Yllättävän usein saa kuulla yrittäjiltä, että heidän liikettään ei löydy. Syitä voi tietysti olla useita, mutta onko kaikki mahdollinen näkyvyyden parantamiseksi tehty? Tässä listaamme muutaman huomionarvoisen kohdan yrityksen näkyvyyteen liittyen sekä tarjoamme paikallisen ratkaisun kyseisten kohtien ratkaisuun.

Yrityksen olemassa olosta ei tiedetä

Yritys voi olla olemassa, mutta löytyykö se internetin syövereistä helposti sekä yrityksen nimellä, että sen palveluiden tai tuotteiden nimillä? Yrityksen pitäisi löytyä vähintäänkin paikallisella haulla ja siihen auttaa oikein rakennetut kotisivut, joiden sisältöjä on myös oikeasti mietitty vastaamaan yrityksen oikeata toimintaan.

Yrityksen kotisivut eivät ole välttämättä teknisesti vaikea asia toteuttaa, mutta kotisivujen tekstisisältöön kannattaa perehtyä – aivan kuten yleensäkin oman yrityksen toiminnan varsinaiseen sisältöön, sillä sitähän ne nettietsivät hakevat – vastauksia kysymyksiin. Tähän voi avun yrittäjälle tuoda Virkkalan Kalkkipetterissä toimistoa pitävä ER-tuki, jolla on kokemusta kotisivuista jo alkaen netin alkuajoista 90-luvulta ja kotisivuja on toimitettu jo satoja.

Yritystä ei nähdä

Netti ja digitaalisuus ei auta jokaisen potentiaalisen asiakkaan kohdalla ja yrityksen pitäisi huolehtia myös omasta ulkoisesta näkyvyydestään. Näkyvyydellä ei tarkoiteta ainoastaan oman liiketilan ikkunoiden teippauksia tai kenties oman auton teippauksia vaan sitä, että yrityksen nimi tai liikkeen nimi näkyy siellä missä kohdeyleisö liikkuu. Julisteet, tarrat, sponsoripaidat ja hupparit pitää saada sinne, missä asiakkaat liikkuvat. Tässä kaikessa voi auttaa myös Virkkalassa toimiva mainosteippaamo OmaLogo, joka toimittaa niin liikkeen uudet ikkunateippaukset kuin autoon teippaukset sekä toimittaa vaatteet firman logoilla ja seuran logoilla – mahdollisuuksia on lukemattomia, mutta ne pitää vain analysoida ja ryhtyä toimeen.

Yritys ei kuulu

Tämä kuuluminen tarkoittaa nykyaikana sosiaalista mediaa. Se tavoittaa kuitenkin alueellisesti jonkin osan potentiaalista asiakkaista ja kuuluu siksi osaksi toimivaa markkinointimixiä. Sosiaalisen kanavan ohessa voi myös miettiä lehtimainontaa, ja siinä miettiä enemmänkin pitkäaikaista näkyvyyttä kuin suuria ylenpalttisia mainoksia – jälleen kuitenkin muistaen, mitä myydään ja mikä myytävien tuotteiden antama liikevaihto voi olla. Tarkoittaen autoja on turha myydä pienillä ilmoituksilla ja parturointeja isoilla mainoksilla. Mainostusasioissa paikallisesti avun löytää joko lehden mediamyynnistä tai laajemmalla skaalalla Kettu Markkinoinnista.

Paikalliseen näkyvyyteen ja markkinointiin löytyy keinoja. Osa niistä maksaa enemmän kuin toiset, toiset taas vaativat yrittäjältä itseltään aikaa. Mutta jollei ole kokeillut tai työstänyt näitä ylläolevia asioita kuntoon, voi todellakin käydä niin, ettei yrityksen olemassa olo ole levinnyt tarpeeksi suuren joukon tietoisuuteen.

Markkinoinnissa ja viestinnässä pitää myös muistaa, että sen tarve ei koskaan lopu. Se että aloittaa sosiaalisessa mediassa aktiivisesti, tarkoittaa myös, että siellä pitä olla aktiivinen jatkossakin, siis mikäli yritys haluaa oikeasti toimia asiakkaidensa kanssa.

1 Comment

  • Hirvonen

    4.2.2020 - 14:36

    On monta asiaa joissa yrityksen on hyvä näkyä. Mutta kyllä liiketilan näkyvyys kannattaa varmistaa teippauksin ja valomainoksin, sen olen huomannut omien yrittäjävuosien ajan. Mutta tärkeää myös näkyä netissä, se on totta. Monen tekijän summa.

Comments are closed.