Tällä viikolla pelataan NBA:n All Star -tähdistöottelu, jossa Lauri Markkanen tekee suomalaista urheiluhistoriaa, pelaamalla ottelun aloitusviisikossa.

Markkasen, Awak Kuierin ja Suomen koripallomaajoukkueen Susijengin menestys on ollut ainutlaatuista, kun mittapuuksi otetaan se, kuinka valtavan iso laji koripallo on kansainvälisesti.

Kuva on WU11 LoU Basket – WB Pantterit pelistä. U11 kuvassa: LoU Basketin Hetti-Inkeri Saajos (14) tekee koria ja Mariki Marinov (12) sekä Emilia Ayling (43) seuraavat tilannetta

Koripallo ja Lohja

Koripallon menestys ei ole näkyvissä vain kansainvälisellä huipulla, sillä myös lohjalaisessa urheilussa LoU Basketin joukkueet menestyvät kansallisesti. Seuran joukkueet pelaavat tytöissä ja pojissa SM-sarjoissa ja saavat kutsuja jopa kansainvälisiin turnauksiin.

Tämä on tulosta siitä, että lohjalaisessa koripallossa on pitkään tehty asioita oikein ja haluttu panostaa laadukkaaseen ja ihmisläheiseen valmennukseen.

Koripallo on urheilullisesti todella monipuolinen palloilulaji, joka kehittää erilaisia liikuntataitoja. Koripallossa on elementtejä kamppailulajeista, tanssista, voimistelusta, yleisurheilusta ja muista pallopeleistä. Koripallossa liikutaan moneen suuntaan, eri nopeuksilla ja tekniikoilla sekä lisäksi mukana on tietenkin pallo. Tämän takia koripallo harjoittelu pyritään pitämään mahdollisimman monipuolisena, kertoo

LoU Basketin valmennuspäällikkö Aleksi Iltanen

Lohjalaisessa koripallossa LoU Basketin tärkeimmät teemat valmennuksessa ovat Lämpöä ja Laatua. Valmennuksessa on panostettu paljon nuorimpien junioreiden valmennukseen pelaajapolun alkutaipaleelle. Tärkeää on lasten kohtaaminen yksilöllisesti ja kasvatuskumppanuus vanhempien kanssa. 

LoU Basketissa valmennetaan ensisijaisesti ihmistä, sitten urheilijaa ja lopuksi koripalloilijaa. Lämpöä ja hymyjä näkyy jokapäiväisessä tekemisessä.

Urheilullisuus ja vaatimustaso pidetään silti korkealla päivittäisessä tekemisessä. Laadukkaan harjoittelun mittarina voidaan tietenkin pitää urheilullista menestystä, jota LoU Basketin joukkueille on tullut.

Laadukkaat harjoitukset ovat kaiken perusta ja turvallisessa ympäristössä pelaajat saavat myös enemmän onnistumisen kokemuksia ja uskaltautuvat epämukavuusalueelle oppimaan uutta. Laadukkaan valmennuksen ohjenuorana on ohjata pelaajia ahkeraan ja yritteliääseen toimintaan sekä uskaltautua ”mokaamaan”

LoU Basketin joukkueisiin pääsee helposti mukaan ottamalla yhteyttä oman ikäluokan joukkueenjohtajaan. Joukkueita on pienemmistä 2020 syntyneistä lähtien aikuisten joukkueisiin, tervetuloa tutustumaan LoU Basketin toimintaan ja kannustamaan kotipelejä Lohjalle.

WU15 LoU Basket  – PuHu