Kun Ilta Tummentuu -konsertti kuullaan Laurentius-salissa 2.4. klo 15.00. Tuolloin lavalle nousevat Angelika Klas (laulu), Hannu Lehtonen (laulu, saksofoni) ja Seppo Hovi (piano, harmonikka ja juonto). Valovoimaiset suosikkiartistit ja unohtumattomat sävelmät valloittavat Laurentius-salin keväisessä konsertissa.

–Nyt mennään valoa ja koronan jälkeistä aikaa kohti. Halusimme tehdä tämän konsertin kevään kunniaksi. Vastahan meillä oli syksyllä tangokonsertti Lohjalla, mutta on ihana tulla sinne uudelleen, Klas iloitsee.

Kansainvälisiä areenoita kiertänyt sopraano Angelika Klas, samettiääninen baritoni Hannu Lehtonen ja koko Suomen rakastama pianotaituri ja kertoja Seppo Hovi tuovat Lohjan Laurentiussaliin erityisen monipuolisen ja muistoja herättävän konserttiohjelman. Jo monia konserttilavoja valloittanut ohjelmakokonaisuus koostuu yleisön rakastamista tangoista, musiikkiteatterin helmistä, ikivihreistä ja nostalgisista klassikoista operetista Junnun jazzeihin. Konsertissa kuullaan mm. Saarenmaan valssi ja Tulisuudelta, mutta uudempiakin säveliä on luvassa. Musiikkiohjelmaa siivittävät lisäksi Hovin juonnot.

–Esitämme yleisön pyynnöstä kultaisia säveliä Suomesta ja ympäri maailmaa. Luvassa on hyvin monipuolinen ja tunteisiin vetoava ilta. Tämä on hyvällä laululla, soitolla ja tulkinnoilla tehty konsertti, jota Sepon viihdyttävät tarinat rytmittävät, Klas sanoo.

–Olemme esittäneet tätä ohjelmaa ympäri Suomea ja on todella hienoa tuoda se Lohjalle, missä olemme kaikki esiintyneet paljon vuosien varrella. Nyt kuitenkin nousemme Laurentius-salin lavalle ensimmäistä kertaa tällä kokoonpanolla yhdessä, Klas jatkaa.

Seppo Hovi, Hannu Lehtonen ja Angelika Klas Rakuunasoittokunnan 100-vuotijuhlakiertueella syksyllä 2021. (Kuva: Angelika Klas)

Klas, Hovi ja Lehtonen ovat ehtineet uransa varrella esiintyä paljon yhdessä. Viime syksynä trio valloitti Suomea Rakuunasoittokunnan 100-vuotisjuhlakiertueella. Myös kesäteatterilavat, erilaiset juhlatilaisuudet ja pienemmätkin konserttisalit ovat tulleet tutuksi. Ja triosta on moneksi, kun vielä Hovi tarttuu välillä harmonikkaan ja Lehtonen toiseen instrumenttiinsa, saksofoniin.

–Konsertissa kaikuvat iskelmät ja laulelmat, kotimainen kupletti ja ranskalainen chanson, oopperan ja operetin helmet ja suomalaisten rakkaat laulut Merikannosta Malmsteniin ja Junnuun. Kultainen saksofoni soi ja iltaan tuo kuuman tunnelmansa myös argentiinantango. Ja lauluja taustoittavat tarinat vievät meidät muistojen poluille. Sota-ajan valssi Ilta skanssissa, josta konsertin otsikkokin on poimittu, muistuttaa meille, että kovista paikoista on ennenkin selvitty, Hovi kuvailee konserttia.

–Olemme tehneet paljon näitä konsertteja, kun kysyntää on ollut. Tämä on helposti lähestyttävä, tuttu ja positiivinen konsertti. Ihmiset tarvitsevat yhteisiä musikaalisia elämyksiä, Klas tiivistää.

Klas vinkkaa, että liput kannattaa hankkia ajoissa, sillä ihmiset ovat koronarajoitusten hellittäessä innostuneet jälleen käymään konserteissa.