Neljättä kertaa järjestettävä Kalkkirock muuttaa Virkkalasta. Tänä vuonna tapahtumapaikkana on Lohjan Urheilukeskus (Rajavartiostonkatu 1, 08100 Lohja), Lohjan keskustassa harjulla, jäähallin viereisellä kentällä ja tapahtumapäivä on lauantai 15.6. Tapahtuman järjestäjänä toimii edellisten vuosien tavoin KalkkiRock ry, joka on paikallisten kulttuuritoimijoiden elävän musiikin edistämiseen perustama yhdistys.  Tapahtumassa on korostettu aikaisemmin paikallista osaamista ja niin on osittain tänäkin vuonna.

Laaja esiintyjäkaarti tänä kesänä

KalkkiRock 2024 esiintyjät ovat Melrose, Julye Blom, Tomi Tuominen & Fidel Bistro, Buona Sera ja Dealers.  Portit ja baari avataan klo 17.00 ja tapahtuma käynnistyy klo 18.00 ja ilta päättyy 24.00. Tapahtuma on K-18 ja koko festivaalialue on anniskelualuetta. Anniskelusta vastaa lohjalainen ravintola Pub Wame ja purtavaa ostettavissa DOGS&DELI:n hampurilaisvaunusta sekä festarikioskista. Liput ovat ostettavissa ennakkoon 32 € Tiketin tarjoamilla maksutavoilla mm. monipuolisesti kulttuurietuja hyödyntäen Tiketin myyntipisteistä, R-kioskeista ja nettipalvelun kautta. Portilta liput hintaan 35 € Lisätiedot tapahtumasta ja esiintyjistä www.kalkkirock.fi

Tomi Tuominen – lohjalainen moniosaaja

Tomi Tuominen & Fidel Bistro on lohjalaisen Tomi Tuomisen luotsaama rock-bändi, joka soittaa englanninkielisiä covereita. Bändi on ollut poissa toiminnasta vuodesta 2016 lähtien, mutta tekee nyt paluun lavoille KalkkiRockissa! Tuominen on paluusta innoissaan.

– Kun itse teen suomenkielistä rauhallista musiikkia, on todella mahtavaa päästä taas irrottelemaan upeiden soittajien kanssa. Kaikki Fidel Bistron jäsenet olivat todella riemastuneita paluukeikasta, vaikka se jäisi tämän yhden illan mittaiseksi. Se on selvää, että otamme rock-illasta kaiken irti.

Fidel Bistro: Tomi Tuominen – laulu ja kitara. Annina Tuominen – koskettimet ja laulu, Joje Puranen – kitara ja laulu, Ismo Liljelund – kitara. Aki Räty – koskettimet ja laulu, Mikko Klemola – basso, Antti Salo – rummut.

Rautalankarokkia pääkaupunkiseudulta

Buona Sera on pääkaupunkiseudun tuntumasta tuleva bändi, jonka musiikkityyliä edustaa lähinnä 1950-ja 60-lukujen taitteen rautalanka painotteinen rock’n roll ja beatmusiikki. Bändi on toiminut aktiivisesti jo viime vuosituhannen lopulta asti.

Buona Sera: Tero Himanen laulu, Markus Sippo soolokitara, Kari Romppanen komppikitara, Jukka Harno basso ja Timo Lehtimäki rummut.

Maksjokelainen Dealers

– Dealersin tarina sai alkunsa 70-luvulla Lohjan Maksjoella. Lapsuuden kaverit tulivat mopoikään ja ajoivat kuuntelemaan Ronski Gangin treenejä, tuli Hurriganes ja rock`n`roll vei. Alkoi mieletön treeni, fiilisteltiin myös idoleita Deep Purple, Bad Company, Beatles yms. Dealers sijoittui Suosikin Rock Kuningas -79 kilpailun finaaliin ja se poikikin reilusti keikkaa. Sitten tuli SA-Int… ja bändi jäi tauolle.

Syksyllä 2016 bändi teki 40 vuotis- comeback keikan ja siitä käynnistyi uudestaan bändin toiminta.

Dealers: Tom Heimberg, kitara, laulu, Jaska Peltonen, kitara, Santtu Saarela, keybord, laulu, Juha Ilkko, basso, Aikka Laitinen, rummut, laulu

Soulia ja bluesia tarjoaa Julye Blom

Julye Blom karismaattinen soul/blues -artisti lumoaa yleisön syvälle sieluun läpitunkevalla lauluäänellään, joka kuljettaa leveiltä Mississippi-joen rannoilta aina savuisille klubeille. Mielikuvia herättävät tarinat yhdistettynä bändin dopamiinia tulvivaan grooveen luovat ajattoman äänimaailman, jonka jokainen nuotti on täynnä kaipuuta, kipinää ja voimakasta tunnetta. Artisti saa inspiraationsa 60-70-luvun bändisoundista ja yhdistelee luontevasti eri genrejä bluesista souliin ja rock ”n” rollista jazziin. Tähän mennessä kolme singleä julkaissut Julye julkaisee uutta musiikkia keväällä 2024. Julye Blom, laulu, Joni Vierre, kitara, Juuso Lepistö, basso, Antti-Pekka Rissanen, rummut.

Vanha kunnon Melrose Lohjalle

Melrose sai alkunsa Vantaan Länsimäessä vuonna 1981, kun 14-vuotias kitaristinalku Tokela sai potkut Cliftersistä ja perusti siitä sisuuntuneena oman yhtyeen. Tokela on musiikissaan yhdistänyt perusrockia rockabillyyn ja rock’n’rolliin. Melrosesta tuli nopeasti eräänlainen Suomen vastine Stray Catsille, jonka keikoilla hiki roiskui ja intensiteetti huiteli katossa.

Vuonna 1986 Melrosen debyyttilevy ja sen jättihitti Rich Little Bitch nostivat Melrosen hetkellisesti Suomen suosituimpien yhtyeiden joukkoon. Sen jälkeen trio on julkaissut kuusi keskenään varsin erilaista studiolevyä, ja kiertänyt Suomea jatkuvalla syötöllä.

Juuri keikkailu on Melrosen ydinosaamisaluetta: omien esiintymistensä lisäksi yhtye on esimerkiksi säestänyt Suomen ensimmäistä queer-artistia Kainkäärmeenpoikaa, tehnyt yhteiskeikkoja Sielun Veljien kanssa MelVelJet-nimellä, esiintynyt Aki Kaurismäen elokuvissa sekä lämmitellyt ZZ Topin ja Guns N’ Rosesin kaltaisia maailmantähtiä. Dropataan vielä muutamia nimiä, joiden kanssa yhtye on keikkaillut/jakanut lavan tai ollut lämppärinä: Jerry Lee Lewis, Uriah Heep, Townes Van Zandt, DAD, The Godfathers, Lynyrd Skynyrd, Robert Gordon, Dave Edmunds, Wilko Johnson, Crazy Cavan, Screaming Blue Messiahs ja niin edelleen.

Edelleen kovassa iskussa oleva Melrose on myös onnistunut vaikeimmassa: sillä on taskussaan kaikki rock’n’roll-kliseet ilman, että se olisi itse muuttunut väsähtäneeksi kliseeksi. Se on lopulta aika harvinainen saavutus yli 40-vuotiaalta yhtyeeltä.