Järviluontoseikkailulle Porlan poluille kirmataan 16.6. kello 10.00-14.00. Tämän vuoden tapahtuman teemana on Lohjanjärvi.
Hiisi odottaa jo uuden lautan vesille laskua.
Porlan Järviluontoseikkailun ohjelmasta löytyy jälleen perinteisiä elementtejä kaarnaveneiden veistelystä lintujen bongaamiseen ja ötököiden tutkimiseen. Monet rasteista ovat olleet aiempina vuosina hyvin suosittuja, joten pieniä ja vähän isompiakin luonnonystäviä nähdään varmasti Porlan poluilla ensi lauantaina. Tänä vuonna tapahtuman pääjärjestäjänä on Pro Porla ry.
Järviluontoseikkailussa on 12 rastia, joita kävijät voivat kiertää. Rasteilla tunnistetaan puulajeja, tutustutaan kasveihin, ötököihin, rapuihin ja kaloihin, bongataan lintuja ja harjoitellaan tarkkuusheittoa. Metsästä etsitään eläimiä ja välillä istahdetaan kannonnokkaan kuuntelemaan satua tai vain aistitaan ympäröivää luontoa. Kiipeily- ja tasapainorastilla päästään temppuradalle ja Lohjanjärvi-rastilla arvaamaan esimerkiksi, kuinka monta saarta Lohjanjärvessä on.
Rastien lisäksi luvassa on muutakin ohjelmaa. Pekka Tuurin ottamien valokuvien välityksellä esittelyssä ovat kaikki Lohjanjärven kalat. Uutuutena tänä vuonna on keppihevosrata. Porlan poluilla seikkailevat sekä satuhahmot että kitaristi. Yhteen Porlan kala-altaista on uusittu laiturit, joiden välille saadaan tänäkin vuonna kulkemaan lautta. Kyseessä on nyt aivan uusi lautta, joka on enää lippua ja nimeä vailla. Nimiehdotuksia voi laittaa osoitteeseen annakaroliina.salmela@gmail.com.
Porlan Järviluontoseikkailuun on kävijöillä vapaa pääsy. Lisäksi lapsille tarjotaan ilmaiset eväät, mutta käteistä kannattaa varata mukaan arpajaisia ja buffettia varten.
Uusittujen laiturien välillä kulkee Porlan Järviluontoseikkailun aikana lautta. Aiempina vuosina se on ollut suosittu seikkailijoiden keskuudessa.
Porlan tapahtumat houkuttelevat paikalle mukavasti ihmisiä
Porlan Järviluontoseikkailu järjestetään nyt jo 8. kerran. Tarkoituksena on tarjota mukava luontopäivä sekä tuoda Porlaa tutuksi.
-Toivomme, että muutkin kuin me, näkisivät kuinka upea paikka tämä on. Aina tapahtumissa on mukana uusia ihmisiä, jotka ihastelevat Porlaa. Lohjalaisistakin se on vieras yllättävän monelle, kertoo projektipäällikkö Karoliina Salmela Pro Porla ry:stä.
-Monelle Porlassa käynti jää rantapolulla kulkemiseksi, mutta tapahtumassa ihmisiä houkutellaan metsään näkemään monenlaista luontoa, lisää kalastusmestari Pekka Ilmarinen.
Hän kertoo, että tapahtumasta on vuosien mittaan tullut suosittu, ja kävijöitä on vuosittain noin 1 000 – 1 400. Porlan tapahtumat vetävät muutenkin mukavasti ihmisiä, sillä esimerkiksi pääsiäistulille saapui noin 800 henkilöä, vaikka tapahtuman markkinointi oli hyvin pientä.
Tapahtumiin on tarkoitus panostaa jatkossakin. Ilmarinen kertoo, että loppukesäksi on suunnitteilla esimerkiksi tapahtuma, jossa ihmiset pääsisivät maistelemaan eri tavoin valmistettuja Lohjanjärven kaloja. Ajatuksena olisi tuoda kotijärven kaloja tutuiksi ihmisille.
Porlan tulevaisuudesta on viime vuosina väännetty kaupunginvaltuustoa myöten. Aihe on jälleen ajankohtainen, sillä palvelutuotantolautakunta käsittelee Porlan puistosuunnitelmaa vielä tässä kuussa.
-Kalat ja linnut odottavat täällä jännittyneinä luontopuistoa. Uskomme hyvään päätökseen, joka parantaisi Porlan mahdollisuuksia isompienkin luontotapahtumien järjestämiseen. Minulla on vahva usko ja toivo siitä, että tapahtumamme ovat saaneet päättäjiinkin sellaista näkemystä, että Porlaa kannattaa kehittää luonto edellä, muotoilee Ilmarinen.
Tapahtuma järjestetään yhteisvoimin
Tänä vuonna mukana Porlan Järviluontoseikkailua tukemassa ja toteuttamassa ovat Pro Porla ry:n lisäksi Lohjan lintutieteellinen yhdistys Hakki ry, Lohjan Liikuntakeskus Oy, Laurea, Lohjan Nummitytöt, Kruunun Herkku, Snellman, Teatteri Trala, SSO, Kansalaistoiminnan keskus Lohja, Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry, Haarnio Oy, Lohjan seudun ympäristöyhdistys ry, Lohjan seudun ympäristöklusteri, Kisakallio, Apuomena ry, Lohjan kameraseura, Visit Lohja, Lohjan kalaseura, Lohjanjärven kalastusalue, Virkkalan VPK, Lohjan seudun työttömät ry ja Mintun Kulma Oy.
SMS