Lohjalainen Kasimir Hindersson voitti luokkansa, kun motocrossin Hollannin mestaruussarja käynnistyi Harfsenissa sunnuntaina.

Hindersson, 17, osallistui 125-kuutioisilla pyörillä ajavien kuljettajien 125-luokkaan, missä hän saavutti viime kaudella hopeaa. Suomessa Team Motopalvelun väreissä kilpaileva Hindersson oli nyt sunnuntaina aika-ajon nopein, voitti ensimmäisen erän ja oli kakkonen toisessa. Erätulokset toivat Lohjan Seudun Moottorikerhon edustajalle osakilpailun ykköstilan, mikä oli hänelle uran ensimmäinen kyseisessä sarjassa. Viime vuonna Hindersson oli kaikissa kolmessa osakilpailussa palkintokorokesijoilla, muttei yltänyt ykköseksi.

– On tosi hyvä fiilis voitosta. Ajoni oli aika tasaista koko päivän. Ei tullut hosumisia tai kaatumisia. Se oli positiivista. Jos pystyn pitämään saman tyylin koko kauden ajan, on se hyvä asia, KTM-kuljettaja Hindersson pohti.

Ensimmäisen erän voitto ei irronnut helpolla, ja toisen erän ykköstila oli puolestaan lähellä.

– Aika-ajon pohjat yllättivät minut siinä mielessä, että radalla oli melkein 60 kuskia. Oli ruuhkaa ja vaikea tehdä hyvää aikaa, mutta minulla meni todella hyvin. Onnistuin myös ensimmäisen erän lähdössä. Olin kolmantena ja nousin melkein heti ykköseksi. Pyöräni takaiskunvaimennin kuitenkin hajosi toisella kierroksella, ja oli kuin koivuhalolla olisi ajanut. Onnistuin silti voittamaan.

– Minulla oli toisessa erässä aika samanlainen lähtö ja nousin nopeasti kärkeen. Kakkosena ajanut kuski oli koko ajan takanani ja tein viimeisellä kierroksella virheen, kun osuin pari kertaa yhteen kierroksella jääneen kuskin kanssa. Tipuin siksi toiseksi, mutta voitin kuitenkin yhteistuloksissa.

Muista 125-luokan suomalaiskuljettajista Eemil Pesonen oli 19:s, Jasper Koiv 21:s ja Topias Reinikainen 25.

MX2-luokan hallitseva Suomen mestari Sampo Rainio sijoittui kymmenenneksi 250-luokassa, missä Miro Varjonen oli 24. Luokan voitti EMX250-luokan viime kauden EM-pronssimitalisti, isäntämaan Cas Valk.

MX1-luokan viime kauden Suomen mestari Jere Haavisto oli neljäs 500-luokassa, missä voiton vei viisinkertainen maailmanmestari, Hollannin Jeffrey Herlings.

Hindersson palaa nyt pariksi viikoksi Suomeen, minkä jälkeen edessä on kolmiosaisen Hollannin mestaruussarjan toinen osakilpailu. Siitä viikkoa myöhemmin 6.-7. huhtikuuta käynnistyy EMX125-luokan Euroopan mestaruussarja Italian Sardiniassa. Hollannin sarja päättyy 21. huhtikuuta.