Lohjalla järjestetään Suomen mittakaavassa mielenkiintoinen kahvilapäivä kesäkuun alussa torstaina 7.6. Kahvilapäivä-tapahtuma järjestään nyt jo viidennen kerran. Lohjalta löytyy kaiken kaikkiaan lähes 30 kahvilaa, mikä on 48 000 asukkaan kaupungille paljon. Kahvilapäivä on ainutlaatuinen, sillä tiedossa ei ole vastaavaa tapahtumaa muualta Suomesta.

Kahvilapäivässä on tänä vuonna mukana 14 kahvilaa ja tapahtuman kummina toimii kaupunginjohtaja Mika Sivula. Mukana ovat Cafe Aurlahti, Cafe Lauri, Carnevale Coffee Roastery, Hilman Herkku, Torikahvila Kaffela, Kahvila Mimosa, Kahvilakioski Synnerberg, Konditoria Pink Lemon, Lohjan Kaljaasi lauttaravintola, Lohjan torin Pingviini jäätelökioski, Siilo Cafe & Catering, St Honore, Tuuheikko, ja Vivamon kahvila.

Maailmanlaajuisesti Suomen vahva kahvikulttuuri ja asema kahvinjuonnin kärkimaana on säilynyt. Suomalaiset kuluttavat kahvia noin 160 litraa asukasta kohti, eli noin 10 kg per asukas. Kahvin kulutus on pienen notkahduksen jälkeen jälleen vakiintunut. (Lähde: Suomen kahvi- ja paahtimoyhdistys).

Kahvilapäivän tavoitteena on tuoda suomalaista kahvilakulttuuria tunnetuksi ja elävöittää kotikaupungin katukuvaa houkuttelevalla kahvilatarjonnalla. Kahvilapäivän ohjelmaan on luvassa kahvinjuonnin ja konditoriatuotteiden herkuttelun lisäksi mm. musiikki- ja tanssi- ja teatteriesityksiä. Jokainen kahvila järjestää omaa ohjelmaansa ja parhaiten kahvilakohtaiset ohjelmat löytyvät kahvilapäivän fb-sivuja seuraamalla tai suoraan kahviloista. Ohjelmat vaihtelevat kahviloittain.

Kahvilapäivän avaus järjestetään Lohjan torilla 7.6. kello 9.00. Avaajana toimii kahvilapäivän kummi, kaupunginjohtaja Mika Sivula. Tilaisuudessa esiintyy myös Virkkalan torvisoittokunta.

Kahvilapäivän yhteinen Facebook-sivu: www.facebook.com/kahvilapaivalohja.