Kalastus tai retkeily on monen suomalaisen harrastus, ja monen turistin ajanviete. Jotta nämä olisivat mahdollisia tulevaisuudessakin, on meillä joitan maksuja kuten kalastonhoitomaksu ja vastaavat, joilla nämä mahdollisuudet pidetään avoimina myös tulevaisuudessa.

Kalastus on erittäin suosittu harrastus ympäri maailmaa, ja se tarjoaa monia mahdollisuuksia nauttia ulkoilmasta, rentoutua ja saada elintarvikkeita omasta pöydästä. Kalastusharrastus voi olla yksin tai yhdessä muiden kanssa, ja se sopii kaikenikäisille ja kaiken tasoisille harrastajille.

Kalastus voi olla myös erittäin monipuolinen harrastus, sillä se tarjoaa monia erilaisia ​​tapoja kalastaa, kuten perhokalastus, heittokalastus, vetouistelu, pilkkiminen ja monet muut. Jokainen kalastusmuoto vaatii hieman erilaisia ​​taitoja, joten on mahdollista löytää oma suosikkityyli.

Kalastus myös tarjoaa mahdollisuuden tutustua luontoon ja sen eläimiin. Kalastajan täytyy ymmärtää kalalajien käyttäytymistä, löytää sopivia kalapaikkoja ja löytää oikeat kalastustavat, joten kalastus voi tarjota paljon tietoa ja oppimista luonnosta.

Lisäksi kalastus voi olla erittäin terapeuttinen harrastus, sillä se auttaa rentoutumaan ja rauhoittumaan.

Kalastaminen Etelä-Suomessa

Etelä-Suomessa on monia hyviä kalavesiä, joissa voi harrastaa kalastusta. Esimerkiksi Päijänteen, Näsijärven, Kymijoen ja Kokemäenjoen alueilla on hyvät kalavedet ja mahdollisuudet monipuoliseen kalastukseen.

Päijänteellä, joka sijaitsee Päijät-Hämeessä, on hyvät mahdollisuudet niin heitto- kuin vetouisteluunkin. Järvessä esiintyy muun muassa haukea, ahventa, kuhaa, siikaa, taimenta ja lohta. Näsijärvellä, joka sijaitsee Pirkanmaalla, on myös monipuoliset kalastusmahdollisuudet ja sieltä saattaa löytää esimerkiksi kuhaa, ahventa ja haukea.

Kymijoki on pitkä joki, joka virtaa Etelä-Suomessa ja laskee mereen Kotkan kohdalla. Joessa esiintyy muun muassa lohta, taimenta, siikaa, haukea ja ahventa. Kymijoen rannoilla on myös monia hyviä kalastuspaikkoja, joissa voi harrastaa esimerkiksi perhokalastusta.

Kalastaminen ja Lohjanjärvi

Lohjanjärvi on Lohjan ”oma” järvi, ja sen on myös hyvä kalastuskohde lohjalaisille.

Lohjanjärvi on Uudenmaan maakunnan suurin järvi. Lohjanjärven pinta-ala on 122 km², josta 31 km² on saaria. Sen korkeus merenpinnasta on 32 metriä. Järvi on suhteellisen syvä ja sen syvin kohta Isollaselällä on lähes 55 metriä. Järven keskisyvyys on 12,7 metriä. Lohjanjärvi laskee Mustionjoen kautta mereen.