Lohjanseudun kuvataidekoulun 37. vuosinäyttely avautui Lohjan pääkirjaston Linderinsalissa viime perjantaina. Näyttelyssä on esillä teoksia kaikista kuvataidekoulun ryhmistä. Kuvataidekoulussa opiskelee tänä lukuvuonna vajaa 250 oppilasta.

Ilo-teema avaa näkökulmia kuvataideopintojen luonteeseen eli innon värittämään luovaan työskentelyyn, jonka keskiössä on oman kuvataiteellisen osaamisen ja ilmaisun kehittäminen. Tässä vuosinäyttelyssä iloitaan paitsi luovuudesta ja osaamisesta niin myös kuvataidekoulun uusista toimitiloista Laurentius-talon Taidesiivessä, jossa päästiin aloittamaan syyslukukauden 2021 alussa. Niin kuvislaisten huoltajat kuin kaikki muutkin kiinnostuneet kutsutaan tutustumaan tiloihin tilanteen sen taas salliessa.

Näyttelyteoksista välittyy taiteen perusopetuksen kuvataiteen opinnoille tyypillisesti runsas tekniikkakirjo ja kunkin oppilaan persoonallinen lähestymistapa käsiteltävään aiheeseen. Yhteisen mallin – vaikkapa keramiikkavaasin – äärellä avautuu näkymä kunkin oppilaan persoonalliseen ilmaisuun ja toisaalta ryhmätöissä, kuten mittavissa valööripiirustuksissa, näkyy miten oma käsiala mukautuu onnistuneesti rinnalla tekevän työskentelyyn. Henkilökohtaiset valinnat ja keskinäinen kunnioitus käyvät vuoropuhelua teoskokonaisuuksissa.

Vuosinäyttely on tärkeä hetki kuvataidekoulun lukuvuodessa. On ilo esitellä oppilaiden teoksia! Työskentelyyn voi tutustua myös muulloin seuraamalla esimerkiksi kuvataidekoulun verkkosivuja ja some-kanavia.

ILO-näyttelyyn on vapaa pääsy. Näyttely on avoinna 28.3. saakka kirjaston aukioloaikoina.

Kuvataidekoululla käytetään viikoittain mm. siveltimiä, vesikuppeja, akvarelleja, lyijykyniä ja öljyvärejä. –Otimme taidetyöskentelyvälineet taiteellisen tarkastelun kohteeksi ja teimme ”Taiteilijan työhuone” -nimisen teoskokonaisuuden, kertoo kuvataideopettaja Satu Kallio. (Kuva: Satu Kallio)

Lopputyönäyttely huhtikuussa

Kuvataidekoulun lopputyönäyttely on tulossa esille Lohjan pääkirjaston Pähkinä-saliin 12.4.–26.4. Lopputöiden esittelytilaisuus pidetään perjantaina 22.4. kello 15.00 alkaen.

Lopputyö on taiteen perusopintojen syventäviin opintoihin kuuluva opinnäytetyö, joka on noin lukuvuoden mittainen itsenäinen ja omaehtoinen taiteellinen projekti. Lopputyöhön ja taiteen perusopetukseen voi tutustua tarkemmin kuvataidekoulun nettisivuilta löytyvässä opetussuunnitelmassa.

Kuvataidekoulun oppilashaku alkaa huhtikuussa.