Länsi-Uudenmaan poliisilla on riittänyt töitä vaarallisen liikennekäyttäytymisen parissa. Menneenä viikonloppuna korostuivat ylinopeudet, ja myös luovia selityksiä toiminnalle kuultiin. Lisäksi kerromme viikkotiedotteessa työmaille kohdistuneista murroista.

​​​​​11 väliaikaista ajokieltoa ja useita törkeitä vaarantamisia viikonloppuna

15.-16.7. poliisi valvoi lämpimässä ja aurinkoisessa säässä tien päällä. Liikenteessä riitti vilskettä. Yksi 18-vuotias kuljettaja ajoi Turku-Helsinki-moottoritiellä 221 km/h alueella, jonka rajoitus on 120 km/h. Samalla tiellä ajeli myös päihtynyt moottoripyöräilijä 174 km/h keskinopeudella. Kuljettaja oli etsintäkuulutettu ja siksi hänet otettiin kiinni.

Länsiväylällä moottoripyöräilijä kaahasi 179 km/h alueella, jonka rajoitus on 100 km/h. Turunväylällä taas kaksi autoa mittelöivät kilpa-ajossa 190 km/h alueella, jonka rajoitus on 120 km/h. Tulipa vastaan myös yksi 17-vuotias, joka ajoi Länsiväylällä 156 km/h alueella, jonka rajoitus on 100 km/h. Syynä ylinopeudelle oli kuljettajan kertoman mukaan takana ajavan auton kuljettaja.

Lohjalla poliisille vastaan tuli kolme vesiliikennejuopumusta tien päällä kohdattujen rattijuopumusten lisäksi. Lisäksi poliisi valvoi pääosin rauhallisesti sujunutta Hiidenkirnu-festivaalia Vihdissä. Myös suuri mopomiitti työllisti poliisia viikonlopun aikana.​​​​​​​

Kahden illan valvonnan seuraamuksina oli muun muassa 8 törkeää liikenneturvallisuuden vaarantamista, 6 rikosilmoitusta sekä 11 väliaikaista ajokieltoa.

Törkeitä varkauksia rakennusalueilla

Poliisi sai hätäkeskukselta tehtävän Vihtiin 13.7. Saneerauskohteen työmaalle oli murtauduttu. Alueelta anastettiin yli 10 000 euron arvosta työkoneita.

Espoossa taas murtauduttiin 13.7. rakenteilla olevaan omakotitaloon. Tiloista vietiin alustavan arvion mukaan yli 15 000 euron arvosta kodinkoneita.

Poliisi tutkii molempia tapauksia törkeinä varkauksina.