Vuonna 2013 Laura Hannus avasi Lohjalle Tanssikoulu ToeStarin Liikuntalinnan pikkusaliin. Hannus oli opiskellut tanssia mm. Alankomaissa ja toi Lohjalle tullessaan tuulahduksen uudenlaista, katumaisempaa tyyliä.

Vuonna 2013 tehdyssä haastattelussa Laura kertoi 20 vuotisen unelmansa tulleen toteen tanssikoulun aloittaessa. Aivan kuten jo silloin alkutaipaleella, tänäänkin ToeStar tarjoaa tanssikursseja aloittelijoista kokeneisiin tanssijoihin – mutta nykyään tarjolla on 24 erilaista tuntia ja opettajiakin on nyt Lauran itsensä lisäksi 14.

Olen aloittanut tanssimisen 3-vuotiaana Tanssistudio Funkan satubalettiryhmästä, jonka jälkeen olen tanssinut useissa eri tanssikouluissa ja opiskellut mm. modernia tanssia Fontys Dance Academyssä Tilburgissa, Alankomaissa neljä vuotta. Opintojeni ohessa hain lisäkoulutusta eri katutanssin lajeista useilla opintomatkoilla maailman johtavien tanssijoiden kursseilta mm. Pariisista ja minulla on ollut useita satoja eri opettajia näiden vuosien aikana ja sitä kautta minulle on kertynyt vahva ja laaja osaaminen moneen eri tanssilajiin, kertoi Laura haastattelussamme tuolloin avattuaan koulun. ToeStar nimi oli ollut Lauralla käytössä tanssiteatteriproduktioissa sekä tanssitapahtumien järjestämisessä jo vuosia ennen koulun aloittamista.

Korona-aika koettelee

Menneet kaksi vuotta eivät ole olleet helppoja ToeStarilla ja Lauralle. Itseasiassa ainoa keino, millä tanssikoulu on pärjännyt nämä haastavat ajat, oli toimia yhdellä salilla ja yhdellä opettajalla, eli Laura opetti itse ja sali löytyi Puu-Anttilasta, missä koulu tälläkin hetkellä toimii, mutta nyt saleja on käytössä neljä sekä Puu-Anttilan juhlasalissakin pidetään muutamia tanssitunteja.

Nekin tunnit, jotka jouduttiin siirtämään kuukauden täyden lockdownin alta, on saatu pidettyä, kertoo Laura.

Yleensä yrittäjän lähipiiri pääsee, tai suorastaan joutuu osalliseksi jollain tavalla yrittäjän toimintaan.

Olemme kesän aikana remontoineet saleja ja yhä vieläkin rakennamme uusia liikuteltavia peilejä, kertoo Laura.

ToeStarin toimintaan kuuluukin olennaisena osana asioiden itsetekeminen, eli teettäminen kavereilla ja sukulaisilla, on sitten kyse roskalaatikosta, peiliseinästä tai tuolista – kaikki mahdollinen pyritään tekemään itse ja Puu-Anttilaan sopien, kertoo Laura nauraen.

Jos vuonna 2013 Laura kertoi suurimpana haasteena oman ajankäyttönsä tanssimisen, vapaa-ajan, kavereiden ja yrittämisen suhteen, niin jotain hän on tehnyt oikein, sillä koulu on kasvanut nykymittaansa ja aloittaa nyt jo yhdeksännen kautensa.

ToeStarilla on myös kilpajoukkueet Performing Arts lajeissa (nykytanssi, show, jazz, baletti) tavoitteelliseen tanssinharrastamiseen: ToeStar Kids sekä ToeStar Juniors.

Tilaa kursseilla

Nyt syksyllä ovat alkaneet myös paluun Lohjalle tanssia opettamaan tulleen Kirsi Kannaksen rumbita-, fuerte- ja flamencotanssitunnit. Näillä tunneilla on tilaa, samoin kuin balettitunneilla ja muillakin.

Yksi iso muutos syksylle tuli, kun Tanssikoulu ToeStar osti StudioFlon liiketoiminnan elokuun puolivälissä. Nyt kaikki StudioFlon tunnit jatkuvat Tanssikoulu ToeStarin alla. Tämä toi meille entistä laajemman tuntivalikoiman ja eri lajeja ToeStarilla onkin tarjolla 24.

ToeStarin tunneilla käyvät niin lapset satutanssissa 3-vuotiaista lähtien aina yli 60-vuotiaisiin tanssijoihin, eli tanssikoulun tunnit ovat todellakin kaikenikäisille.

-Viime vuosina nimenomaan aikuiset ovat innostuneet tulemaan erilaisille tanssikursseille, niin tankotanssiin kuin lattareihin. Itseasiassa twerkki tunnit ovat aivan täynnä, myös Susa Matsonin lattaritunnit ovat todella suosittuja, ja niissä on vain muutama paikka jäljellä, kertoo Laura.

Kahdeksan vuotta tanssikoulua on hyvä alku, ja toivomme niin tanssikoululle kuin kaikille muillekin yrittäjille tällä viikolla hyvää yrittäjän päivää!