Suomen futsalmaajoukkueen menestyksen innoittamana FC Länsi-Uusimaa ry:n 08/09- ja 10/11 -syntyneiden joukkueet osallistuivat tuttuun tapaan Palloliiton futsalsarjoihin. Tulokset olivat erinomaisia: P14 -ikäluokassa pelannut joukkue vei voiton Etelän ykkössarjassa, P12 -joukkue kakkosen voiton ja P13 voitti ykkösen alaloppusarjan sijoittuen viidenneksi.

P14-joukkue voitti Futsal-Ykkösen

FC Länsi-Uusimaa ry:n 2008–2009 -joukkue P14 -ikäluokassa sai vastaansa kovia joukkueita, kuten FC Honka, Ponnistus, PK-35 ja Käpylän Pallo. Sarjaan mahtui helpontuntuisia voittoja, tasaista vääntöä ja yksi tiukka yhden maalin tappio, joiden ansiosta joukkue voitti sarjan selkeällä piste-erolla seuraavaan.

–Joukkueen yhteishenki oli aivan mieletön ja pojat saivat hyvän vireen päälle joka peliin, kertoo peleissä joukkueenjohtajana toiminut Annukka Skogberg.

P14 -joukkue onnistui peleissä maalinteossa laajalla rintamalla ja jokainen kenttäpelaaja pääsi tuulettamaan maaleja. Joukkue tekikin eniten maaleja sarjassa ja pistepörssin 14 parhaan joukossa oli viisi FC L-U:n pelaajaa. Myös maalivahtipeli onnistui, sillä päästettyjä maaleja oli vähiten koko sarjassa.


P14-joukkueen pelaajia voittoisan pelin jälkeen. (Kuva: Jerry Helander)

P13 saavutti viidennen sijan Futsal-Ykkösessä

2009-joukkue pelasi futsalia P13 ykkösessä. Ensimmäisissä peleissä tuli muutama iso tappio, mutta pelaajat eivät tästä lannistuneet, vaan jatkoivat sinnikkäästi oman pelinsä kehittämistä. Joukkue kasvoi henkisesti peli peliltä, alkoi ottaa voittoja ja pelata tasaisia pelejä. Jokaisesta pelistä lähdettiin hakemaan voittoa, ja pelaajien motivaatio oli kohdillaan.

–Pojat lähtivät jokaiseen peliin voitto tavoitteena. Pelasimme joukkueena ja lopulta se toi onnistumisia, kertoo joukkueenjohtaja Heidi Malmgren.

Jokainen pelaaja onnistui maalinteossa, mikä kertoo nimenomaan joukkueena pelaamisesta ja siitä, että pitkäjänteinen työ tuo tulosta. Joukkue pelasi itsensä lopulta Futsal-Ykkösen alaloppusarjan voittoon eli sijoitus koko sarjassa oli hienosti viides.


P13 valmistautumassa peliin. (Kuva: Heidi Malmgren)

P12-joukkue juhli Futsal-Kakkosen voittoa

FC L-U:n P10/11 -joukkue lähti pelaamaan ensimmäistä futsalkauttaan P12 kakkosessa. Joukkue voitti runkosarjan kaikki pelit kovan treenaamisen tuloksena ylivoimaisella erolla seuraavaan joukkueeseen tehden toiseksi eniten maaleja runkosarjassa ja suurella sydämellä puolustaen. Myös maalivahtipeli oli yksi joukkueen vahvuuksista, sillä vastustajat saivat runkosarjassa pallon FC L-U:n maaliin vain viisi kertaa.

Joukkue jatkoi pelejä yläloppusarjassa, jossa pelit olivat huomattavasti tasaisempia ja sarjan voittajaa jouduttiin jännittämään viimeiseen peliin asti. Futsal-Kakkosen voitto irtosi lopulta maalieron turvin, sillä FC L-U teki yläloppusarjassa 11 maalia ja päästi vain kaksi.

–Olen erittäin ylpeä kaikista pelaajista ja heidän kehityksestään. Olemme onnistuneet toimimaan joukkueena ja pelaajien yhteistyö on avain menestykseen. Jokainen pelaaja on tärkeä, kertoo joukkueen vastuuvalmentaja Javier Ojeda Suarez.

FC Länsi-Uusimaa ry:n kaikki joukkueet valmistautuvat pian alkavaan jalkapallokauteen. 2008–2009, 2010–2011 ja 2012–2013 -joukkueet pelaavat Palloliiton sarjoissa P14 kakkonen, P13 kolmonen, P12 kakkonen, P10 ykkönen ja P10 kakkonen. Seuran pienimmät eli 2014–2016-syntyneet osallistuvat turnauksiin.

FC Länsi-Uusimaa ry


P12-joukkue viimeisissä peleissä. (Kuva: Vladislav Golubev)