Artikkelin otsikko saattaa tuntua monesta tyhmältä, mutta on oikeasti varsin tärkeä. Jos nimittäin olet remontoimassa kotiasi, niin sinun on hyvä tietää, kenen vastuulla on mikin vaihe, miten vakuutukset menevät ja mitä remontti vaikuttaa tulevaisuuden vastuisiin?

Viimeiset vuodet ovat olleet Suomessakin sisustamisen ja remontoinnin aikaa. Iso syy siihen olivat koronarajoitukset, jotka antoivat kodin omistajille aikaa olla enemmän kotona, ja ehkä samalla huomioida tarkemmin niitä kohtia, jotka vaativat aktiivista huolenpitoa.

Oma asuinpaikkamme, kotimme, nimittäin vaatii huolenpitoa, samalla tavalla kuin mekin. Eikä se huolenpito välttämättä lisää asunnonarvoa, mutta pitää sen kunnossa sekä itsellesi että mahdollisille tuleville asukkaille.

Remontti myyntiä ajatellen

Televisiosta on nyt Suomessakin pyörimässä TV-viihdettä, missä asunnonomistajat lähtevät mukaan ohjelmaan, jonka lopussa heiltä kysytään: valitsetteko rempan vai muuton. Tässä ohjelmassa kodin omistajilla on apunaan ammattilainen sekä oman kodin parantamiseksi, että uuden kodin etsintään. Ohjelma on näyttänyt omalla tavallaan sen, että asuntoja on mahdollista tehdä paremmiksi, mutta myös sen, että remontit voivat maksaa aika paljon, eikä maksettu remontti aina välttämättä nosta asunnon hintaa – mutta tekee siitä paremman.

Kenen kanssa remontoit kotisi?

Iso kysymys useimmalle kodin omistajalle ja remontoijalle on, kenen kanssa remontin tekee? Mistä löytyy luotettava tekijä, ja myös tarvittava osaaminen – ja voitko sinä tilaajan olla varma, että tekijällä on kaikki vakuutukset ja tarvittava osaaminen tilattuihin töihin.

Esimerkiksi lehtemme sivuilla on välillä mainoksia remonttifrmoista, kuten myös artikkeleita – ja samanlaisia tietoja löytyy myös netistä, ja sosiaalisen median keskusteluista. Itseasiassa alan ammattilaiset löytyvät kyllä näistä kaikista kanavista, ja yhdistelemällä eri tietolähteiden annin, löydät varmasti myös itse omaan tarpeeseesi sopivat tekijät. Kannattaa vain muistaa, että hyvillä tekijöillä riittää töitä, ja voi olla, että saat varautua pitkäänkin odotusaikaan, ennen kuin se oma remontti pääsee käyntiin.

Tiedonvaltateillä

Nykyään tätä tarvittavaa tietoa on tarjolla yltäkylläisesti. Kirjoittamalla sanat ”remontti Lohja” Googleen, saat yli 320 000 vastausta, eli et todellakaan voi käydä kaikkia niitä läpi löytääksesi sen juuri sinulle sopivan tekijän. Mutta yhdistämällä esimerkiksi lehden tarjoavat tietolähteet ja tarkemmin tehdyn Google haun, kuten ”saunaremontti Lohja”, löydät jo paremmin paikallisia yrityksiä, jotka voisivat olla sinunkin kohteessasi tekemässä huolenpitotöitä kodissasi – kaikkea kun ei voi, eikä kannata tehdä itse, vaan tilata ammattilainen avuksi.

Rahoituksen uudet tuulet

Ja samalla kun olemme huomanneet, että tietoa on entistä enemmän saatavilla, voi olla, että haluat myös kilpailuttaa lainanantajasikin – ei jokaisella remontoijalla ole remonttirahaa tilillä valmiina, vaan tarvitaan lainarahaa, jota tarjoaa mm. nettilainat.fi sivusto, missä on myös lainavertailumahdollisuus.

Jos siis lähdet remontoimaan, mieti tarkkaan kenen kanssa remontoit, ja miten maksat remonttisi.

KO

Suomalainen uskalikko maailmalla

Tämä ei liity itse ylläolevaan artikkeliin lainkaan, mutta tiedätkö kuka Arman Alizad on, ja mitä hän on oikeasti tehnyt? Me kokosimme hänestä pienen tarinan. Se kertoo tarinan miehestä, joka ei pelkää laittaa itseään likoon tehdessään tv-viihdettä meille suomalaisille.

Juttua toisesta julkisuuden henkilöstä

Tiedätkö kuka on Essi Unkuri – mistä hän on tullut tutuksi suomalaisille, ja mitä hän tekee nyt? Tutustu Essiin tuon ylläolevan linkin kautta.