Lohjan Mieli ry järjestää Lohjan kaupungin tukemana Lohjan 700-vuotisjuhlavuoden kunniaksi historiansa ensimmäiset ”Koko perheen kesätanssit ” Lohjan Museolla torstaina 27.7. Kesätanssit ovat kaikille avoimet, maksuttomat ja päihteettömät. Tapahtuma alkaa kello 17 ja päättyy kello 20. Tapahtuman pääesiintyjä on tanssiorkesteri Granada, joka soittaa musiikkia laidasta laitaan kahden setin verran alkaen kello 18.00.

Mistä idea kesätansseihin?

Lohjan Mieli ry järjestää tasaisesti erilaisia tapahtumia, mutta nyt ollaan ensimmäistä kertaa järjestämässä täysin maksutonta tapahtumaa kesätanssien parissa. Tapahtuma on mahdollista Lohjan kaupungin juhlavuoden tukien kanssa.

– Me olemme pieni yhdistys, jolla yksinämme ei tällaiseen meillä olisi ollut ilman tukea mahdollisuuksia. Tanssien järjestäminen on ollut aiemminkin mielessä, mutta mikäs sen parempi, kuin sitten näin juhlavuotena, toteaa Lohjan Mieli ry:n toiminnanjohtaja Cati Järnmark-Mårdh.

. Tapahtuma on samalla myös osa yhdistyksen 30-vuotis juhlavuotta, jonka pääjuhla koittaa puheineen sitten 16.9. Laurentiustalolla, mutta tämä Lohja museon tapahtuma on paljon kevyempi ohjelmaltaan.

Työtä tällaisen tapahtuman järjestelyissä on ensi kertalaisille ollut paljon uutta. Tapahtuma varten on tehty niin turvallisuussuunnitelmaa, kun järjestetty paikalla ensiapuryhmä sekä järjestyshenkilöt.

– Koska emme ole koskaan aiemmin tällaista tehneet, niin varmistimme mm. poliisilta, että kaikki menee oikein ja oikeat ilmoitukset on tehty ajoissa. Esiintyjäkin löydettiin, kun omassa verkostossa vähän kyseltiin ja huomattiin, että isot nimiesiintyjät ovat yli meidän budjettimme. Tanssiorkesteri Granada soittaa tanssittavaa musiikkia laidasta laitaan, joten se on oikein sopiva tapahtumaamme, miettii ääneen Lohjan Mieli ry:n vapaaehtoinen Heidi Korhonen.

Tapahtumassa on pääesiintyjänä tanssiorkesteri ja tanssia vauhdittaa Länsi-Uudenmaan tanssijat ry. Paikalla on tapahtumaa ja tekemistä myös lapsille. Paikalla on kello 17 alkaen lapsille kasvomaalausta ja ilmapallohahmoja,

– Lisäksi nuoremmille on oma minidisconsa, kertoo Cati.

Tapahtumapaikan löytämisen haasteet

Lohjan Mieli ry aloitti tapahtuman suunnittelut ajoissa saatuaan tietää avustuksesta, mutta ensimmäinen sijaintipaikka eli Lohjan tori ei onnistunut, mutta onneksi toinen, ja kenties vieläkin parempi paikka eli Lohjan Museon piha, onnistui – ja siellä tanssit ovat nyt torstaina 27.päivä.

– Haluamme kiitää Lohjan kaupunkia tuesta, millä saimme tapahtuman järjestettyä maksuttomana. Toivomme vain nyt hyvää säätä, ja ihmisille hyvää mieltä sekä tanssijalkaa. Sekä vanhemmalle väelle tanssimusiikin parissa, että nuorille minidiscon pyörteissä, kiittävät ja toivottavat Cati ja Heidi.

Lohjalla on paljon hyviä tapahtumapaikkoja ympäri Lohjaa, mutta tällä kertaa toiveena oli lähellä keskustaa oleva paikka, mikä voisi isännöidä kesätansseja.

Koko perheen maksuton tapahtuma

kesätanssit museon pihalla
kesätanssit museon pihalla

Tapahtumapaikkana on aivan Lohjan keskustan tuntumassa oleva Lohjan museo, ja sen ns. alapiha-alue.

– Jos olet tulossa autolla, kannattaa auto jättää kirkkokentän parkkialueelle. Ja jos on tulossa kävellen, ja jo lämmin aurinkoinen ilma, kannattaa ottaa varmuuden vuoksi omaa vettä, tai mehua mukaan. Meillä on paikalla pieni kahvio, josta saa ostaa juotavaa, makkaraa ja hattaraa ja  muuta pientä purtavaa, ja vettäkin on tarjolla, listaa Cati tapahtuman kioskipalveluista.

– Museo on miljöönä erittäin sopiva kesätanssiaisille, ja tilaa on sopivasti myös pyörähdellä tanssin rytmeissä – tanssii sitten aikuisten tanssimusiikkia, tai lasten minidiscon rytmeissä. Tervetuloa koko perheen maksuttomaan ja päihteettömään kesätapahtumaan.