Nyt lauantaina, eli 6.8.2022 järjestettävä Laurinpäivä on järjestyksessään 38. Laurinpäivä. Pitkän perinteen omaava paikallinen tapahtuma kerää Lohjan keskustaan erilaisia tapahtumia lähinnä Laurinkadun, Torikadun, Lohjan torin sekä Keskusaukion alueille, mutta myös muualle.

    – Tämän vuoden Laurinpäivät menevät hyvin perinteisissä merkeissä, eli mukava päivä toriohjelman, Vuoden Laurin valinnan ja kirpputorimyynnin merkeissä, kertoo Lohjan kaupungin viestintä- ja markkinointipäällikkö Evita Malm.

    – Lisäksi järjestämme tänä vuonna samaan aikaan Lohjan ensimmäiset opastetut tonttikierrokset. Bussit lähtevät torilta tunnin välein kello 10-13 välillä. Jos on ollut mielessä se unelmakodin rakentaminen niin nyt kannattaa ilmoittautua mukaan sivuilla kotilohjalta.fi. Bussi kiertää Lohjan suosituimpien myynnissä olevien tonttien kautta ja samalla kerromme myös muista myynnissä olevista sekä tulevista tonttialueista. Matkalla oppaamme esittelevät tonttialueiden lisäksi myös Lohjaa asumispaikkana. Kierroksella mukana olleet pääsevät lopuksi nauttimaan hyvät munkkikahvit Lohjan torilla, jossa vietetäänkin samalla vilkasta Laurinpäivää, Malm jatkaa.

Paljon ohjelmaa lauantaille

Ohjelma on vieläkin muokkautumassa, mutta pääsuunnat ovat lauantaille jo selvillä. Ohjelma alkaa perinteiseen tapaan kello 7 kirpputorimyynnin alkaessa Laurinkadulla, Torikadulla ja Keskusaukiolla. Paikat ovat tänäkin vuonna maksuttomia, eikä paikkoja voi varata etukäteen, joten paikalla kannattaakin olla jo hyvissä ajoin, mikäli mielessä on saada hyvä myyntipaikka. Liikkeet saattavat kuitenkin varata oman liiketilansa edestä tilaa omiin tarpeisiinsa, mikä kannattaa huomioida omaa kirpparipaikkaa miettiessäsi. Kaksi tuntia kirpputorimyynnin alkamisesta alkavat myös Laurinkadun liikkeet availla oviaan, ja kello 9 alkaen monet liikkeet avautuvatkin kadulla saakka omilla myyntipisteillään ja Keskuskenkä tarjoaa perinteiset Laurinpäivän kahvit Laurinkadulla Lohjan Marttojen kanssa kello 10–13.

    Päivän pääohjelma on tuttuun tapaan torilavalla, jolla nähdään Liikunta-ja Hyvinvointikeskus Aplicon vetämä taukojumppa kello 10. Länsi-Uudenmaan Musiikkiopiston musiikkia on luvassa kello 11 ja Lohjan Teatteri esittelee syksyn hienon ohjelmistonsa 11.30. Kello 12 onkin sitten vuorossa se paljon odotettu vuoden 2022 Laurin valinta. Torilavan ohjelman päättää kello 13 esiintyvä Antti Kajander.