Neljän dinosauruksen ja lohikäärmeen muodostama koko perheen suosikkiyhtye Hevisaurus syntyi vuonna 2009 ajatuksesta tehdä laadukasta hevimusiikkia lapsille ja lapsenmielisille. Bändin laittoivat pystyyn Pasi Heikkilä, Nino Laurenne ja Mirka Rantanen.

Räyhäkäs juraheviyhtye on julkaissut kahdeksan studioalbumia ja palkittu kaksi kertaa parhaan lastenmusiikkilevyn Emmalla. Kolme kahdeksasta Hevisauruksen albumeista on yltänyt kultarajoille, kaksi myynyt platinaa ja vuoden 2009 Jurahevin kuninkaat –esikoisalbumi myi jo ensimmäisenä vuotenaan tuplaplatinaa.

-Tulevaisuudessa haluamme tehdä enemmän keikkoja, kehittää lavashowta ja mahdollisesti jossain vaiheessa julkaista uutta musiikkia. Meillä on 107 levytettyä kappalett,a joista noin 30% on vasta soitettu keikoilla. Tulemme näin ollen muokkaamaan ohjelmistoa myös, kertoo bändin nykyisiin jäseniin kuuluva Olavi Tikka eli herra Hevisaurus.

-Hevisaurus ideat tulevat meidän kaikkien keskinäisestä huumorist,a ja varsinkin keikoilla pyrimme myös olemaan ajan hermoilla ottaen huomioon esimerkiksi paikkakuntaan, jossa esiinnymme liittyviä asioita, jatkaa herra Hevisaurus.

Uusin studioalbumi Mikä minusta tulee isona? julkaistiin syyskuussa 2017 ja uuden albumin nimeä kantava jurahevimusikaali sai ensi-iltansa Linnanmäen Peacock-teatterissa. Musikaali on saanut osaltaan hyvin positiivista palautetta tarinastaan. Mikä minusta tulee isona? kannustaa kaikenlaisen tekemisen arvostamiseen ja omien unelmien kuuntelemiseen ja tavoittelemiseen. Yhtye on tehnyt aikaisemmin neljä samanmoista musikaalia vuosina 2010, 2011, 2012 ja 2013.

Hevisaurukset ovat herättäneet mielenkiintoa myös Yhdysvalloissa ja muualla maailmalla. Muun muassa Argentiinassa soittava yhtye Hevisaurios sai palkinnon parhaasta lasten levystä Gardel Music Awardissa vuonna 2013. Hevisauruksesta onkin hyvää vauhtia kasvamassa kansainvälinen ilmiö, eikä saurusten hevihuuto jää pian keneltäkään kuulematta RÄYH!

Hevisaurus 18.3.2023 klo 14.00 Laurentius-salissa. Mukana Lohjan keikalla yllätysesiintyjä dj Snowboy, joka lämmittää yleisön  ennen Hevisauruksen lavalle tuloa!