aito lähimmäisten auttamisen halu. Annan omassa elämässä erityisesti hevosten kasvatus ja jalostus ovat lähellä sydäntä, ja hevosia hän onkin sukunsa perinteitä noudattaen kasvattanut Katteluksen tilalla lähes sata, yli 20 hevossukupolvea. Vuonna 2022 Anna Nordström toimi mm. Lohjan Museon järjestämän Hevosvoimaa! -luentosarjan   asiantuntijana.  Anna on myös antaumuksellinen käsitöiden harrastaja, jonka tapaa usein Siruset ry:n käsityöpajalta.

Vuoden karjalohjalainen -valinta julkistetaan juhlallisesti lauantaina 8.7.2023 klo 14.00 pidettävässä Karjalohjan kotiseutuyhdistyksen vuosikokouksessa Karjalohjan seuraintalolla.

Karjalohjan kotiseutuyhdistys myöntää nyt ensimmäistä kertaa Vuoden karjalohjalainen -huomionosoituksen henkilölle, joka omaa erityisiä ansioita toiminnassaan karjalohjalaisen yhteisön piirissä ja sen hyväksi. Karjalohjan kotiseutuyhdistys myöntää kyseisen huomionosoituksen vuosittain myös jatkossa. Hieman vastaavanlainen tunnustus myönnettiin Karjalohjalla aikoinaan Vuoden Unikeko-nimikkeellä, jolloin kulloinkin nimetty peitteen alle piilotettu merkkihenkilö pudotettiin Lohjanjärveen silloisen Päiväkummun laiturista. Tuohon aikaan valinnan teki hotelli-ravintola Päiväkummun ravintolapäällikkö Marjatta Nikander. Tapahtuma oli hyvin suosittu. Huomionosoituksen saamisen perinne jatkuu: Vain myöntäjä on vaihtunut, eikä huomionosoituksen saajaa enää ”herätetä” pudottamalla järveen.